reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Nas i Maluszków

reklama
IzaV - ciążowe brzuchy na golasa są często mało estetyczne ;-) Nawet jeśli ma się wymiary modelki. Brzuch:
1. jest blady,bo go opalać nie wolno,
2. większość brzuchów ma wielką brązową krechę, która jak dla mnie super piękna nie jest
3. wiele brzuchów - jak już są sporawe - jest poznaczonych siatką niebieskich żył - średnio estetyczne
4. no i ten wystający pępek
Dlatego ja bęcolem straszyć nie chcę ;-) Wolę zakryć, żeby nikt nie musiał ze wstrętem ode mnie oczu odwracać ;-)

Loleczka - śliczna tuniczka! Buuu! Czemu ja mam w brzuchu chłopca???

IzaV - ciążowe brzuchy na golasa są często mało estetyczne ;-) Nawet jeśli ma się wymiary modelki. Brzuch:
1. jest blady,bo go opalać nie wolno,
2. większość brzuchów ma wielką brązową krechę, która jak dla mnie super piękna nie jest
3. wiele brzuchów - jak już są sporawe - jest poznaczonych siatką niebieskich żył - średnio estetyczne
4. no i ten wystający pępek
Dlatego ja bęcolem straszyć nie chcę ;-) Wolę zakryć, żeby nikt nie musiał ze wstrętem ode mnie oczu odwracać ;-)

Loleczka - śliczna tuniczka! Buuu! Czemu ja mam w brzuchu chłopca???

Haha wymienilas wszystkie elementy slicznego ciazowego brzuszka haha
uwazam ze kreska, wystajacy pepek sa przeslodkie, zyly no coz...to tylko zyly a ze blady... no to trudno :) kwestia gustu :p
wiadomo ze moze akurat te ociekajace tluszczykiem brzuszki nie są moze najseksowniejsze, ale akurat te chudziutkie baloniki w tym twój, z przyjemnością bym zobaczyła na plazy w bikini hah (zboczenica) - z reszta na basenie u mnie 7/10dziewczyn wlasnie w dwuczesciowym występuje ..... Nie wiem, ale jakoś wszystkie ciazowe brzuszki trudno mi oceniać w kategoriach ładny- brzydki...jak widać ze to ciąża to każdy brzuch jest na swój sposób niesamowity :)

Ja bym się wstydziła z brzuchem na wierzchu wyskoczyć więęęęc mój strój jednoczęściowy nie wytrzymał już napięcia i popuszczały mu wszystkie gumki na brzuchu i tyłku i kupiłam sobie tankini
Wczoraj była jedna ciężarna na aqua aerobiku (po raz pierwszy) i była w stroju dwuczęsciowym i w bardziej zaawansowanej już ciąży no i jak leżała na wodzie na plecach to było widać jak jej dziecko się rusza! Ja patrzyłam z zazdrością ale jak koleżance pokazałam to stwierdziła, że niefajnie to wygląda, więc można mieć rożne odczucia

Jasne zgadzam sie, chociaż mnie to dziwi, szczególnie jak kobietom sie to nie podoba...mój M nie chciał dotknąć nawet przez koszulkę brzucha kumpeli jak maluch kopal hehe ale wiadomo ze są rożne gusta i inne wyczucie estetyki ^^ ja sie jaralam od małego i pamietam ciążę bliźniacza mojej chrzestnej... byłam non stop przytulo ńia do jej brzucha, miałam 5lat a bliźniaki maja teraz już po 23,5 haha :szok:

Ja do tej listy Cwietki dodałabym jeszcze rozstępy, które dotykają część kobiet w ciąży i nie wyglądają fajnie:baffled: Poza tym brzuszek na takim etapie ciąży jak my jesteśmy może jeszcze wyglądać ok odkryty, ale na przykład w 9 miesiącu już jest zwykle przerażająco wielki :-D

Ale jeśli chodzi o dbanie o siebie w ciąży to jestem jak najbardziej za. Zazwyczaj moim ulubionym strojem są dżinsy i trampki ale raz na jakiś czas lubię wyglądać i poczuć się kobieco :-D A najbardziej nie lubię workowatych ciążowych ciuchów - bo wygląda się w nich na jeszcze większą...

IzaV - gusta różne :-D Ja z tych, co nawet na własny brzuch patrzą z lekkim obrzydzeniem ;-) Jak jest schowany pod koszulką - to mi sie podoba, a jak się rozbiorę, to wydaje mi się strasznie brzydki, choć ani pępek mi jeszcze nie wystaje, ani sie krecha nie pojawia :-D

Co do dbania - ja dresów nie posiadam w ogóle :-p W domu różnie - zależy od fantazji - albo dżinsy/pumpy + koszulka albo tuniczka/sukienka. Póki co jeszcze się cieszę, że w spodnie wchodzę, bo pewnie przy końcówce już będę musiała w samych kieckach pomykać.

Moja nowa koszula nocna(do karmienia) IMG_4102.jpg a tu szafeczka ciuszków dla dzidziIMG_4107.jpgIMG_4108.jpgIMG_4105.jpgIMG_4106.jpg no to się pochwalilam:-D:-D

Załączniki

• IMG_4102.jpg
    IMG_4102.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_4107.jpg
    IMG_4107.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_4108.jpg
    IMG_4108.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_4105.jpg
    IMG_4105.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_4106.jpg
    IMG_4106.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 50
Jakie słodkości ^^ no i Jadoga w kiecce, tez nowość :)))

cwietka, ty jeszcze z spodniach sprzed ciazy chodzisz??? W jeansy już ńie wejdę ale te materialowe jeszcze jeszcze..chociaż nieco "opiete" są lol

reklama
Iza - w przedciążowe dwie pary wchodzę. Bardzo szerokie dżinsy i materiałowe, lniane pumpy.Tylko w jednych mi się zapinanie właśnie rozwaliło :wściekła/y: muszę jakoś haftkę na nowo zamocować.
Ale w poprzedniej ciąży mi na koniec strasznie biodra rozepchało i nawet w ciążowych mi było ciasno :baffled: Więc ostatnie 2 miesiące to głównie w kieckach latałam :confused2: Teraz się nastawiam, że będzie podobnie i póki mogę się "rozkoszuję" dżinsami :-D

Do góry