reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama

Mewa twój mały to tak jak moja chudy i długi.

ano dlugi Deli, urosl od porodu 10 cm:cool2: troche mam stresa czy nie za szybko, i witaminki D przeciez wogole nie daje, obawiam sie o jego kosci

Megaczka- moj wogole nawet kilku minut nie tolerowal ale zaczelam systematycznie go klasc na brzuchu i widac ze ciagle niezadowolony, bo glowy robaczek biedny nie umie podniesc na dlugo ale juz nie placze az tak- chyba sie pogodzil;-)

ano dlugi Deli, urosl od porodu 10 cm:cool2: troche mam stresa czy nie za szybko, i witaminki D przeciez wogole nie daje, obawiam sie o jego kosci

Megaczka- moj wogole nawet kilku minut nie tolerowal ale zaczelam systematycznie go klasc na brzuchu i widac ze ciagle niezadowolony, bo glowy robaczek biedny nie umie podniesc na dlugo ale juz nie placze az tak- chyba sie pogodzil;-)
Moj juz 8cm urosl... A wazy 5500g:szok: A jest miesiac mlodszy niz Twoj... Strach pomyslec co bedzie za miesiac...
MEWA to jak dzieci szybko rosna to moze byc cos nie tak z ich koscmi?????

Dziewczyny co do pomiarów naszych maluszków to ja bym podchodziła z dużą rezerwą. Mojej wyszło, że w przeciągu 2 miesięcy urosła 9 cm, ale takie mierzenie to trzeba przyjmować granice +-. Wiadomo, że takiego szkraba nie da się dokładnie zmierzyć.

mi ortopeda mówił, że wystarczy raz na 3 lata zrobić usg
mówił też, żeby dziecko układać na boku i na plecach- i też tak robię, chociaż przez miesiąc kładłam tylko na boku, ale kładąc później na wznak, małej ładnie uformowała się główka
dodam jeszcze, że z bioderkami ok (1A)
widać każdy lekarz co innego mówi...
ja Maję szczepiłam szczepionką o nazwie Prevenar

Ostatnia edycja:
Moja po wizycie ma stwierdzone ze jest zdrowa jak ryba:tak: i silna jak wół;-).Na szczepionkach była grzeczna ale otatni tydzien był marudny no cóż cos za cos:-D.Przez miesiąc przybrała ponad kilogram i waży ponad 5kg:-) a przy warzeniu nasikała na wage i zrobiła zdziwiona mine:szok::-D.

mi ortopeda mówił, że wystarczy raz na 3 lata zrobić usg
mówił też, żeby dziecko układać na boku i na plecach- i też tak robię, chociaż przez miesiąc kładłam tylko na boku, ale kładąc później na wznak, małej ładnie uformowała się główka
dodam jeszcze, że z bioderkami ok (1A)
widać każdy lekarz co innego mówi...
ja Maję szczepiłam szczepionką o nazwie Prevenar

My z Małą też mamy tą 1 :))) i ostatni raz idziemy w 6mc i później już nie trzeba chodzić. Nigdy też nie słyszałam o USG bioderek co 3 lata, ale widać każdy lekarz co innego mówi. Najważniejsze, że zbadał dokładnie i śpię teraz spokojnie. Moja mała od początku ma ładną główkę, bo CC było. A układałam ją różnie od urodzenia, na boczkacg, na wznak i na brzuszku :))))

U nas Alex wogole niechce lezec z glowka prosto... Zawsze przekreci ja na jakis bok... Podkladam mu tetrowki zeby choc chwile polezal z glowka prosto ale on sie denerwuje i tak sie wierci ze i tak przekreci ja na bok. Juz mi sie wydaje ze ma splaszczona po bokach... Do tego kazdy mi powtarza ze musi tak lezec bo bedzie mial podluzna, splaszczona glowe...:eek::eek: Ale co mam zrobic jak on niechce...

reklama
a moja Amelka na brzuszku to max 2 min i zaraz syrene wlacza:eek::sorry:klade ja tak po kilka razy dziennie ale jak zaczyna wyc to ja przekaldam na plecki.i zaczynam sie troche martwic bo wcale nie chce glowy na lewy boczek klasc.czasem tylko jak zasnie to na lewo glowe obroci a jak ja nosze czy klade to zawsze w prawo.probowalismy roznymi trikami zeby flowe odwracala w lewo i nic nie pomaga:szok::no:nawet lekarz jak bylam na wizycie scieral sie z 10 min bo sie wystraszyl ze moze przykurcz miesnia ma:eek:

Do góry