reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
aga :-) to juz lekarz powinien sie tym zainteresowac ;-)
nasze dziewczyny sa w podobnym wieku i powiem Ci ze ostatnio Monia tez ciut zwolnila tempo tycia... w 2 tygodnie przybrala tylko (?) 350g... ale poki co jeszcze jest na tym samym 90 centylu...

Dużo o tym myślałam i powiem wam że widocznie jak Chogat musze swoje odczekać. Zapomnieć i przestać się bać tego bólu. I myślę że pobyt w szpitalu jako przeterminowana źle na mnie wpłynął. Teraz jak ochłonę to pewnie będzie SN i do pierwszych bóli czekam w domu. :sorry2:

Efe,zapomnisz mowie ci...ja tez tak mialam...powiedzialam ze Gosia i zadnego wiecej..:no:...no a teraz Karolinka jest....i powiem ci ze zaplanowana byla przezemnie...he,he....meza przycisnelam,bo jeszcze nie chcial....:happy2:
A tez z Gosia bylam przeterminowana i wywolywali mi.....ale kazdy porod inny,drugie juz pojdzie lepiej:-D...przynajmniej u mnie tak bylo....

Ninka przeziębiona, więc ze szczepieniem czekamy do następnego tygodnia; dostałam mnóstwo duperelek, kropelek i takich tam;

a właśnie - czy Waszym dzieciom, tym z drugim podbródkiem ;-) - nie robią się odparzenia na szyjkach? mojej się zrobiło i zejść nie chce, po tygodniu smarowania linomagiem; dostałam receptę na to na jakąś robioną maść;

no i musimy się wybrać do rehabilitanta w związku z tym leżeniem (a raczej - nieleżeniem) małej na brzuszku; wg lekarki powinna już nieco inaczej się zachowywać na brzuszku, a ona wciąż balansuje na nim z podniesionymi rączkami i nogami;
poza tym wsio ok, bąbelek waży prawie 6400 za chwilę skończy 3 m-c):tak:

a właśnie - czy Waszym dzieciom, tym z drugim podbródkiem ;-) - nie robią się odparzenia na szyjkach? mojej się zrobiło i zejść nie chce, po tygodniu smarowania linomagiem; dostałam receptę na to na jakąś robioną maść;

witaj w klubie :-( ja sie staram jak moge ale moja Monia taka zaraz ze glowy odchylic sobie nie da wiec myje i oliwie ja na czuja :-( a czuj w tym milionie faldek to za malo i ciagle gdzies ma czerwone :-( do tej pory oliwilam ja mocniej ale moze tez linomagiem podzialam...

na te odparzenia pod szyjką polecam krem OLIATUM SOFT w tupce, mojej zeszło ale smarowałam po 3 razy dziennie i niestety na siłę musiałam jej odchylać główkę by dostać się do szyi i pomogło, teraz przy kąpieli juz bez problemu dochodzę do fałdek

ojej, walnęłam się - nie linomagiem tylko bepanthenem smarowałam tą szyjkę; ale lekarka powiedziała, że skoro efektu nie ma to mamy przestać; będziemy smarować tą robioną maścią (niestety dopiero po weekendzie do odbioru), mówiła też żeby zasypywać mąką ziemniaczaną gdyby wróciły te plamy;

oilatum soft mam, ale nigdy jeszcze nie użyłam ze względu na emolienty; może faktycznie spróbuję przez weekend, może akurat zadziała;

reklama
Pamietacie jak wspominałam o podejrzeniu napiecia mięsniowego u Karolinki?
Bylismy u neurologa i wszystko jest ok, mamy tylko nakaz leżenia czestego na brzuszku i ćwiczenia :) uff ale mi ulżyło, kontrole mamy jeszcze w styczniu dla 100% pewności że nic jej nie jest :)):tak:

Do góry