reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jeszcze nie wiem czy mam mutacje, nie zdążyłam zbadać. Miałam dopiero zamówić badanie. Stresuje się czekając na betę. Mogliby przyspieszyć uzupełnianie danych w diagnostyce😅 w lutym zbyt mała wartość bhcg była zwiastunem końca.
Ja tez ciągle czekam, obawiam się że w ogole sie dziś nie doczekam i będzie dopiero jutro 🙄 czekam na reszte Twoich

reklama
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
Tak, to jest to badanie. Na stronie TestDNA wyjdzie znacznie taniej

Załączniki

• Screenshot_20210412_183608_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210412_183608_com.android.chrome.jpg
    340,6 KB · Wyświetleń: 57
Kochane na dniach chcę wykonać dwa badania: na trombolifię wrodzoną i zespół antyfosfolipidowy. Znalazłam, że na stronie diagnostyki w pakiecie "Ryzyko poronień" są takie dwa badania (wrzucam załącznik). Z tego co widzę, to jedno to trombofilia, a to drugie? Czy to jest, to które chce zrobić, czy to zupełnie inne badanie i lepiej zrobić osobno?
W diagnostyce dużo drożej wychodzi niż z testDNA a wyniki z testDNA są honorowane przez lekarzy. W testDNA masz też w pakiecie od razu więcej zbadane i to właśnie pod kątem krzepliwości (trombofilii), bo w tym screenie z diagnostyki nie ma PAI-1 ani czynnika V R2. W diagnostyce też masz panel rozszerzony, w którym jest to wszystko co w testDNA (nie sprawdzałam po kodach polimorfizmów, ale nazwy są te same):
Także jeśli robić koniecznie w diagnostyce, to raczej zainteresowałabym się tym dużym badaniem.
Szczerze radzę zrobić w TestDNA a w diagnostyce można iść na badania na APS, ale nie wiem, na jakim jesteś etapie?

Niestety niemało, bo 605 zł, dlatego zastanawiam się czy, to jest dokładnie to o co mi chodzi 🤔 najwyżej dopytam na miejscu jeśli żadna z Was się nie orientuje 😘
Nie opłaca się cenowo robić w diagnostyce. Poszukaj na stronie testdna.pl pakietu na trombofilie. Tam jest 6 badań za niecałe 400zl

Cześć dziewczyny! Podczytywałam was troche ostatnio, bo to forum to naprawdę skarbnica wiedzy :)
Poroniłam (10.03) w 9tc, serduszko przestało bić. Poronienie farmakologiczne.
W zeszłym tygodniu byłam na kontroli u lekarza no i tutaj zaczyna się problem. Powiedział, że coś tam jeszcze zostało i chyba będzie trzeba łyżeczkowanie zrobić. Termin do szpitala mam na piątek. Wczoraj byłam na kontroli u jeszcze innego lekarza (mam dwóch bo przestałam już ufać w jedną opinie) no i według niego wszystko się oczyściło i nawet zobaczył, że okres mam (faktycznie rano przed wizytą zaczęłam plamić, tylko nie byłam pewna czy to już @). Ja zgłupiałam już i nie do końca wiem któremu lekarzowi wierzyć i co z tym terminem w szpitalu mam zrobić? Czy nawet jak ewentualne coś tam zostało to ta @ teraz może to oczyścić? Co wy o tym sądzicie?
U mnie też lekarz cos zobaczył po poronieniu. Wysłał do szpitala na drugi zabieg lyzeczkowania, ale w szpitalu okazało się że to resztki endometrium tak się ułożyły. Dla pewności podali mi oksytocyne, ale nic się nie wydarzyło. Nie zaszkodzi pójść do szpitala i sprawdzić jeszcze raz. Jeśli coś zostało to może wytwarzać również beta hcg, dlatego sprawdziłabym w labo.

reklama
Bardzo dziękuję! :) a jeszcze mam pytanie, bo ciągle nie daje mi to spokoju. Czy jak zrobię badanie na trombofilię wrodzoną to w tym badaniu wyjdzie mi czy mam zespół antyfosfolipidowy? Czy na tą przypadłość muszę zrobić oddzielne badanie?

Do góry