reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

To raczej dobra decyzja żeby poczekać, kiedy OM? Ja w pierwszej ciąży poszłam od razu po pozytywnym teście dosłownie z dwa dni po i chodziłam co tydzień, w tej czekałam dwa tygodnie od pozytywnego testu tylko betę robiłam 3 razy.
OM była 20.06, wczoraj miała być kolejna i nie przyszła. U mnie w poprzedniej ciąży w 6+coś jeszcze nie było serduszka, dopiero na 7 skończonych tygodni się pojawiło gdzie beta była już chyba ponad 50tys. Czekałabym normalnie do tego czasu ale boje się że się zagniezdzilo w bliźnie która mam cienką.

reklama
OM była 20.06, wczoraj miała być kolejna i nie przyszła. U mnie w poprzedniej ciąży w 6+coś jeszcze nie było serduszka, dopiero na 7 skończonych tygodni się pojawiło gdzie beta była już chyba ponad 50tys. Czekałabym normalnie do tego czasu ale boje się że się zagniezdzilo w bliźnie która mam cienką.
To ile ma twoje blizna? Powiem ci że też się tego bałam, a miałam komplikacje z blizna po cesarce. Na szczęście jest okej i dobrze się zagnieździł zarodek.

Borze szumiący, jesteśmy na urlopie, weszliśmy do lokalnego sklepiku kupić coś z tutejszych przysmaczków i tak patrzę, że wszystkiego bym spróbowała, a jednocześnie wszystko mam ochotę 🤮🤢 póki co nie wymiotuję, bo ta przyjemność mnie konsekwentnie omija w ciążach, ale te nudności dobijają, bo tym razem mam je cały czas...

Borze szumiący, jesteśmy na urlopie, weszliśmy do lokalnego sklepiku kupić coś z tutejszych przysmaczków i tak patrzę, że wszystkiego bym spróbowała, a jednocześnie wszystko mam ochotę 🤮🤢 póki co nie wymiotuję, bo ta przyjemność mnie konsekwentnie omija w ciążach, ale te nudności dobijają, bo tym razem mam je cały czas...
U mnie to samo chodzę i mówię do męża, że tak mnie mdli, że zaraz zwariuję… wczoraj w ciągu dnia zasypiałam na siedząco.

To ile ma twoje blizna? Powiem ci że też się tego bałam, a miałam komplikacje z blizna po cesarce. Na szczęście jest okej i dobrze się zagnieździł zarodek.
3 lata. A gdzieś po dwóch dowiedziałam się o niszy i potencjalnym problemie przy 2 bejbiku. Może lekarka była zbyt szczegółowa, tzn dobrze że mnie uświadomiła ale przy tym i nastraszyla. Teraz zanim zrobiłam test już czułam kłucie w okolicach blizny, głównie po lewej stronie gdzie też niedawno wyszła mi na zewnątrz endometrioza. Pierwsza ciąża była jakaś taka łatwiejsza 😁 Twoja blizna ile ma?

Mi lekarz zapisał tabletki Bonjesta i mdłości odpuściły, mogę normalnie funkcjonować :) czy któraś z Was stosuje?
Ja dostałam receptę na te tabletki od lekarza w razie gdybym potrzebowala no ale narazie radzę sobie jakoś bez. W tamtej ciazy miałam Xonea czy jakoś tak i kiepsko sie po nich czulam :D jak juz bedzie bardzo źle to wtedy je wypróbuję:D

3 lata. A gdzieś po dwóch dowiedziałam się o niszy i potencjalnym problemie przy 2 bejbiku. Może lekarka była zbyt szczegółowa, tzn dobrze że mnie uświadomiła ale przy tym i nastraszyla. Teraz zanim zrobiłam test już czułam kłucie w okolicach blizny, głównie po lewej stronie gdzie też niedawno wyszła mi na zewnątrz endometrioza. Pierwsza ciąża była jakaś taka łatwiejsza 😁 Twoja blizna ile ma?
Moja ma 1,5 roku. Na wizycie NFZ lekarza powiedział, że moja blizna się zapada czy coś takie, będę to konsultowała na kolejnej wizycie z lekarzem prywatnym, bo na prywatnej wizycie powiedział mi że jest wszystko okej i mogę rodzić naturalnie.

Ostatnia edycja:
Mi lekarz zapisał tabletki Bonjesta i mdłości odpuściły, mogę normalnie funkcjonować :) czy któraś z Was stosuje?
To jest chyba bardzo specjalistyczny lek? Ja nie mam aż takich ciężkich, więc jakoś żyję, tylko mnie wkurza, że mam je prawie ciągle.

Ja nawet nie wiem co z moją blizną, ale zakładam, że ok, skoro lekarz nic nie mówi😳

reklama
U mnie to samo chodzę i mówię do męża, że tak mnie mdli, że zaraz zwariuję… wczoraj w ciągu dnia zasypiałam na siedząco.
Ja w pierwszej ciąży pracując zdalnie w pandemii każda przerwę na lunch spędzałam na drzemce.
Moja ma 1,5 roku. Na wizycie NFZ lekarza powiedział, że moja blizna się zapada czy coś takie, będę to konsultowała na kolejnej wizycie z lekarzem prywatnym, bo na prywatnej wizycie powiedział mi że jest wszystko okej i mogę rodzić naturalnie.
Czasem im mniej wiesz tym lepiej śpisz. Ja jeszcze o porodzie nie myślę, wiem że 8-9 miesiąc bardziej monitorują stan starej blizny. Ja nie będę się upierać przy naturalnym.

Do góry