reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
DSC02393..jpg
Oto mój Dzidziuś:)
Niestety nadal nie znam płci... Przykleił się do macicy i za nic nie chciał się pokazać, tylko kolanko co najwyżej i to dopiero pod koniec USG. Mam filmik ale coś mi się dzieje z internetem i nim wgram na youtube, to przerywa i taki finał. Zdjęcie mi dał tylko jedno, jestem w szoku z tą kością nosową:))) 22 tygodnie 5 dni takie ma parametry, oby się z nosem nie wdało do Leszka:p Leszek był ze mną na badaniu bo się zwolnił z pracy i trzymał mnie kurczowo za kolano a ja chociaż myślałam, że się tam poryczę to dostałam ataku śmiechu ze szczęścia i lekarz był lekko zdziwiony całą sytuacją, ale co tam :p
A tu jeszcze dodaję zdjęcie opisu ciąży, możecie mi powiedzieć, czy to normalne, że te różne parametry są na różnym etapie rozwoju? Wy jesteście w tym bardziej oczytane, więc ufam:)
DSC02391..jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 229380
Niestety nadal nie znam płci... Przykleił się do macicy i za nic nie chciał się pokazać, tylko kolanko co najwyżej i to dopiero pod koniec USG. Mam filmik ale coś mi się dzieje z internetem i nim wgram na youtube, to przerywa i taki finał. Zdjęcie mi dał tylko jedno, jestem w szoku z tą kością nosową:))) 22 tygodnie 5 dni takie ma parametry, oby się z nosem nie wdało do Leszka:p Leszek był ze mną na badaniu bo się zwolnił z pracy i trzymał mnie kurczowo za kolano a ja chociaż myślałam, że się tam poryczę to dostałam ataku śmiechu ze szczęścia i lekarz był lekko zdziwiony całą sytuacją, ale co tam :p

slicznosci. a koscia nosowa sie nie przejmuj- moja niunia juz w 12 tyg miala kosc nosowa ponad przecietna ale to pewnie po moim M.

Zobacz załącznik 229380
A tu jeszcze dodaję zdjęcie opisu ciąży, możecie mi powiedzieć, czy to normalne, że te różne parametry są na różnym etapie rozwoju? Wy jesteście w tym bardziej oczytane, więc ufam:)
Zobacz załącznik 229384
śliczne maleństwo :-) mój dzidziulek tez jest jakieś 2 tygodnie do przodu ;-) myślę ze nie masz co się martwic , nie które części ciała rosną szybciej po czym ustają , i później już tak szybko nie rosną :-)

Aha no to mnie uspokaja:) W gabinecie to aż odetchnęłam jak powiedział: serduszko piękne, 162 uderzenia na minutę pytałam, czy nie za dużo, ale mówi że nie... no to tylko skakać i klaskać pod sufit:)

martatt, śliczna dzidzia :-D
Mam jedną uwagę, wg opisu, który wkleiłaś kość nosowa jest obecna, ale długość kości na 22 tyg. i 5 dni to nie kość nosowa, a kość udowa (FL-długość kości udowej) :tak:

OMG!!! To nieźle się pomyliłam:) Myślałam, że nos ale o nosie też lekarz powiedział, że ładny:) To myślałam, że taki duży... a któryś z tych pomiarów to kość nosowa? Bo nie wiem...
Kiniusia a Ty już po wizycie?:)

OMG!!! To nieźle się pomyliłam:) Myślałam, że nos ale o nosie też lekarz powiedział, że ładny:) To myślałam, że taki duży... a któryś z tych pomiarów to kość nosowa? Bo nie wiem...
Kiniusia a Ty już po wizycie?:)
Ja jeszcze przed wizytą :tak:
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FL - długość kości udowej

Kość nosową masz zapisaną jako obecną :tak:

dzięki Kiniusiu, ja wiem ogólnie co to GOOGLE.COM ale.... jakoś z tego całego podekscytowania na zmianę czytam od nowa te wyniki i patrzę na filmik, zero głowy:p Taka ogłupiała jestem , że szok... normalnie się tak nie zachowuję :)))

Aha oczywiście powodzenia na wizycie, wróć nam tutaj taka wesolutka jak ja:)

reklama
dzięki Kiniusiu, ja wiem ogólnie co to GOOGLE.COM ale.... jakoś z tego całego podekscytowania na zmianę czytam od nowa te wyniki i patrzę na filmik, zero głowy:p Taka ogłupiała jestem , że szok... normalnie się tak nie zachowuję :)))
W porządku kochana, jesteśmy tu po to, aby sobie pomagać :tak::-)
Zobaczysz jak ja będę sie zachowywała po moim USG hihihi ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry