reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
czy wasze dzieci zaczynają się już dźwigać, tzn. podnosić plecki jak leżą pod kątem, nie całkiem na wprost?

Monia tez tak robi - bylam z nia dzis w poradni rehabilitacyjnej i pytalam czy jej na to pozwalac i odpowiedz brzmi:

pozwalac ale bron Boze nie sadzac, nie obkladac poduchami bo to dopiero sa przymiarki i cwiczenia do siadania

Monia wazy juz 6700g, cwczymy I faze Vojty (mamy wsrod Was towarzyszy niedoli???) i zobaczymy ja obie to wytrzymamy... 4 lata temu nie dalam rady - zobaczymy jak to teraz bedzie

Psycholog kazal Moni zrobic "kacik halasu" - mam jej puszczac nowoczeny jazz i rocka :-) do tego bujac w hustawce z wibracjami ale tu mam zonka... pani doktor od rehabilitacji kazala ograniczyc do minimum lezenie w foteliku samochodowym, lezaku i innych ustrojstwach no i powiedziala ze za duzo bodzcow na raz to nie zdrowo dla dziecka....a taka hustawka to same bodzce...

mialam krotka lekcje chustowania :-)

a na koniec Monia dala taki koncert ze wszystkim oczy na wierzch wyzlaly i mysle ze pozostali rodzice juz nie beda narzekac na swoje dzieci :-):-D:tak:;-) patrzylii na nas z przerazeniem w oczach, wspolczuciem i ulga ze to jednak cudze dziecko :tak:;-):-)

Moja Kruszka waży 5300, szczepienia nie było.. dopiero za tydzień mamy przyjść. No i idziemy na rehabilitacje :(((.

Rubi co to cwczymy I faze Vojty??

deli ;-) nie mow ze nasze "blizniaczki" beda sie razem rehabilitowac;-):-)
a co Oliwii wynalezli?
Monia ma asymetrie lewostronna

Karincia,ja jak smarowalam oliwka , to guzik to pomagalo....a jak bylam u pediatry(przy okazji szczepienia) to polecil mi ,,Seboderm"emulsja o dzialaniu przeciw lojotokowym,wciera sie w miejsca gdzie jest ciemieniuszka,ale po kąpieli ( nawet bardzo potem nie wyczesywalam,samo zeszlo ),na opakowaniu pisze ze ok miesiaca stosowac,ale Karolinie przeszlo po kilku razach....wiec polecam:tak:...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny na ciemieniuchę kilka razy dziennie smarowałyście główke oliwką i wyczesywałyście?? :tak:

godzine przed kąpielą sie wciera,zakłada czapeczkę ,a potem wyczesuje

Karincia,ja jak smarowalam oliwka , to guzik to pomagalo....a jak bylam u pediatry(przy okazji szczepienia) to polecil mi ,,Seboderm"emulsja o dzialaniu przeciw lojotokowym,wciera sie w miejsca gdzie jest ciemieniuszka,ale po kąpieli ( nawet bardzo potem nie wyczesywalam,samo zeszlo ),na opakowaniu pisze ze ok miesiaca stosowac,ale Karolinie przeszlo po kilku razach....wiec polecam:tak:...

ja tez tylko to stosowałam i szybko pozegnałyśmy ciemieniuche

reklama
deli ;-) nie mow ze nasze "blizniaczki" beda sie razem rehabilitowac;-):-)
a co Oliwii wynalezli?
Monia ma asymetrie lewostronna

Oliwia wręcz kocha prawą stroną. Śpi tylko na niej i niestety główka jej się lekko spłaszczyła :-( i gdy byłam dziś u lekarza wspomniałam o tym i idziemy na rehabilitację poćwiczyć.
Jak się bawi to kręci główką w lewo i w prawo nie ma problemu, ale przy śni mamy :-(.
NIE MA TO JAK MIEĆ BLIŹNIAKA :-)
Monia lewostronna a Oliwia prawostronna

Do góry