reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć dziewczyny, witam się w 8 tygodniu i niestety ze zdiagnozowana cukrzyca ciazowa. Problem jest tylko na czczo, krzywa oraz glukoza po posiłkach jest bardzo ok. To dopiero mój drugi dzień z glukometrem, wczoraj kolacja o 22, pieczywo żytnie, twarożek, kakao i o 6 rano glukoza 94. Mam nadzieję że metoda prób i błędów uda mi się wybrać produkty, które pozwolą mi utrzymać poranne cukry w ryzach. Nigdy wczesniej nie mialam problemow z glukoza, zawsze jadlam zdrowo i regularnie, jestem szczupla, ale tata ma cukrzyce typu 2. Póki co budzę się rano bardzo glodna, ogolnie w ciągu dnia szybko głodnieje, ale też nie dam rady zjeść dużych porcji.
Po jakim czasie takich niewyrownanych porannych pomiarów dostaje się insulinę na noc?
Zabieram się do czytania wcześniejszych wpisów 🙂 miłego dnia!
Moja daje insulinę dopiero jak z glukometru na czczo jest powyżej 100

reklama
Dziewczyny, co sądzicie o takim chlebie? https://www.frisco.pl/pid,133835/n,chleb-bez-maki-chleb-vegan/stn,product
Zjadłam najpierw 1 surowa marchewkę, potem jedno gotowane jajko i na koniec 1 kromkę (to jest akurat dość ciężkie, bo ponad 50g) z cienko posmarowaną pastą z bakłażana i cieciorki (kupna, jest w niej cukier). I szału nie ma, bo pomiar po godzinie 130. Za dużo tłuszczu? Za mało białka?

Ciężko powiedziec,może temu że pasta kupna?
Ja dziś wstałam o 7 i na czczo 106.
Czy te pół godziny pozniej wstania ma znaczenie??? Do tej pory o 6.30 już robilam pomiar....
O 20.30 Skończyłam kolacje 2 kr żytniego,jajko na twardo,sałata,masło, pomidor. Po tym mialam 120 Pomiar.
0 22.30 garsc słonecznika z jogurtem naturalnym.
Kurcze nie wiem jaki robie błąd że jednak rano są przekroczenia

Dziewczyny, co sądzicie o takim chlebie? https://www.frisco.pl/pid,133835/n,chleb-bez-maki-chleb-vegan/stn,product
Zjadłam najpierw 1 surowa marchewkę, potem jedno gotowane jajko i na koniec 1 kromkę (to jest akurat dość ciężkie, bo ponad 50g) z cienko posmarowaną pastą z bakłażana i cieciorki (kupna, jest w niej cukier). I szału nie ma, bo pomiar po godzinie 130. Za dużo tłuszczu? Za mało białka?
Zrobiłam kalkulacje w aplikacji, błonnika niestety nie wyszczególnia, ale generalnie nie było to bezblonnikowe jedzenie

Tluszcz 20g
Węglowodany 16g
Białko 12g
Kcal 290
Wymienniki W 1,6
Wymienniki BT 2,3

reklama
Do góry