reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Ja się rozdzwoniłam do tych poradni, dzisiaj rozmawiałam z konsultantką laktacyjną.
Chciałam zapytać o jedzonko małego jak będę w pracy, bo butelki niet, a jak podaję moje mleko łyżeczką to większość mu się wylewa z buzi.
No i oczywiście dowiedziałam się, żeby cały czas cyca, a pierwszy posiłek powinien dostać jak ja będę pierwszy dzień w pracy-kaszkę z moim mleczkiem.
Ale chyba się nie odważę i będziemy próbować wcześniej, bo jeszcze się nie uda i zamiast o pracy to będę myśleć, czy maluch nie głoduje:baffled::-)

reklama
Ja się rozdzwoniłam do tych poradni, dzisiaj rozmawiałam z konsultantką laktacyjną.
Chciałam zapytać o jedzonko małego jak będę w pracy, bo butelki niet, a jak podaję moje mleko łyżeczką to większość mu się wylewa z buzi.
No i oczywiście dowiedziałam się, żeby cały czas cyca, a pierwszy posiłek powinien dostać jak ja będę pierwszy dzień w pracy-kaszkę z moim mleczkiem.
Ale chyba się nie odważę i będziemy próbować wcześniej, bo jeszcze się nie uda i zamiast o pracy to będę myśleć, czy maluch nie głoduje:baffled::-)
A ta konsultanka ma dzieci :szok: Wydaje mi się, że sam stres w postaci pójścia mamy do pracy dziecku wystarczy, a ona proponuje dwie pieczenie na jednym ogniu :no: Dziecko powinno dostać nowy posiłek w spokojnej atmosferze aby miło mu się kojarzyło. Poza tym nie jestem pewna, ale chyba na mamy mleczku nie da się przygotowac kaszki:confused:

Iszatr da się
Martitka, Kachasek może śliwki pomogą na qpowe problemy maluchów? widziałam, że Hipp ma śliwki od 4. miesiąca.
Mi zawsze pomagają:-)
pomógł soczek jabłkowy:tak: mega qpa bez wysiłku:-D

Dzięki Dzagud :-).
Kachasku, jak na mój gust to te krosteczki są od obtarcia pieluszką. Tak przypuszczam oczywiście, nie widząc ich. Może spróbuj posmarować kremem z cynkiem, np. sudoremem.
A kupki przy tym jedzeniu ze słoiczków to magia kolorów i konsystencji :-D;-)
jak na mój gust to masz rację
dziś ich już nie było
a posmarowałam balneum (tak jak całego bobasa)

Popieram Iszatr - też bym dziecku dwóch "atrakcji" nie fundowała za jednym zamachem :eek: Nie mówiąc o tym, jak Ty być się denerwowała w pracy. A gdyby za pierwszym razem jedzonko "nie zaskoczyło" to co? Miałabyś z pracy zrezygnować? :baffled:
A kaszkę jak najbardziej można robić na mleku mamy :tak:

No widzicie ja mama cycowa niedoświadczona:zawstydzona/y: Jak na razie to dla mnie magia:baffled: A jak się robi taką kaszkę na mamy mleku, może ktoś mnie uświadomi :sorry2:

Albo zamiast wody po prostu dajesz mleko mamy - wtedy kaszka nim nie tylko pachnie ;-) Ale to oczywiście zależy od kaszki - niektórych (np. sinlac) nie wolno podawać na mleku.

Ja też sie zastanawialam nad tymi kaszkami na mleku mamy. Bo na opakowaniu pisze o modyfikowanym. Pytałam pediatry i mowila ze sie nie robi na mleku mamy. Ale sposob z wodą i mieszaniem z mlekiem wydaje sie rozsadnym.

Dziewczyny, mam pytanie.
Czy podczas kąpieli swoich dzieciaczków używacie jakiś szczególnych preparatów do mycia buzi? Bo ja przecieram pyszczek tą wodą z wanienki w której jest płyn do kąpieli 2w1 nivea baby, a potem smaruję kremem pielęgnacyjnym bambino. Jak wychodzimy na dworek to bambino ochronny. Piszę o tym bo zauważam że mały ma coraz bardziej suche i szorstkie policzki :-(

reklama
a moze małemu robi sie skaza? albo daj do kompieli oilatum tylko bez mydelka wtedy sie myje bo to takie natłuszczające .ja sama myje szmateczką to wodą co sie kompie i nic sie nie dzieje z buzią a do kompania albo mydło bambino albo johsona beby 2w1

Do góry