reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

a propos pomiarów- w czwartek wam pisałam że młody wazy 6160 na 2 miesiące (połozna wazyła), a w piatek byliśmy u lekarza bo zmieniałam przychodnie i wyszło 6380g!!! na pewno nie przybrał w jeden dzień 220g ;) więc co waga to inaczej i długość mniejsza wyszła- centymetry niby takie same powinny być ale zobaczcie jak nasze maluchy jeszcze poprzykurczane także niektórzy lekarze w ogóle nie mierzą dopóki się nie zmniejszy napięcie

reklama
Piotruś był szepiony drugi raz 14 .10, ma już 59/60 cm i 5350, mieści się w ok 10 centylu dla dzieci urodzonych o czasie i 97 dla wczesniaków.Na szczęście nie choruje mi, tylko reakcja na szczepienia wkurzajaca, bo staje się marudny, a nawet wrzeszczacy i do tego pokryło sie to ze skokiem rozwojowym, więc dojenie i wrzaski na przemian:-(.

My wczoraj bylimy na szczepieniu(pierwszym )no i malutka zdrowa,dobrze przybiera wazy 5360,a miezy ok.62 cm...wiec dluga jest...
Lekarz powiedzial ze ma troszke glowke splaszczona z tylu(a jednak dobrze mi sie zdawalo) ale to nie tragedia,trzeba duzo klasc na brzuszku w ciagu dnia(tylko ze moja nie bardzo lubi) a na boczki to wogole nie kazal,nie tylko ze wzgledu na bioderka tylko powiedzial ze lepsze splaszczenie z tylu niz po bokach...ale dobrze juz nie zrozumialam dlaczego , bo Karola strasznie wyla po szczepieniu(jak bede kiedys to zapytam dlaczego) ...
Glowke ma twarda,witaminki d nie trzeba zwiekszac, bo dobra dawka...a na prostuje sie glowa jak zacznie siedziec....
Silna jest bo jak lezy na brzuszku,to glowy wcale nie chce polozyc,tylko dzwiga caly czas w gore....a ma 2 miesiace ...:happy:

witajcie,mam do sprzedania SAB SIMPLEX z niemiec na kolki,jesli ktos jest zainteresowany to prosze o priva. zostało mi 5 buteleczek:-)

a ja donosze ze Monia nadal nie zaszczepiona :-( szczepionki czekaja w aptece a Monia si emiga i wolala dostac kataru niz sie zaszczepic :no:

dostaje lekkiej schizy tym bardziej ze jak bedziemy na rehabilitacje jezdzic, do kardiologa, logopedy, na usg bioderek... to jeszcze zlapie jakas cholere :-:)no::wściekła/y:

reklama
Do góry