reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

reklama
Witam dziewczyny :-) chciałabym się was poradzić co myślicie o kompletach pościeli razem z wypełnieniami
oto link MAMO-TATO 14-CZ POSCIEL HAFT 100x135 Z MOSKITIERĄ (1054459629) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupuję takie gdzie wypełnienie jest osobno...
Właśnie też oglądam pościel. I chyba zamówię tą GLUCK POŚCIEL DRUKOWANA STORK 600 NI 4 CZ. (1050162056) - Aukcje internetowe Allegro.
Tylko czekam na odpowiedź czy mają prześcieradło z falbanką.

Już jedną tej firmy zamówiłam ale w sklepie i czekam aż do mnie zadzwonią że już gotowa do odbioru.

Tygrysku...szczera jestem,nie obraź się,ale nie podoba mi się, jakaś taka sztuczna mi się wydaje...i jeszcze ta róża tiulowa....nie...wiem po co...

generalnie ja jestem przeciwniczką baldachimów, bo jest to zbiorowisko kurzu, w tych marszczeniach i drapowaniach, co innego moskitiera w lecie,zasłaniająca całe łóżeczko,spełnia swoją rolę, chroni przed komarami, muszkami i innym robactwem

Meryan ja się wcale nie obrażam, dodałam ten link żeby poznać wsze opinie o takich kompletach. Jest to moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia z pościelą dziecięcą dlatego przeglądam allegro i zastanawiam się jaka pościel będzie najlepsza dla dzidziusia.
czekam na kolejne opinie :-)

ja na razie ciesze się jak dziecko bo dziś przyszła spódniczka i spodnie które zamówiłam, nareszcie będe się czuła swobodnie. Bo brzuszek już duży i męczę się w zwykłych ubraniach hehe. a dla dzidzi to jeszcze poczekam bo jak dobrze pójdzie i jak będzie dziewczynka to tylko kilka drobiazgów tylko dokupię.
a co do baldachimów to też nie popieram bo fakt kurz się będzie zbierał niesamowicie. Nawet tzw. ochraniaczy nie kupiłam, bo wolałam cały czas mieć moje słoneczko na oku. jak na początku co chwila się przebudzałam to musiałam ją widzieć :-) Takie zboczenie mam jeszcze do dziś hehe. czasami lubię do malutkiej podchodzić i słuchać jak spokojnie sobie oddycha podczas snu.

Co do ochraniacza/moskitiery to sam wyglad mi sie nie podoba, ale zastanawiam sie czy nie byloby dobrym pomyslem ja zastosowac, bo mam w domu kota, ktory pewnie bedzie nie raz probowal wskoczyc do lozeczka (z ciekawosci albo zeby sie przytulic do cieplej istotki) oczywiscie nie bede kota zostawiac w pokoju z dzieckiem bez nadzoru ale nawet jak bede w pokoju.. to przeciez sekunda dla niej wskoczyc na lozeczko.. jak myslicie czy to dobry pomysl?

z kotem to ja będę miała ten sam problem:sorry2:, bo nasz Leoś...jest wszędobylski

właśnie szukam pomysłu...moi znajommi mają taką bramkę w drzwiach,ale ich kot waży 15 kg...więc nawet na fotel nie wskoczy, ale generalnie nie podchodzi do dziecka, bo się boi:eek:

reklama
Meryan a wasz gubi siersc? Nasz strasznie :( odkurzac trzeba co chwilke.. jest niewychodzaca wiec nie wie zabardzo jaka jest pora roku i gubi caly czas, nawet czesanie srednio pomaga..

Do góry