reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja studiowałam oligofrenopedagogikę, kompletnie nie wasza dziedzina;-)

podyplomówka marzy mi się z logopedii, być może w październiku 2008 zacznę bo ostatnio wymyśliłam, że chcę większą różnica między dziećmi:-p jak patrzę na koleżanki, które mają 2,3 lata różnicy to ciężko jest, to starsze zazdrosne, chce na ręce itd:dry:

reklama
przepracowałam 3 mc zaszłam w ciążę, na L4 poszłam dopiero w 8 mc, pół roku przerwy i teraz nowa praca. Brzydko mówiąc wydymałam tamtego pracodawcę:-D
hehe, ja też tak zrobiłam , przepracowałam w firmie 3 miechy i sie okazało że będę miała dzidzisia. do 22 tyg pracowałam , potem siup na L4. jak wróciłam z macierzyńskiego okazało sie że nie ma już dla mnie posady :baffled:
a Mrówka się tak rozbiegała, że nie ma lekko...nie chce być w pokoju to sobie idzie gdzie jej pasuje i ma w nosie czy tam wolno czy nie:confused:
buuu, a moją trzeba cały czas nosić, leniuszek mi rośnie :zawstydzona/y::wściekła/y:
A wy co studiowałyście?
ja np pedagogikę wczesnoszkolną z muzyką, przede mną jeszcze magisterskie bo skończyłam na licencjacie i zostałam mamą :-)
A marzyłyby mi sie studia z matematyki albo z informatyki:sorry2:, gdybym miała teraz 18 lat:-p
a co to tylko 18 - latkom wolno studiować? ja chce zrobić mgr z pedagogiki (jak już zaczęłam to trzebaby skończyć ;-))
marzy mi sie psychologia kliniczna :rofl2::rolleyes::yes:

achaaa, ja 5 lat dziennie, na ostatnim roku pracowałam po 12 h albo jechałam z Tarnowa do Krakowa na studia, wspominam to jako hardcor,

Mrówka się tak rozbiegała, że nie ma lekko...nie chce być w pokoju to sobie idzie gdzie jej pasuje i ma w nosie czy tam wolno czy nie:confused:

:-D
Ja też pracowałam na 5 roku, chociaż studiowałam na dziennych ale nie było za dużo zajęć i dało sie pogodzić. Później po studiach też pracowałam ale jakiś czas bez umowy więc mam 4 lata pracy zaliczone + okres studiów też jest zaliczany (do emerytury)
A studiowałam ochronę środowiska i teraz pracuję i zdobywam kolejny stopień.

Madzikm moja przemieszcza sie po domu głównie na rękach mamy ale ręce wyciaga gdzie chce iść :tak:

brzmi strasznie ;-) :-D:-D:-D:-D

A o doktoracie dziewczyny nie myślicie? :-p
Ostatnio jakaś moda zapanowała wśród moich znajomych właśnie na doktoraty :tak:

ha ha, ja myślałam, ale nie ma studiów doktoranckich z mojego kierunku tylko musiałabym wszytsko sama robić i tylko konsultacje z profesorem, poza tym już mi się trochę nie chce. Co ja bym z tym doktoratem w Tarnówku robiła...jedna kiepska uczelnia

blueberry - gratuluję :-)

Malaga widzę, że świateczne porządki ruszyły pełną parą:tak:, ja się przyznam, że nie robię porządków ze względu na święta:-p, okna myje wtedy, kiedy mam więcej czasu, a przed świętami raczej go brakuje:baffled:, także nasze mieszkanie wygląda cały czas tak samo, a że jestem przecież w domu, to trzymam chyba jako taki porządek;-)
Ja też nie sprzątam, bo święta :-p Tylko dlatego, że już jest taki syf, że patrzeć nie mogę, okna nie myte z pół roku, albo i więcej, a święta tylko mnie lekko zmobilizowały :-D Ogólnie bardzo mało się u mnie sprząta i aż mi czasem wstyd, jak ktoś przyjdzie :zawstydzona/y:

a co to tylko 18 - latkom wolno studiować? ja chce zrobić mgr z pedagogiki (jak już zaczęłam to trzebaby skończyć ;-))
marzy mi sie psychologia kliniczna :rofl2::rolleyes::yes:

Z ZZL zrobiłam magistra, a teraz żeby studiowac informatykę to musiałabym tak jakby zaczynać od nowa. Gdybym miała dobrą pracę (nie mam żadnej:-() może nie szkoda by mi było kasy, a tak...
Kiedyś też myślałam o psychologii.

blueberry - gratuluję :-)

Ja też nie sprzątam, bo święta :-p Tylko dlatego, że już jest taki syf, że patrzeć nie mogę, okna nie myte z pół roku, albo i więcej, a święta tylko mnie lekko zmobilizowały :-D Ogólnie bardzo mało się u mnie sprząta i aż mi czasem wstyd, jak ktoś przyjdzie :zawstydzona/y:
u mnie jeszcze łazienka została do sprzatania ale jakoś nie moge się zmobilizować:zawstydzona/y: jutro mam wolne więc chyba wybiorę się na zakupy:tak::-) więc ze sprzątania nici:baffled: może w piątek:zawstydzona/y:

reklama
ja z lenistwa przerwałam studia na pierwszym roku:zawstydzona/y::rolleyes: ale jakos resocjalizacja do mnie nie przemawiała:no: ale na nauke nigdy nie jest za późno:tak: przyda się mgr:tak:

Do góry