reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Wasze maluszki mogą ząbkowac:tak:.Mój siostrzeniec w wieku 3,5 miesiąca miał 2 ząbki(takie malutkie białe wystające żyleteczki) i gdybym nie widziała to pewnie bym pomyslała ze siostra z przemeczenia głupoty gada.

reklama
czy u was tez miejsce po szczepionce na gruźlice sie zmieniało,u nas duży bąbel sie zrobił
i niewiem czy dobrze pamiętam,ale tak powinno być i mam chyba tego nie ruszać do całkowitego zagojenia sie??czy tak?

i jeszcze jedno malutkiej zrobiła sie brzydka potówka na karku i z tyłu na główce chyba od czapeczki i możliwe,że od tego jest niespokojna teraz zastanawiam sie jak jej pomóc?może macie jakieś pomysły?

Ostatnia edycja:
ok czyli moge sie nie martwic tym,bo zapomniałam a od kilku dni co raz bardziej to rośnie
a co do krochmalu to musze wypróbowac,tylko ona ma sporo tego na główce z tyłu i chyba dlatego jest troszku niespokojna,bo główka jest czerwona az

raczej wygląda na refluks który powoduje ulewanie jeśli ulewa połowę tego co zjada to może nie przybierać.
a kupki i siku w normie są?? tzn ilość??
siku jest ok, a kupki robi raz na parę dni lub 1, góra 2 dziennie, ale rzadko...
na samym początku kupek było o wiele więcej
mięsa, ryb, jajek itd. nie jem już z dobre 10lat, tak mi się odwidziało i ciężko jest mi się przemóc...

Ostatnia edycja:
my płaciliśmy 180 (za tą GlaxoSmithKline)

izabela - ja również nie jem mięsa, ryb (ale jem jaja) i zarówno w ciąży jak teraz wyniki są bardzo dobre, mleko odpowiednio tłuste bo mala sporo i szybko przybiera; może rozważ włączenie do diety właśnie jaj czy sera żółtego (nie wiem z jakiego powodu nie jadasz tych rzeczy, ale jeśli z tego co ja, to np. jaja możesz kupić z chowu ściółkowego, są już dostępne w większości supermarketów, albo jak masz dostęp to z ekologicznego);

a my walczymy z trudnościami w zrobieniu kupki czy oddaniu bąka; wczoraj pierwszy raz malutka płakała z powodu innego niż jedzienie; cycuś w buzi i płacz na maxa, buraczkowa buzia, naprężanie się... zresztą, od kilku dni robi znacznie rzadziej i mniejsze kupki;

powiedzcie - czy takie malutkie grudki w kupce i jakby śluzowate nitki to zatwardzenie???

Ostatnia edycja:
reklama
wizyta dziś na 16.00, więc zobaczymy co i jak...
a ja nie mam żadnej diety, poprostu jakoś nie mogę się przemóc do jedzenia tych rzeczy, choć kiedyś je jadłam :crazy:
ja za szczepionkę (tylko nie wiem czy 5w1 czy 6w1) płaciłam 100zł

Do góry