reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

dzięki za opinię ;-) ja zakupię tą wit. C w razie czego będzie pod ręką, a może będę podawać od czasu do czasu? jeszcze kurcze nie wiem, w sumie sama łykam codziennie rutinoscorbin:eek:

reklama
Hej dziewczyny!
Mam pytanie z innej beczki (jesli juz gdzies takie pytanie i odpowiedzi padlo, to przepraszam, ale nie mam czasu poszukac). Otoz u mojego synka zauwazylam dzisiaj żółty nalot na języczku. Co to może oznaczać?
Młody od 2 tygodni jest na mleku modyfikowanym (piersią dokarmian nadal w nocy póki mam mleko). Raz dziennie dostaje herbatke koperkową.
Prosze dajcie znac od czego to moze byc.
Dzieki wielkie!

O tym syndromie zachodzącego słońca to pierwsze słyszę...ale już sobie pocztałam - mój bartolo też robi taki wytrzeszcz jak czemuś się przyglada tylko oczywiście oczka ma mniejsze niż Twój Mewa :) ale kształt właśnie taki jak się zagapi ;)

co do ząbków- na dziąsełkach czasami sa taie biał jakby krostki - Karol taką miał i Bartek ma (nie pamiętam jak to się nazywa) ale to nie ma nic wspólnego z ząbkami...u nas w miejscu dolnych jedynek też dwie białe kropy prześwitują ale to nie to świadczy o ząbkowaniu tylko własnie czerwone napuchnięte dziąsła, no i trwa to czasem naprawdę baaardzo długo- u karola lekarz stwierdził że ząbkowaie się zaczyna 3 miesiące przed tym jak pierwszy ząb wyszedł...

co do ząbków- na dziąsełkach czasami sa taie biał jakby krostki - Karol taką miał i Bartek ma (nie pamiętam jak to się nazywa) ale to nie ma nic wspólnego z ząbkami...u nas w miejscu dolnych jedynek też dwie białe kropy prześwitują ale to nie to świadczy o ząbkowaniu tylko własnie czerwone napuchnięte dziąsła, no i trwa to czasem naprawdę baaardzo długo- u karola lekarz stwierdził że ząbkowaie się zaczyna 3 miesiące przed tym jak pierwszy ząb wyszedł...
u nas to biale to tak jakos czasem widac a czasem nie:confused:hmm...pewnie nic groznego wiec jeszcze sie tym nie martwie. Baska ja wlasnie sie martwie zeby jej sie tak dlugo te zabki nie wyrzynaly bo juz dzisiaj 3x nurofen dostala:-:)-(na buzce robi sie cala rozpalona,oba poliki czerwone jak by ja kto burakiem wymazal...:zawstydzona/y:meczy bidulke i oby szybko te bole jej przeszly:zawstydzona/y:a tak jak pisala wczesniej-u nas zawsze cos nie po mysli idzie wiec nie bedzie dla mnie zaskoczeniem zadnym jezeli pierwsza perelke zobacze za 2 miesiace:confused2:tylko niuni mi szkoda

wlasnie wrocilismy ze szczepienia; niestety nie obeszlo sie bez placzu i szlochania.
moj skarb wazy 6620 i jest zdrowy.
apropo witamin to konczymy branie vitK i zostaje tylko vitD

my dziś wieczorkiem śmigamy na drugie zajęcia rehabilitacyjne; już po tygodniu stosowania się do rad rehabilitantki widać u malej poprawę w leżeniu na brzuszku; ciekawe czy tym razem będzie się Nince podobało - oby:tak:

napewno sie bedzie podobalo Nince, mysle patzrac na swojego malca ze mimo ze to wysilek duzy dla niego ale jak juz podniesie glowe to dumny jest z siebie:tak:

dziewczyny a co pieniąca kupa moze oznaczac?
do tej pory byly normalne jajecznice ze tak powiem, nie jadlam nieczego nowego:confused2:
moze ma to zwiazek z zabkowaniem?

BASKA- no wlasnie ta biala krosta twarda to ona jest jakby na dziasle a nie tam gdzie powinien zabek wychodzic, dlatego mnie to dziwi
ale nie wydaje sie ze Adas cierpi przez to, wiec nic nie bede mu dawac nic przeciwbolowego

AZOREK z tego samego powodu sie martwieco do tego zabkowania
jak takiemu malemu dziecku ibuprofen dawac przez 2 -3 miesiace bo tyle te zabki z tego co slychac wychodza
badz tu madry :eek:

my tez bylysmy dzis na rehabilitacji.... poki co jestesmy w zawieszeniu bo nie wiadomo ze monia moze cwiczyc przez to serduszko :-( drze sie jak opetana, buzia purpurowa i tchu zlapac nie moze... musze do kardiologa zadzwonic i zapytac....

reklama
Dziewczyny na ząbkowanie polecam Viburcol zamiast tych ibuprofenów.
To homeopatyczny lek i bardzo dobry.
W razie tragedii,że tak powiem maść Dentinox,ale tylko 2x na dobę, bo jest z lidokainą.
Mewa a może to pleśniawka?
Przemywaj przegotowaną wodą lub solą fizjologiczną.

Do góry