• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Elzu-bepanthen stosowałam tylko na odparzenia do czasu aż wszystko zniknęło,dopiero w tedy wracałam do zasypki.Puder i zasypka jak dla mnie to to samo,na opakowaniu jest napisane zasypka a w opisach różnie piszą.Kompie Julke po dziś dzień w Ojlatumie i jak jest wszystko wporządku to jej nie smaruje kremem.Ale jak widzę że skórę ma suchą to ją smaruje.

Taką zasypkę kupuje podam linka.W ogóle wszystkie kosmetyki tam zamawiam bo jest dużo taniej niż w aptekach na miejscu.Będę składać zamówienie w październiku i wyjdzie mi jakieś 70zł taniej.
http://www.cefarm24.pl/alantan-plus-zasypka-altek-100-g-p5919.html

Ostatnia edycja:
reklama
oleńka:), czyli pieluche brudna do kosza, pupke wymyc ladnie chusteczka nawilzona, pozniej poczekac az bedzie sucha.. zasypka i nowa pielucha? :) Czy taki zestaw nadaje sie tez dla chlopcow? :)

Ja znów nie mam pieniędzy na wyprawkę :(
Oczywiście jak trzeba to ZUS nic nie wypłaca ;/
To wszystko powoli mnie zaczyna dobijać....
A wizja przedwczesnego porodu, gdzie tak naprawdę nie mam nic dla maleństwa napawa mnie głębokim strachem.

Ten Twój szef to naprawdę bez serca jest. Pamiętam jak pisałaś o problemach ze zwolnieniami.
Mam nadzieję że jednak wypłacą Ci jak najszybciej te pieniądze i zdążysz kupić przynajmniej to co najważniejsze.
To jest Polska że człowiek musi sie o swoje dopominac a jak im sie jest coś dłużnym to odsetki nawalą takie że szok.

Anarien a jak długo trzeba czekać na jakiś ruch ze strony PIP-u?
Na forum jest dział ekspercki, może warto tam napisać i prawnik coś doradzi?, mi też nie wypłacali 2 miesiące, ale zadzwoniłam do PIP-u i tego samego dnia dostałam pieniądze na konto.

Jest jeszcze taka opcja - nie wiem na ile sprawdzona - że ZUS może potrącić 20% dochodów za opóźninie dostarczenia zwolnień. Booosssko ;( Nie dość, że 3 miesiące bez kasy to jeszcze to...poważnie zastanawiam się nad pożyczką ;/

Elzu-ja mam zamiar dalej tak robić jak urodzi się synek.Moja przyjaciółka tez tak robiła przy chłopcu i było dobrze.Możesz oczywiście tak tez robić jak się nie sprawdzi to będziesz musiała innego sposobu.

Anarien-bardzo współczuje tej sytuacji.Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się i do PIP-u już dawno sprawę zgłosiła.A w naszym państwie tak już jest że trzeba się o swoje upominać.Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.

Anarien przykro mi... Już wcześniej mialaś też problem, to te same pieniądze, czy kolejne? Zgłos to do PIPu bo widać inaczej nie da się, albo chociaż postrasz, może coś da.

ja mam l4 do 10.09, zanim dotrze do zusu, ten płaci do 30dni i to wykorzystuje, kaska będzie w połowie X, też się martwię. Teraz kupię pampersy, podkłady, podpaski, tantum rosa, stanik (u nas na targu po 10zł) i kapcie dla siebie. Takie najważniejsze rzeczy w razie co. Potem pokombinuję, staram się nie martwić, jakoś to będzie chyba.

Powiedzcie pampersy te oryginalne Pampers czy Happy??? Skóra dziecka naprawdę się przyzwyczaja? chcialam na początek Pampers ale już niewiem

Ostatnia edycja:
Tylko z tego co ja pamiętam to Anarien złożyła pismo do PIP-u i do ZUS-u......więc teraz musi czekać :(
A temu facetowi bym jajca ukręciła normalnie co za bęcwał......

reklama
z innej beczki - dziewczyny, kupujecie ochraniacze na szczebelki? I jeśli tak, to jakie? takie na całe łóżeczko, czy na połówkę?
Ja mam takie na pół łożeczka własnie po to rzeby widziec dzieciatko.

Ja z ciuszkowych ubranek to kupiłam naprawde bardzo mało, bo dostałam 3 pudla i dwie wielkie torby ubranek spadkowych ktore sa w naprawde super stanie i moj P zapowiedzial ze mnie do domu nie wsposci z nowym ciuszkiem.:(
Musze kupic tylko materacyk, jeszcze jeden kocyk, posciel, kombinezon, czape i rzeczy kosmetyczne:)
Tak wszytsko juz mam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry