reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

dziewczyny a wy pieluszkowalyscie podwojnie tak profilaktycznie czy jak??? pytam bo ja mialam bioderko nie takie jak trzeba i wtedy mamie kazali kocykiem mi nozki rozszerzac-tzn jak kladla mnie spac to zawijala kocyk i miedzy nozki podkladala zeby byly szeroko.Amelki nie pieluchowalam podwojnie jakos specjalnie jej nie ukladam a jak ja nosze to ma zawsze nozki rozstawione na "zabke".jesli bioderka sa ok to po co dziecko meczyc?chyba ze ja sie myle i jest jakis konkretny cel.:eek:

reklama
a ja tak niebioderkowo....

mam pytanie do mam ktore karmily/karmia piersia i podaja zelazo maluchom - podajecie przed, w trakcie, po karmieniu? bezposrednio do buziolka?

dzieki aneczka ;-)

moja Monia ryczy przed kazdym karmieniem wiec smak ma tu mniejsze znaczenie... no i my mamy tylko zelazo - zapaszek mi sie podoba ;-)

Azorek co do bioderek to w PL sprawdza sie je dwa razy
-4-6 tydzień
-12-16 tydzień
z tego co czytałam dlatego, że nawet jeśli bioderka są w porządku na porządku to później może coś wyjść, dlatego lekarze zalecają profilaktycznie dawanie podwójnej pieluchy i robienia żabki. Jeśli na drugim USG wszystko jest dalej dobrze to już nic nie trzeba robić. Wychodzi więc na to, że bioderka sa narażone do 3-4 mc, a później już nie trzeba się martwić. Więc ja dmucham na zimne i trzymamy żabke, ale 2 pieluchy nie zakładam, bo Oli się złości.

Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam, bo przy mojej dziś się nie umiem skupić.

heh no tu tylko raz sprawdzaja i to tylko jesli u ktoregos rodzica byl ten problem:eek: ja mialam te klopoty ale mama miala cesarke i mnie uszkodzili przy wyjmowaniu z brzuszka:crazy:wiec wrodzone nie powinno byc...u mnie zuwazyla mama dopiero jak zaczynalam chodzic i cos jej nie pasowalo poszla do lekarza i kazali wtedy z tym kocykiem miedzy nogami klasc.i pomoglo-tylko ze nogi na noge nie zaloze ale to mi w zyciu nie przeszkadza:sorry:

my już po wizycie u ortopedy-bioderka ok i pieluchować dodatkowo nie trzeba
mała znowu przybrała na wadze, więc na dzień dzisiejszy ma już 4970g i dzisiaj była szczepiona na pneumokoki, rotawirusy i szczepionką skojarzoną, czyli ogólnie jest ok

Ostatnia edycja:
Mala wczoraj szczepiona, zniosła to bardzo źle:no: dostała 6w1 i zaplaciłam 190zł!:szok::szok: rośnie zdrowo wazy 5125 i ma 57cm, lekarka zasugerowała ze ta jej sucha skóra i lekka wysypka to nie wina alergii kazała smarowac 3Xdziennie kremikiem oliatum soft. zobaczymy, wczoraj na kolacje zjadłam kanapkę z serkiem almette teraz czekam na efekty

Dziewczyny ratujcie :-:)-:)-(
Dzisiaj rano mój Synek obudził się z ropiejącym oczkiem :-(
Nie wiem od czego to może być :no:
Na razie przemywam Mu solą fizjologiczną ale może wiecie co jeszcze mogłabym zrobić??
Strasznie mi Go szkoda i wciąż płaczę bo nie wiem jak Mu pomóc :-:)frown::frown:

Karincia - spokojnie:tak:
Adas tez mial ropiejace oczko nie wiadomo od czego, bo drugie ok bylo
tez mial caly czas zalzawione choc nie czerowne
przemywalam czesto i gesto sola fizjologiczna i naparem z rumiankowej herbaty nawet w nocy
wiem, ze niektorzy odradzaja rumianek ze niby wysusza spojowki ale Adasiowi ropa zniknela na 3 dzien

patrz czy nie zaczerwienione bo to moze byc infekcja i wtedy pewnie masc z antybiotykiem lekarz przepisze

reklama
my po wizycie u okulisty,oczko lekko jeszcze ropieje,dostała inne kropelki i mamy kropić i obserwować do 3-4 miesiąca jak bedzie dobrze to nie bedzie konieczny zabieg udrażniania kanalika łzowego,wiec mam nadzieje,ze bedzie dobrze przez ten czas

Do góry