reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Może zadam banalne pytanie,ale czy Rożek jest niezbędny???Raczej staram się ograniczać wydatki,na razie nie zakupiłam rożka.....ale jeśli jest potrzebny to muszę wpisać na listę....Powiedzcie dziewczyny,co o tym myślicie?Wiem tylko,że maluch raczej w rożku nie powinien spać,bo dobrze jest jak ma nóżki naturalnie podniesione do góry.....a nie wyprostowane.Ale może rożek ma jakieś swoje dodatkowe funkcje?
dzięki za info...

reklama
Ja kupiłam rożek, bo jak ktoś do nas przyjdzie w odwiedziny ( a wiem, że będą wycieczki) to dzieciaczka do różka i na ręce :)
Bo jak sama chodziłam w odwiedziny to się bałam bez rożka brać takie kilkudniowe maleństwo na ręce.
Ale wiem że bardzo często dziecko jest zawijane w kocyk, który pełni funkcję rożka, zwłaszcza że się pomyliłam i kupiłam rożek nie usztywniany :wściekła/y:

Czyli maluszki nie śpią w tych rożkach? Tzn do spania zamierzam kupić śpiworek, i też się zastanawiałam po co ten rożek ;) Ale mam dostać od koleżanki w spadku dwa, więc nie muszę pieniążków wydawać.

podgrzybek niektóre mamy preferują rożki, inne śpiworki, a jeszcze inne żadne z powyższych....Leosiek chyba będzie spał w kocyku albo w śpiworku....w każdym razie mi wydaje się że rożek do łóżeczka do spanie to nie za bardzo wygodna sprawa....

Ja rożek zakupiłam razem z całą wyprawką do łóżeczka,a czy się przyda się okaże w trakcie...ale jak dla mnie to będę go właśnie używała gdy ktoś przyjdzie do nas w odwiedziny,ze względu na bezpieczeństwo maluszka :)
Napewno nie będę używała rożka w łóżeczku tzn by maluszek w nim spał,bo wydaje mi się,że nie będzie mu zbytnio w tym wygodnie i będzie krępował jego ruchy...do spania zakupiłam mu śpiworek,ale zobaczymy czy będzie przydatny:)

ja zakupilam rozek bo boje sie ze taki maluszek wyslizgnie mi sie z rak, wiec dla bezpieczenstwa chce miec. czy bede uzywac go do spania...mysle ze nie.

A czy, któraś z Was kupuje nosidełko lub chustę - taką od urodzenia? Ja bym bardzo chciała ale nie wiem na co się zdecydować. Widziałam, że BabyBjorn ma takie nosidła - dla mnie to by było wybawienie - sama w domu. R. w listopadzie to pewnie jeszcze nie ale w grudniu na wyciągu narciarskim pewnie będzie miał sporo pracy (od 9-21)...

Trusia77 ja mam tą pościel zamówioną- nie z tej aukcji tylko takiej co była z łóżeczkiem i ochraniacz wziełam większy na długość całego łóżeczka, powinnam ją dostać w najbliższych dniach bo do 9 dni- a zapłaciłam w poniedziałek, więc wstrzymaj się jeszcze- do końca aukcji masz 12 dni to zdąrzę Wam napisać jaka jest. ja zamówiłam kremową żyrafkę :)

reklama
Trusia77 ja mam tą pościel zamówioną- nie z tej aukcji tylko takiej co była z łóżeczkiem i ochraniacz wziełam większy na długość całego łóżeczka, powinnam ją dostać w najbliższych dniach bo do 9 dni- a zapłaciłam w poniedziałek, więc wstrzymaj się jeszcze- do końca aukcji masz 12 dni to zdąrzę Wam napisać jaka jest. ja zamówiłam kremową żyrafkę :)

ok, dzięki :)

Do góry