reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Rtyska ale słodkie
Efinka ja też poluję na taki kombinezon, praktyczny, niedrogi
Anarien polukaj na allegro, a ręcznik z IKEI też mam, taki zielony, cudo

A dziś dostałam kaskę za szpital i wszystko wydałam: śpiochy, kaftaniki, pieluchy, podkłady, butelka, chusteczki, wkładki laktacyjne ii takie pierdółki. Ale fajnie. Z ubranek mam ful, teraz tylko kombinezon i reszta dla mnie. No i najważniejsze pościel i wózek.

reklama
a patrzyłyście w defektach?? ja jeszcze nosze swoje dżinsy... ale chyba już niedługo to potrwa. Koleżanka mówi że w defekcie kupiła teraz 3 pary spodni i dala razem 70 zł... a wyglądają super, przy nogawce się pruło ale to wystarczyło złapać nitką

Ładna ta pościel i cena za taki zestaw super,ciekawe tylko jak z jakością...ma ktoś może taką pościel?
Ja ostatnio oglądałam kołderki i poduszki to same wkłady (bez pościeli) takie lepsze kosztują od 60 zł.A jakie wy macie??? Może ktoś coś poleci.

Ja kupiłam i pościel i wypełnienie w ikei.....nie wiem czy sprawdzi się w praniu i używaniu,ale była naprawdę niedroga...(39zl) i lubię te ikeowskie wzory,proste i radosne.Kołderka kosztowała 29zł chyba...(lub mniej).....a ochraniacz na łóżeczko jest na całą długość,wszystkie ścianki łóżeczka.Lubię bardzo Ikeę dlatego tam też kupiłam ręczniczek zielony,o którym dziewczyny już tu wspominały....

Co do pościeli polecam z firmy Feretti. Jest rewelacyjna mam ją jeszcze po Kamilku.
Wczoraj byłam w hurtowni i zrobiłam pozostałe zakupy:
- materac do łóżeczka kokos - gryka
- prześcieradła 2 szt
- rożek z wkładem kokosowym i poduszeczką
- nożyczki z końcówką
- termometr do wanienki
- szczotke do włosów
- smoczek
- łańcuszek do smoczka
- butelka Avent
- frida do noska
- pieluchy tetrowe
- pieluchy flanelowe

a dla siebie
- wkłady poporodowe
- podkłady na łóżko
- wkładki laktacyjne

Trusia77 - co do tych pościeli to ja mam tą żółtą w żyrafki jeszcze po Kamilku jest bardzo fajna.

Ja pościel też chciałam z feretti ale zdecydowałam się na Nino. Jest w podobnej cenie i gatunkowo też się nie rózni. Ale w moim przypadku cena nei była wyznacznikiem tylko wzór. Ja lubię wszystko bardzo kolorowe i takie wzorki znalazłam z nino. A wkłady kupiliśmy z Feretti :-). No zakochałam się po prostu : Reno Green - Pościel dziecięca.

Jutro jedziemy do hurtowni po caaaaałą resztę dla dzidzi i dla mnie. Bo dla malucha zostały nam zakupy związane z higieną. No i ja musze się zaopatrzyc w całą resztę. W tym tygodniu kupiłam sobie 4 piżamki, szlafrok i staniki. Też w hurtowni, za śmieszne pieniądze.

reklama
Dzięki Amerie :-). Ja po porostu kocham takie kolory, tak mi się robie weselej odrazu. Już nie mogę się doczekać jak Karolek będzie sobie leżał w tym łóżeczku. Ach...

Do góry