reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Karola super ciuszki kupiłas:tak::tak:
a do mnie przyszła dzisiaj paczka z ciuchami dla Patryka i jestem wkur@@@:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to jakies lumpy stare zniszczone pierwszy raz mi sie zdarzyło cos takiego na allegro:no:

reklama
Karola,super zakupy:-):tak:.Mi najbardziej podobaja sie ogrodniczki i ten kompecik z bucikami,a i bluzeczka z małpka:-D.Zreszta same śliczności:tak:.
Madzia,mi kiedys trafiły sie szmaty dla Dominiki.Wyrzucilam do kosza,bo nawet na PCK sie nie nadawało.Madzia,napisz,ze chcesz oddac i juz:angry:.
A do mnie dzis dotarły te ogrodniczki za 5 zł i sa cudne.Pani oczywiscie zaoszczedzila na przesylce,bo zaplacilam za nia 8 zl,a pani 2,30 plus zwykla koperta:wściekła/y:.
Pisalam w tej sprawie do Allegro,ale nic sie nie da zrobic.Sprzedajacy ma prawo doliczyc sobie koszty np.dotarcia na poczte:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Niby moge...ale ta osoba nie łamie regulaminu.Decydujac sie na zakup znalam koszty przesylki,a paczka dotarla cala i zdrowa(o dziwo w zwyklej kopercie tylko:szok:).Wkurza mnie to.

Tycia ale za to mozesz jej wystawic negatywna opinie:tak:

Jeśli w aukcji było opisane zanim Tycia zalicytowała, ile wynosi przesyłka, to wg mnie negatyw się nie należy :no:
W końcu było wiadomo, na jakie warunki zgadza się Kupujący przed zakupem.
Nie odpowiada komuś cena przesyłki - nie licytuje - proste.
Ale to prawda, że czasem te różnice między tym ile biorą za przesyłkę, a tym ile rzeczywiście za nią płaca to przegięcie :dry:

Jeśli w aukcji było opisane zanim Tycia zalicytowała, ile wynosi przesyłka, to wg mnie negatyw się nie należy :no:
W końcu było wiadomo, na jakie warunki zgadza się Kupujący przed zakupem.
Nie odpowiada komuś cena przesyłki - nie licytuje - proste.
Ale to prawda, że czasem te różnice między tym ile biorą za przesyłkę, a tym ile rzeczywiście za nią płaca to przegięcie :dry:
U nas Ebay-u za takie cos daje sie negatywna lub ten gosc jak wysyla tansza przesylke musi kase zwrucic tyle ile mu zostalo:tak:

Koszt przesyłki to nie tylko opłata za przesłanie paczki, to również koszt opakowania i rzeczywiście sprzedający ma prawo doliczyć koszt dojazdu na pocztę, choć to już gruba przesada wg mnie :baffled: Pani faktycznie, Tycia, przegięła, ale jednak uważam, że za coś takiego nie powinnaś wystawiać negatywa, skoro koszt był podany, a Ty się na niego zgodziłaś licytując, a do tego paczka dotarła w nienagannym stanie.
Ale fakt faktem, pani postąpiła nieelegancko :dry:

reklama
Ostatnio moja znajoma dostala buciki ktore zakupila na ebay za przesylke dala 4,50 za ubezpieczona a babka jej wyslala nieubezpieczona za 1,65 w kopercie mokrej :baffled: no i wystawila tamtej negatywna bo miala podstawe:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry