reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
miranda twój opis świadczy o skazie białkowej Jula miała podobnie tylko ż plus inne objawy bo za długo dostawała. a kupy jakie??
Kupy normalne, żadnego sluzu czy piany. Tyle że ja te kaszki na mleku dałam jej kilka razy, w słoiczkach też jest troche mleka, ale większośc posiłków jednak robię sama.
Czyli jednak skaza białkowa...
Jutro się okaże jeszcze co powie lekarz.

no i dokulalam sie wczoraj do alergologa ;-)

clap.gif
cool.gif
Jasiek nie ma juz alergii na bialko mleka krowiego
clap.gif
cool.gif

od dzisiaj prowokujemy gluten ale sadzac po wynikach powinno byc OK i moje dziecko bedzie moglo jesc normalne posilki ;-) wybieramy sie nawet do restauracji jak wszystko bedzie OK :-)

clap.gif
cool.gif
Monia tez nie ma alergii na bialko mleka krowiego
clap.gif
cool.gif
czyli moge juz jesc / pic mleko, sery, jogurty ;-)

niestety wysypka swiadczy o tym ze cos jej jednak szkodzi wiec mam mocno ograniczyc jaja, orzechy i ryby...
najpierw stwierdzilam ze bajka :-) ograniczyc moge... najwyzej nie bede jadla jajecznicy ale potem naszla mnie mysl "w ciastkach sa jaja :baffled:"
kurde...mowi sie "trudno" - najwyzej schudne :-)

super dzien to byl mimo ze znow pozarlam sie z malezem, mimo ze musialam sie zwlec z Moika w foteliku samochodowym z 4. pietra a potem wdrapac sie w przychodni na 2 pietro i znow zlezc z 2. i wlezc na 4. pietro... warto bylo taka gimnastyke dla takich wiadomosci zrobic :-):tak:;-)

Ostatnia edycja:
Rubi a ską wiesz na 100% ze to nie skaza? Wiesz ze testy w tym wieku są bardzo niemiarodajne?. Mały przykład Oliwia deli tez nic w testach nie wyszło jednakze lekarze postawili na skaze i o ile wiem jest lepeij odkad jest na diecie bezmlecznej. testy tez nie wykazały alergii na mleko u moich dzieci jednakze odkad mati jest na diecie bezmlecznej nie choruje odpukac
jestes pewna ze to bialko jest absolutnie bezpieczne?

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia ;-)
miedzy testami z krwi Oliwii i Moni jest zasadnicza roznica:

- Oliwia miala robione testy bedac na diecie bezmlecznej wiec wynik mogl byc falszywie ujemny bo Oliwia nie miala kontaktu z alergenem = organizm przeciwcial nie wytwarzal

- Monia miala robione testy w czasie gdy ja mleko, jogurty itp. jadlam a dodatkowo 2 dni przed testami mialam z mlekiem az przesadzac a u Moni przeciwcial nie wykryto - diete zaczelam stosowac po powrocie z laboratorium

druga sprawa to obserwacja - tydzien smarowalam skore - wysypka zeszla... nie jadlam mleka nawet ukrytego i w 20 dniu scislej diety bezmlecznej wysypka sie znow pojawila = to nie mleko ja wywoluje...
poza tym wysypka pojawila sie w nietypowych dla skazy miejscach...

teraz mam jesc /pic mleko jak do czasow przed dieta i prowadzic dzienniczek...
osobiscie stawiam na orzechy...

Ostatnia edycja:
Do góry