reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

no i wlasnie dlatego musisz sobie przeliczyc co sie oplaca bardziej...
zawsze mozesz zrobic panel w ktorym jest niby mniej alergenow i zaplacic osobno za pojedyncze ktore Cie interesuja ;-)

reklama
A my dzisiaj byliśmy z Nati na szczepieniu i kontroli wagi. Wszystkie obowiazkowe juz miała odhaczone,ale chcielismy jeszcze doszczepic ospe i meningo,bo pneumo tez juz mamy załatwione:).Tak wiec wszystko zrobione meningo jest jedna dawka a na ospe na drugą dawke na sierpien mamy sie stawić wraz z bliźniakami,a Nati wtedy tez bedzie miała zrobiony bilans 2 latka:). Wazymy 9,4 kg- szał ciał normalnie!!!!Ale dr mówi ,że jest ok i nie ma sie czym martwic:),a ja sie nie martwie i tak,bo Nati apetyt ma,nie choruje,biega ,skacze i ogóleni aktywne z niej dziecko,gnaty jej nie wystają,po prostu jest drobnej kosci i tyle.
A ile wasze dzieciaczki teraz waża i mierzą. A Natka mierzy 81cm

natt, to faktycznie Natalka drobniutka jest, ale widać taka jej uroda :tak:
my też praktycznie wszystkie szczepienia obowiązkowe mamy za sobą-ospę zaliczyłyśmy w zeszłym roku, a na meningokoki stawimy się na bilansie dwulatka :tak:
a zastanawiałyście się może dziewczyny nad szczepieniem przeciwko WZW A, warto teraz dziecko szczepić?
Majka waży jakieś 12,5-13kg a mierzyła ostatnio 85cm, ale muszę ją znowu pomierzyć ;-)

Aga ;-) wspolczuje :-( a wyniki badan w kierunku alergii juz sa?

Monia ma zalegle szczepienie = nie wiem dokladnie ile mierzy ale wiem ze wazy....12kg... tyle samo co jesienia ubieglego roku :-(
nie wyglada zle ale sama swiadomosc ze nie przytyla od prawie pol roku zle na mnie wplywa :-(

Ale Monia ma piękną wage jak na dziewczynkę:) Mamuuuśka, mało ci zmartwień?..Spoookojnie:) Poza tym za wami kilka poważnych infekcji, nie.. I co z tym zapaleniem płuc? Było? Nie było w koncu?

W CZD pobrano Franiowi krew na panel pokarmowy, wziewny, IGE. O nic prosić nie musiałam, sami wpisali, ja ino zaprowadziłam dziecię do labu. Kłuli 3 x bo zrosty cholerne:( A na wyniki jakieś 1,5 mies czekac mam.. Kosmos kurcze, nie wiedziałam ze to tyle trwa:szok: A wy robiliście panel?

A Franek waży koło dychy, nie wiem ile mierzy. Spodnie nosi na 80, kilka ma na 74. Zakładam więc ze wzrostu gdzieś w połowie, jakieś 76-77:)

Aga ;-) wiem ze waga dobra...ale to nie za dobrze ze stanela w miejscu...

wczoraj bylam osluchac Jasia ale Monie tez mialam ze soba i pani dr nagle doszla do wniosku ze mloda jest bardzo blada (jak ma nie byc blada skoro po pierwsze jest smarowana kremami z filtrem 50 no i ostatnie 2 tygodnie siedziala w domu) i trzeba jej porobic badania - cala litanie mam...
spoczko...ino czemu nie dala mi tego tydzien temu jak bylam na L4??? teraz znow musze kombinowac jak do laboratorium jechac :-/

no a czy plucko bylo zapalone czy nie to nie wiem... mozliwe ze tak bo nasza pani dr niechetnie daje L4 a nam kazala siedziec w domu jeszcze tydzien po antybolu...

co do testow to...my mielismy robiony panel pediatryczny w szpitalu - wyniki migiem byly ale jak robilismy prywatnie to zawsze trzeba bylo czekac od 3 do 6 tygodni :-(

no ale Moni nic nie wykazaly te testy...

reklama
Do góry