reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

krylek fajny ten sklep, tylko to co bym chciała to albo nie ma na stanie, albo brak rozmiaru, a body większość krótki rękaw i zakładane przez główkę.

ja raczej będę kupowała zapinane na całej długości. moja mała strasznie się buntowała, kiedy wkładałam jej coś przez główkę.

poza tym miała tez sporą głowę, więc czasami bywało ciężko.

reklama
Ja też długo zastanawiałam się nad kupnem rożka. Przy Kamilku go miałam i mały uwielbiał w nim być opatulony i wygodnie mi go było nosić i karmić a nawet w nim spał bo tak czuł sie bezpieczniej. Teraz duzo mam od tego odbiega i jak patrzyłam to jakoś tak niewygodnie sie maleństwo w 1 miesiacu życia nosi. Rozumie te co zrezygnowały w lecie kiedy są upały itd dziecku w nim byłoby za ciepło a w zimne dni to dziecku cieplej w tym. Dlatego kupiłam z wkładem kokosowym i będę go używała przez 1 miesiac.

My mamy dwa rożki, jeden z wkładem, drugi bez. Myślę nad otulaczem z motherhood i właśnie nie wiem co zrobić - są dwie szkoły, opatulać i zapewniać dziecku otulenie z każdej strony, czy dawać dużą swobodę ruchów...

My po zakupach :) mam już praktycznie wszystko co trzeba, trafiłam na super sklep- no ale w Krakowie, przez internet też sprzedają myszka-sklep są też na allegro. Pieluszki i flanelki udało mi się kupić z takim wzorem jak już mam zamówiona pościel i cieszę się jak dziecko hi.

Nie mam tylko koszul do szpitala- na stronie napisali że mam wziąć 3 szt. Jakie to mają być ?????? jakieś specjalne, wiązane czy coś?? Czy takie jak podkoszulek tylko długie?

Nie mam tylko koszul do szpitala- na stronie napisali że mam wziąć 3 szt. Jakie to mają być ?????? jakieś specjalne, wiązane czy coś?? Czy takie jak podkoszulek tylko długie?

Zależy do czego te koszule. Jesli do porodu, to lepiej wziąć byle jakie, może nawet stare t-shirty, bo prawie na pewno po całej "imprezie" polecą do śmieci. Ale jeśli na czas po porodzie, to najlepiej dłuższe, takie do kolana, i umożliwiające karmienie.
Ja mam takie do karmienia, bo na stronie mojego szpitala napisali, że tylko takie mam mieć ze sobą. Moje są zapinane od góry na guziki, zapięcie kończy się aż poniżej piersi. Dodatkowo są tak uszyte, że wystarczy odpiąć guziki na wysokości piersi i już łatwo podać do karmienia.

My po zakupach :) mam już praktycznie wszystko co trzeba, trafiłam na super sklep- no ale w Krakowie, przez internet też sprzedają myszka-sklep są też na allegro. Pieluszki i flanelki udało mi się kupić z takim wzorem jak już mam zamówiona pościel i cieszę się jak dziecko hi.

u tego sprzedawcy zrobiłam spore zakupy i jestem naprawde zadowolona.

Mi zostało do kupienia jeszcze kilka rzeczy: prześcieradła, spirytus, tantum rosa, kocyk, czapka i rękawiczki, pieluchy wanienkę i niektóre kosmetyki

reklama
A dla mnie te koszule, w ogóle koszule nocne to jeden wielki koszmar:no: W domu nie posiadam ani jednej i na nic mi tak nie szkoda kasy, jak właśnie na nie. Bo zamierzam ich używać tylko w szpitalu, a później wrzucić na dno szafy. Poza tym mam alergię na te żyrafki, misie i bociany.

Do góry