reklama
Ja ostatnio nie robiłam brzuszków - wstyd się przyznać
, ale co dzień "zapitalam" tą machiną po ok 40 min - a chciałabym dłużej ale mała nie daje 

.
WWWOOOLLLNNNOOO idzie to chudnięcie
wczoraj zjadłam kotleciki sojowe i buraczki na obiad - i dziś to samo. dziś coś nie mogę ćwiczyć - bo mała śpi obok już trzecią godzinę - a to głośne jest
A jak wstanie - to karmienie - bawienie i "nici" z ćwiczonek
Wieczorem skoczę na basen....
A teraz mnie pocieszyłyście z tymi brzuszkami. I to się zgadza bo na tvn style jest taki program o odchudzaniu grubasów - i np. schudli przez 2 - 3 pierwsze tyg duuużo tak z 8 kg, a potem przez kolejny tydzień czy 2 tak ze 3 kilo dodatkowo ...i te grubasy są potem załamani
- bo liczyli na więcej po tym samym czasie - a specjaliści tłumaczą im, że tkanka przemienia się w mięśnie - które też mają ciężką wagę

i mówią im że to normalne żeby się nie przejmować - a grubasy i tak załamane są i zdemotywowane
. Ale ja się im nie dziwię....

WWWOOOLLLNNNOOO idzie to chudnięcie

A teraz mnie pocieszyłyście z tymi brzuszkami. I to się zgadza bo na tvn style jest taki program o odchudzaniu grubasów - i np. schudli przez 2 - 3 pierwsze tyg duuużo tak z 8 kg, a potem przez kolejny tydzień czy 2 tak ze 3 kilo dodatkowo ...i te grubasy są potem załamani

paola, u ciebie stacjonarny rowerek poskutkował?a myślisz ze on może zwalczyć ten mój brzuchoflak?bo brzuszki nic mi nie daja:-(a zastanawiam się nad kupnem tego rowerka
Mamusia u mnie rowerek zdał egzamin jak widzisz sama na 5+-uwierz, że też miałam sporawy brzusio i jak chodziłam to jeszcze jakoś tako wyglądało ale jak już siadałam to pożal się Boże-fałdy

I radzę przy rowerku zakupić pas wyszczuplający i zakładać sobie na brzucho - ja tak robiłam i jak zdejmowałam to woda się wylewała wręcz

mamusia2008
mamusia Karolinki
dzięki za rade, a ten pas to tak się nazywa"pas wyszczuplający"?bo ja mam taki pas, co po porodzie zakładam "Pani Teresa"
mamusia2008
mamusia Karolinki
czy chodzi o taki pas?Mamusia u mnie rowerek zdał egzamin jak widzisz sama na 5+-uwierz, że też miałam sporawy brzusio i jak chodziłam to jeszcze jakoś tako wyglądało ale jak już siadałam to pożal się Boże-fałdySądzę, iż jeżeli będziesz systematyczna to NAPEWNO spalisz ten tłuszcz-tylko pamiętaj, że nie wystarczy pojeździć z dwa tyg i oczekiwać brzuszka płaskiego-wiadomo nie od dziś, iż jeżeli chcemy schudnąć raz na zawsze musimy robić to stopniowo
I nie zaczynaj od razu od 60 min pedałowania bo na następny dzień będziesz miałą zakwasy-rób to powoli czyli pierwszego dnia pojeździj 15 min i tak np.przez 3 dni-następnie przez 25 min i znów za ok.4-5 dni 35 min i gdzieś tak po 14 dniach pedałuj przez 60 min-ja np więcej czasu nie pedałowałam - max 60 min mi wystarczyło
No i ważne jest również tempo pedałowania czyli nie rób tak, że wsiadasz na rowerek i jedziesz np 9km/h za chwilę jedziesz 12km/h i znów za moment 10 km/h-jeździj przez cały czas równym tempem ja np. na początku jazdy jechałam z prędkością 11km/h a po ok.5 minutach 13km/h a już ostatnie minuty na rowerku to pedałowałam ile sił w nogach i szczęśliwa, że to już koniec jazdy padałam na podłogę ;-)I wtedy prysznic i jadłam OBIAD-miałam peność, że organizm tego posiłku nie przetworzy w tłuszcz tylko wykorzysta bo stracił tyle energii
I radzę przy rowerku zakupić pas wyszczuplający i zakładać sobie na brzucho - ja tak robiłam i jak zdejmowałam to woda się wylewała wręczI miałam większą satysfakcję, że tak się spociłam
Ja miała taki niebieski w każdym sklepie kulturystycznym można taki kupić kosztuję ok.50 zł.;-)
NEOPRENOWY PAS WYSZCZUPLAJACY 29,5 CM HOPSPORT *E1 (607597607) - Aukcje internetowe Allegro
Ja własnie w takim chodziłam na spinning....
mamusia2008
mamusia Karolinki
a mozna go w aptece kupic, jak myslisz? czy tylko w sklepie dla kulturystowJa własnie w takim chodziłam na spinning....
Wiec zwracam sie do specjalisty ;-) z pytaniem.
Od miesiaca chadzam na fitnes i silownie. Codziennie po 1-2 godziny. Odzywiam sie tez inaczej...zamiast oleju oliwa z oliwek, ciemny chleb, nie jadam ziemniakow itd.
No i przez ten miesiac waga ani drgnela a nawet mam wrazenie ze kilo do gory podeszla a rozmiar spodni spadl o jeden a nawet dzis kupilam 2 rozmiary mniejsze spodnie niz miesiac temu. Jak to mozliwe?![]()

Jeżeli Cyprysiowa sporo ćwiczysz to jedz dużo ryżu, kasz, drobiu mają one właściwości sycące i lepiej strwane dla osób z podwyższonym tempem życia a co za tym idzie posiłek zostaje w pełni wykorzystany dle organizmu a nie jako materiał na zapas.Możesz też postarać się nie łączyć węglowodanów z mięsem, białka z mięsem, białka z węglowodanami tzn.jedząc ziemniaki nie jesz do tago mięsa ale sałtkę, jędząc np.schabowego nie jesz zieminiaków ale sałatkę, ja podczas odchudzania tak robiłam;-)No i duuuuużo wody niegazowanej

No i WAŻNA sprawa DZIEWCZYNY: WAGI POWYRZUCAĆ

Właśnie taki

Oczywiście jak już miałam na coś ochotę a to było rzadko to po rowerku pozwalałam sobie na coś słodkiego;-)
reklama
mamusia2008
mamusia Karolinki
ale ja jeszcze karmie wiec nie wiem czy mogę te tabletkiWłaśnie takiPodejrzewam, że może być w aptece , ja np kupiłam go w sklepie z odżywkami
Mamusia polecam tabletki B.I,O CLA z zieloną herbatą ja łykałam je 2 razy dziennie do sniadania i obiadu
I chrom- raz dziennie,żeby nie mieć ochoty na słodyczę
Oczywiście jak już miałam na coś ochotę a to było rzadko to po rowerku pozwalałam sobie na coś słodkiego;-)