reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Tyle,że mała spada z wagi. Jest 7100, było 7300.
Neverend, Bastian spadl z wagi ostatnio. Podobno jak Twoja mała od kilku dni nie je za duzo. Norma to 180x4 plusx240 a wczoraj gora 90 wypijal a przed snem 20 ml!!!!!!!!!!!!!! Dzis to samo!!
Zachowuje sie normalnie, nie jest jakis osowialy i marudny. Dlatego wydaje mi sie, ze po prostu nie ma apetytu.

reklama
Wiem Nat ze jest dobra,ja tez mialam w szpitalu taka przepisana,ale ona jest drozsza,niz ta co ja daje,bo moja kosztuje niecale 2 zl i tez bez recepty maz kupowal...a polecila mi ja pediatra wiec tez sie nie martwie ze jest gorsza....

Nie tam gorsza to na pewno nie jest! Ta VitaD ma tylko przewage w podawaniu. Jest latwiej:). Mi tez raz mąz kupil te w kroplach itak sie męczylam. No i najgorsze bylo to ,ze te krople jakoś tak mi nieobliczlnie wylatywaly,no i balam sie ze przedawkuje. A cena to faktycznie się różnia i to znacznie. No coz dla wprawnych mamus witD w kroplach nie stanowi problemu,ale dla takich *******owatych jak ja to jest masakra,wiec musze sobie ulatwiać sprawe:)

Nie tam gorsza to na pewno nie jest! Ta VitaD ma tylko przewage w podawaniu. Jest latwiej:). Mi tez raz mąz kupil te w kroplach itak sie męczylam. No i najgorsze bylo to ,ze te krople jakoś tak mi nieobliczlnie wylatywaly,no i balam sie ze przedawkuje. A cena to faktycznie się różnia i to znacznie. No coz dla wprawnych mamus witD w kroplach nie stanowi problemu,ale dla takich *******owatych jak ja to jest masakra,wiec musze sobie ulatwiać sprawe:)
E tam,nabralabys i ty wprawy,mi tez z poczatku zle bylo,ale zaczeam na lyzeczce podawac,wiec nie przedawkuje.....no ale jak tak ci lepiej to czemu sobie utrudniac,no nie?:-)

neverend moim zdaniem powinnas to skonsultowac z innym lekarzem, moze Cie uspokoi ;-)
mi sie wydaje na podstawie twojego opisu, ze mala cos zjadla i boli ja brzuszek, do tego pojaiwla sie jakas wyspeka - moze dlatego woli nie jesc (podalas jej ostatnio cos nowego? aha i uczulenie na dany produkt moze wystapic po jakims czasie)

chogata materacyk obraca sie po 6 mcu

my tez uzywamy VitaD i jest naprawdę latwy w uzyciu

dziewczyny jak stosujecie Dentinox?

reklama
Dziewczyny co do vitD to ja polecam witamine D w kapsułkach, Nazywa sie VitaD i sprzedają ją bez recepty. W jednej kapsułce jest 400j.m.,wiec jest to standardowa dzienna dawka. Podając taką kasułke( ją sie wyciska do buzi dziecka oczywiście) przynajmniej nie ma możliwości przedawkowania. Mi tą VitaD przepisali w szpitalu i jej sie trzymam. Z tej samej serii podawalam tez witK. Naprawde polecam:)
ja również używam VitaD w kapsułkach raz dziennie

dziewczyny smarujecie dziaselka a jak tak to czym?
ja używam Dentinox N zazwyczaj jak mała marudzi-na razie cisza, tam jest napisane, że używać do 3 razy na dobę przez parę dni

Do góry