• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

kasiazar nie przejmuj się nie jesteś wyrodną matką, ja miałam tak samo przy pierwszym dziecku i tego się trzymam przy drugim. zakupy zdążyłam zrobić na 2 miesiące przed i nie żałuję, też można się bardzo cieszyć. ja je długo przekładałam, potem prałam prasowałam, wszystko też wtedy jest wielką radością. Tym razem też się nie śpieszę. I mi jest z tym dobrze :-)

reklama
Ja chyba kupię ręczny aventu ... naczytałam się o nim wiele dobrego, poza tym butelki z aventu tez są dobre ...
elektryczne pewnie wygodniejsze, ale jakoś mnie nie przekonują ...

kasiazar ja tez jeszcze malo kupilam, w moim przypadku nie chodzi o to ze sie boje czy mam blokade, tylko podobnie jak Ty nie mam duzo miejsca (trzeba kupic komode), a ze to pierwsze dziecko to tez do konca nie wiem co sie przyda, a co nie.. wchodze do sklepu rozgladam sie podziwiam i wychodze bez niczego.. wiec moj plan to jest kupic najpierw komode, pozniej zrobic pozadna liste zakupow i wtedy ruszyc :)

Ja chyba kupię ręczny aventu ... naczytałam się o nim wiele dobrego, poza tym butelki z aventu tez są dobre ...
elektryczne pewnie wygodniejsze, ale jakoś mnie nie przekonują ...

Ja zakupiłam sobie taki zestaw początkujący dla mamuś z laktatorem ręcznym, butelkami i odpażarką do mikrofalówki -dla mnie wygodniej - był to mój pierwszy zakup i nie mogę się doczekac, aż go użyję. Boję się elektrycznych, że za mocno, albo za słabo by ssał, a tak K. mogę poprosic o pomoc jakby co, żeby mleczko dla maluszka przygotowal ze mną :-D

Tu jest jakaś promocja w Pati i Maks http://www.patiimaks.pl/Default.aspx?show_art=63

Ja kupiłam swój zestaw w Saturnie i wyszedł mnie najtaniej, bo w innych sklepach chcieli od 355 wzwyż, a ja dałam 299.

Ostatnia edycja:
Kasia, ja też na razie niewiele kupilam, w sumie cztery ciuszki, jakoś się bałam, czekalam do usg genetycznego. Natomiast moja mama zaczyna szaleć. W czwartek wracając z pracy wstąpiła do sklepu i kupiła kilka ubranek, a wczoraj miała wyjść tylko na 2 godzinki do fryzjera, a wróciła po 4 z siatą ciuszków :-D Kupiła m.in. prześlicze różowe śpiszki, a tu się wczoraj okazało, ze prawdopodobnie będzie chłopak :-D
Ja powoli nastawiam się na zakupy. Nie wiem jak to będzie później, czy będe miała siłę i czy z moimi przygodami w ogóle będe moga biegać po sklepach, a tak powolutku będę sobie kompletować.

reklama
Co do laktatora, to ja juz pisalam kiedys, ze kupilam reczny TT, bo byl w promocji, zreszta butelki tez takie wiec bedzie pasowal :) czytalam pozytywne opinie wiec mam nadzieje, ze bede zadowolona.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry