reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Elzu - ja tez sie rozgladalam za tym lozeczkiem turystycznym bo nie podobaja mi sie te drewniane ze szczebelkami, ale nie wiem czy one sa na tyle stabilne zeby je traktowac jako normalne lozeczko???
Mamy doswiadczone pomocie!

Egrunia - swietna wyprawka, ja sie przyznam nie mam nic :(

reklama
Egrunia, mieliscie jakas mate do przewijania na lozku, zeby wam dzidzia nie posiusiala?

na naszym forum czytalam watek - lozeczko normalne czy turystyczne (tylko nie pamietam dokladnie gdzie ten watek jest bo doszlam do niego na okolo przez google) i dziewczyny pisaly ze jak jest ruchliwe dzieciatko to lepsze turystyczne, bo sie nie obija o szczebelki, ale nie kazde dziecko sie wierci we snie (oczywiscie jak jest troche starsze), kilka mam pisalo, ze dla dziecka ktore juz wstaje troche te lozeczka malo stabilne bo mozna je rozchustac, niektore mamy pisaly ze jak sie ubrudzi trzeba cale prac, a w drewnianym tylko wytrzec i juz.. takze opinie sa rozne..

Takie lozeczko mi sie podoba (mozna podwiesic materacyk wyzej dla maluszka), kosztuje 50f do tego jeszcze trzeba materacyk (jeszcze nie wiem jaki, bo te ze sprezynami sa drozsze, a znowu gabka wydaje mi sie malo wygodna..).

Załączniki

• do_385.jpg
    do_385.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Ja też czytałam o łóżeczkach turystycznych - pewnie takie sprawimy dziecku na wyjazdy do dziadków :-)
i tam przede wszystkim były opinie co do materacyka - musi być dokupiony zwykły bo ten w zestawie jest za cienki, zeby dziecko mogło w nim spać dłużej niż jeden-dwa dni. I starsze dzieci potrafią się zaprzeć o brzeg łóżeczka i je wywrócić więc lepiej dociążyć trochę :-)
aha i jeszcze czytałam, że łóżeczka turystyczne często miają różne suwaki z boku, żeby później dziecko mogło sobie wyjść ale to nie dobry pomysł bo dzieci szybko uczą się je rozpinać nawet jak sa za małe żeby same wychodzić :-)

Witam :-) co do łóżeczek to ja jakoś nie jestem przekonana do turystycznychale wiadomo i turystyczne i drewniane ma swoje wady i zalety. My z mężem już się zdecydowaliśmy na drewniane. Widzieliśmy je na żywo i jest dużo ładniejsze niż na zdjęciu. Zamawiać jeszcze nie będziemy bo nie mamy teraz go gdzie schować ale myślę, że ten wybór już się nie zmieni :)
Oto link GRATIS Łóżeczko DREWEX Laura transp.szuflada (1039001088) - Aukcje internetowe Allegro dla mine dużą zaletą jest szuflada pod łóżeczkiem i oraz plastikowe nakładki na barierki.

Tygrysek-M bardzo ladne, jak bylam w sklepie to wszystkie lozeczka mialy nakladki, to chyba mozna je sobie dokupic jak sie nie dostalo w zestawie.

moj brzuszek mimo ze nie taki zgrabny jak wasze - nadal wyglada bardziej jak oponka, to jednak troche wystaje i mi sie guziki wbijaja..

Elzu, to coś dla Ciebie. W sobotę spotkałam koleżankę. Okazało się, ze też w ciąży. Tylko, że jakoś tak wygląda jakbyśmy się na brzuchy pozamieniały ;-) Ona jest w 25 tygodniu i ma ledwie oponkę, a ja w 18 i mam piłeczkę jak na 6 miesiąc. A ona normalnie czuje ruchy dziecka, miała połówkowe, wszystkie pomiary i wymiary dziecka w normie dla jej tygodnia ciąży.

Elzu, możesz spokojnie kupić takie łóżeczko. My kupiliśmy własnie na wyjazdy i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni (miki korzysta do teraz). Jak dokupisz materacyk to wiadomo, że dzidzia będzie na samym dole tego łóżeczka . W opcji to łożeczko ma dodatkowy poziom, ale jak dla mnie nie jest zbyt sztywny i myślę, że dla maleństwa nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. Natomiast jak kupisz materacyk i dziecko będzie spało na najniższym poziomie to jak najbardziej :).

Tygrysku...na to samo się zdecydowaliśmy:-D tylko kolor mocca
i zgadzam się na żywo wygląda obłędnie...:-)

co do turystycznych...polecam...bo mamy też takie bardziej wyjazdowe po Miku

reklama
Ja już mam łóżeczko :) Jestem raczej zwolenniczką tradycyjnych, drewnianych ze szczebelkami :)
Jest dokładnie takie jak te :)
1049043018[2].jpg

Kupiliśmy je z 100zł z materacem, 2 nowymi przescieradłami, baldachimem, poduszeczkami ochronnymi... Moze coś jeszcze przeoczyłam :)

Do góry