OM była 20.06, wczoraj miała być kolejna i nie przyszła. U mnie w poprzedniej ciąży w 6+coś jeszcze nie było serduszka, dopiero na 7 skończonych tygodni się pojawiło gdzie beta była już chyba ponad 50tys. Czekałabym normalnie do tego czasu ale boje się że się zagniezdzilo w bliźnie która mam cienką.To raczej dobra decyzja żeby poczekać, kiedy OM? Ja w pierwszej ciąży poszłam od razu po pozytywnym teście dosłownie z dwa dni po i chodziłam co tydzień, w tej czekałam dwa tygodnie od pozytywnego testu tylko betę robiłam 3 razy.
reklama
Mamanaluziexoxo
Zaangażowana w BB
To ile ma twoje blizna? Powiem ci że też się tego bałam, a miałam komplikacje z blizna po cesarce. Na szczęście jest okej i dobrze się zagnieździł zarodek.OM była 20.06, wczoraj miała być kolejna i nie przyszła. U mnie w poprzedniej ciąży w 6+coś jeszcze nie było serduszka, dopiero na 7 skończonych tygodni się pojawiło gdzie beta była już chyba ponad 50tys. Czekałabym normalnie do tego czasu ale boje się że się zagniezdzilo w bliźnie która mam cienką.
mikomiko
Fanka BB :)
Borze szumiący, jesteśmy na urlopie, weszliśmy do lokalnego sklepiku kupić coś z tutejszych przysmaczków i tak patrzę, że wszystkiego bym spróbowała, a jednocześnie wszystko mam ochotę 
póki co nie wymiotuję, bo ta przyjemność mnie konsekwentnie omija w ciążach, ale te nudności dobijają, bo tym razem mam je cały czas...

Mamanaluziexoxo
Zaangażowana w BB
U mnie to samo chodzę i mówię do męża, że tak mnie mdli, że zaraz zwariuję… wczoraj w ciągu dnia zasypiałam na siedząco.Borze szumiący, jesteśmy na urlopie, weszliśmy do lokalnego sklepiku kupić coś z tutejszych przysmaczków i tak patrzę, że wszystkiego bym spróbowała, a jednocześnie wszystko mam ochotępóki co nie wymiotuję, bo ta przyjemność mnie konsekwentnie omija w ciążach, ale te nudności dobijają, bo tym razem mam je cały czas...
3 lata. A gdzieś po dwóch dowiedziałam się o niszy i potencjalnym problemie przy 2 bejbiku. Może lekarka była zbyt szczegółowa, tzn dobrze że mnie uświadomiła ale przy tym i nastraszyla. Teraz zanim zrobiłam test już czułam kłucie w okolicach blizny, głównie po lewej stronie gdzie też niedawno wyszła mi na zewnątrz endometrioza. Pierwsza ciąża była jakaś taka łatwiejszaTo ile ma twoje blizna? Powiem ci że też się tego bałam, a miałam komplikacje z blizna po cesarce. Na szczęście jest okej i dobrze się zagnieździł zarodek.

kavangah
Ja dostałam receptę na te tabletki od lekarza w razie gdybym potrzebowala no ale narazie radzę sobie jakoś bez. W tamtej ciazy miałam Xonea czy jakoś tak i kiepsko sie po nich czulamMi lekarz zapisał tabletki Bonjesta i mdłości odpuściły, mogę normalnie funkcjonowaćczy któraś z Was stosuje?
Mamanaluziexoxo
Zaangażowana w BB
Moja ma 1,5 roku. Na wizycie NFZ lekarza powiedział, że moja blizna się zapada czy coś takie, będę to konsultowała na kolejnej wizycie z lekarzem prywatnym, bo na prywatnej wizycie powiedział mi że jest wszystko okej i mogę rodzić naturalnie.3 lata. A gdzieś po dwóch dowiedziałam się o niszy i potencjalnym problemie przy 2 bejbiku. Może lekarka była zbyt szczegółowa, tzn dobrze że mnie uświadomiła ale przy tym i nastraszyla. Teraz zanim zrobiłam test już czułam kłucie w okolicach blizny, głównie po lewej stronie gdzie też niedawno wyszła mi na zewnątrz endometrioza. Pierwsza ciąża była jakaś taka łatwiejszaTwoja blizna ile ma?
Ostatnia edycja:
mikomiko
To jest chyba bardzo specjalistyczny lek? Ja nie mam aż takich ciężkich, więc jakoś żyję, tylko mnie wkurza, że mam je prawie ciągle.Mi lekarz zapisał tabletki Bonjesta i mdłości odpuściły, mogę normalnie funkcjonowaćczy któraś z Was stosuje?
Ja nawet nie wiem co z moją blizną, ale zakładam, że ok, skoro lekarz nic nie mówi

reklama
Ja w pierwszej ciąży pracując zdalnie w pandemii każda przerwę na lunch spędzałam na drzemce.U mnie to samo chodzę i mówię do męża, że tak mnie mdli, że zaraz zwariuję… wczoraj w ciągu dnia zasypiałam na siedząco.
Czasem im mniej wiesz tym lepiej śpisz. Ja jeszcze o porodzie nie myślę, wiem że 8-9 miesiąc bardziej monitorują stan starej blizny. Ja nie będę się upierać przy naturalnym.Moja ma 1,5 roku. Na wizycie NFZ lekarza powiedział, że moja blizna się zapada czy coś takie, będę to konsultowała na kolejnej wizycie z lekarzem prywatnym, bo na prywatnej wizycie powiedział mi że jest wszystko okej i mogę rodzić naturalnie.