reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

anbar ta piękna mama to jakiś sklep internetowy ?

Tak. www.pieknamama.pl . Ponieważ jestem zupełnie nieprzekonana do zakupów na allegro, musiałam poszukać jakiejś alternatywy. To moje drugie zakupy i jestem zadowolona. Podoba mi się, bo mają asortyment z "normalnych" sklepów, które są rozsiane po Warszawie, a ceny w większości przypadków takie same.

reklama
a mi dzisiaj przyszłam bluzeczka z allegro P1080502.jpgP1080504.jpg kupiłam rozmiar 42, jestem zadowolona i jeszcze kupię w innych kolorach, za taką cenę to nie mam żadnych zastrzeżeń, link do str z allegro -70%HIT piękna TUNIKA z haftem ELEGANCKA XL/XXL42 (1037923897) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnio stwierdziłam, że tylko w ubraniach ciążowych naprawdę ładnie się wygląda. Cała reszta, nawet jeśli mają elastan, sprawiają wrażenie, jakbym sie spasła jak świnia.
zgadzam się..
ja tez do chudziaczków nie należę muszę jednak kupować zdecydowanie ciuchy ciążowe( jedynie, co z tunki z kaphala jestem zadowolona), one są zupełnie inaczej szyte....

pamietacie, jak wkleiłam Wam bluzkę z takimi stopkami z cyrkonii....boszfe....jaki "chłam............", nie dość,że sztuczna....to wcale nie jest to bluzka ciążowa...brzydko sie układa, masakra....ostatnio kupiłam ciążowy zwykły t-shirt i wygladał zupełnie inaczej
zdecydowanie odradzam

z jedynie, co z tunki z kaphala jestem zadowolona), one są zupełnie inaczej szyte....

Potwierdzam.. też kupiłam ostatnio tam tunikę i ją uwielbiam :-) jak będę w Wawie to znowu się wybiorę do ich sklepu bo wiele mi się tam rzeczy podobało.

A te ze stópkami tak mi się podobały...dobrze że napisałaś opinię.

Przejrzalam szafe w poszukiwaniu letnich ubran (bo slonko wyszlo) i wygrzebalam jedne spodnie dresowe, ktore w tamtm roku sobie kupilam do cwiczen (z nogawkami na 3/4) i sie okazalo.. ze one sa ciazowe :) wczesniej myslalam ze poprostu taki maja kroj ze u gory sie je tak zawija.. a teraz sie zorientowalam ze to ciazowe :) i sobie w domku je nosze, bo moj brzuszek mimo ze nie taki zgrabny jak wasze - nadal wyglada bardziej jak oponka, to jednak troche wystaje i mi sie guziki wbijaja.. a te spodnie takie wygodne.. chyba sie wybiore po inne ciazowe ciuszki na miasto :D

Ja w sobote kupiłam sobie dwie sukieneczki na lato, spodnie ciążowe i takie leginsy ktore wygladaja jak spodnie :) To pierwsze zakupki ciążowe :) coprawda tylko spodnie sa typowo ciążowe alesukieneczki sa takie luzne fajne beda wsam raz :)

Dla kruszynki mama buciki, pampersy, ubranka - wszysto dostalam, bo sama narazie nie kupuje :) Po USG na ktorym sie dowiem jaka jest plec dziecka bede szalec :)

Ja dziś postanowiłam zrobić przegląd ubranek dla dzidziusia żeby sprawdzić co jeszcze muszę kupić i stwierdzam że mam tego więcej niż myślałam:-)
No to się pochwalę:
-13 pajacyków
-1 body z dł.rękawem
-16 body z krótkim rękawem
-2 bluzeczki
-3 pary spodni
-1 sweterek
-2 śliniaczki
-5 par skarpetek
-1 rękawiczki
-3 czapeczki
-1 kombinezon
Wszystko od 0 do 3 m-ca.
Mam tez już sporo ubranek od 3 do 6 m-cy.
Hmmm porównując z listą potrzebnych rzeczy niewiele mam już do kupienia,to dobrze bo zakup wózka,pościeli i wanienki to będą spore wydatki.

Duzo myslalam o tym gdzie nasz maluszek bedzie spal przez pierwsze 3 miesiace jak bedziemy jeszcze w Anglii.. w Polsce bedziemy miec drewniane lozeczko od mojej siostry, wiec tutaj chcialam kupic cos tylko na te kilka miesiecy.

Drewniane lozeczka sa najdrozsza opcja, a i tak nie byloby potrzeby go zabierac z Angli do PL, a mysle ze z dzieciaczkiem i przeprowadzka "na glowie" nie bede miala ochoty na bawienie sie w wystawianie go na ebay albo cos takiego..

Pozniej myslalam o koszyku ale jak obejrzalam je w sklepie to wydaja mi sie takie malutkie.. jakby dzidzia urodzila sie spora i jeszcze podrosla troszke.. nie chce zeby bylo jej ciasno.. a do tego taki koszyk malo stabilny.. nie jestem przekonana..

Kolyski sa troszke wieksze od koszyka, bardziej stabilne, ale wcale nie tanie.. czasami kosztuja nawet tyle co lozeczko..

No i ostatnia opcja lozeczko turystyczne, czytalam opinie mam, niektore uzywaja go na stale w domku zamiast normalnego i polecaja (tylko trzeba kupic normalny materac, bo ten co jest w kolmlecie jest bardzo cieniutki). Jak bedziemy sie przeprowadzac mozemy je zabarac ze soba, a i w Polsce moze sie przydac.. no i juz prawie sie zdecydowalismy ze bedzie turystyczne.. ale kolezanka mi powiedziala, ze ma kolyske na biegunach i moze mi ja dac.. trzeba tylko dokupic materacyk.. i juz sama nie wiem :)

Opcja z kolyska bylaby na pewno tansza.. ale wtedy musialabym kombinowac gdzie dzieciaczka przewijac, bo turystyczne lozeczko ma przewijak, a kolyska jest dosyc niska.. a co za tym idzie, przy wkladaniu i wyciaganiu bobasa trzeba sie schylac.. A ze szczebelki sa drewniane, to pewnie trzeba tez zalozyc naokolo ochraniacze jak w lozeczku.. i wtedy taka kolyska tez robi sie ciasniutka..

wiec pytanie brzmi: drewniana kolyska na biegunach czy turystyczne lozeczko z normalnym materacykiem? :)

uf ale sie rozpisalam..

Ja mysle ze turysyczne łożeczko z materacykiem :) Potem mozesz o zabrac wszedzie, do rodziców, do znajomych,na wakacje. takze pelna wygoda :)

reklama
Elzu jeśli później wykorzystasz to łóżeczko to kup tylko pamiętaj że materacyk do niego to też spory wydatek,bo te dobre jakościowo są dość drogie.
Co do kołyski to nie wiem czy przez pierwsze 3 m-ce będzie potrzebny ochraniacz,bo dzidzia na początku nie jest aż tak ruchliwa,przynajmniej moja Ania nie była i spokojnie mogłam się obyć bez.Jeśli chodzi o przewijanie maleństwa to tak naprawdę mało kto ma przewijak,ja też nie miałam (za mało miejsca) i przewijałam na naszym łóżku.Moj M. nawet ostatnio stwierdził że z przewijaka to on nie będzie korzystał bo świetnie mu się przewijało własnie na łóżku.

Do góry