reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Hej 🙃🙂
Tak, mam dwie córki 🥰
Ja dwóch chłopców :D i bardzo lubię być mamą chłopców i zastanawiam sie jak to byłoby być mama dziewczynki:D zanim zaszłam w tą ciąże smialam sie ze chyba jednak chcialabym 3 chlopca. liczysz po cichu na chłopca? Czy jednak wolisz pozostać przy dziewczynkach? 😆😆 wiadomo grunt żeby wszystko bylo dobrze :D

reklama
Ja dwóch chłopców :D i bardzo lubię być mamą chłopców i zastanawiam sie jak to byłoby być mama dziewczynki:D zanim zaszłam w tą ciąże smialam sie ze chyba jednak chcialabym 3 chlopca. liczysz po cichu na chłopca? Czy jednak wolisz pozostać przy dziewczynkach? 😆😆 wiadomo grunt żeby wszystko bylo dobrze :D
Wiesz cooo… sama nie wiem 🙈 po przejściach w obu ciążach chyba najbardziej chciałabym zdrowe bobo. Niemniej jednak, gdzieś tam tli się iskierka na męskiego potomka, takie trochę dopełnienie… jak można to tak nazwać 🙈 obawiam się tylko, że to będzie totalny rozpierdziel rodzinny, boję się, że mimo wielkiej miłości do obu córek, traktowałabym syna inaczej… nie wiem jak to ująć. Wiadomo, że inaczej trochę jest wychować syna, inaczej córkę (tak mi się wydaje, bo doświadczenia nie mam z synami). Generalnie, nastawiłam się chyba na córkę, bo wydaje mi się, że było to dość długo przed Owu a czytałam, że przed owu bardziej na dziewczynkę… a jak będzie… zobaczymy 🙂

U mnie też jest różnica wg OM ale na „+” wczoraj 7+4 tc a z USG 8+2 😅
Chyba lepiej w na + jednak 😂 nie martwisz się aż tak, że fasolka np. Nie rośnie… mnie to zawsze stresowało a w obu poprzednich ciążach miałam podobną sytuację 🙈 w sumie, powinnam się przyzwyczaić 🤣 ale zawsze mały stresik jest 🤷🏻‍♀️

U mnie lekarz nic na ten temat niepokojącego nie powiedział. Przecież owulacja mogła się przesunąć bo cykl nie jest przecież jakimś sztucznym mechanizmem. Mówił, że dają zawsze czas do 10 dni żeby zobaczyć jak sytuacja się rozwinie, bo 5 tygodni z kawałkiem to bardzo wczesna ciąża :) i mówił, że trzyma kciuki

U mnie lekarz nic na ten temat niepokojącego nie powiedział. Przecież owulacja mogła się przesunąć bo cykl nie jest przecież jakimś sztucznym mechanizmem. Mówił, że dają zawsze czas do 10 dni żeby zobaczyć jak sytuacja się rozwinie, bo 5 tygodni z kawałkiem to bardzo wczesna ciąża :) i mówił, że trzyma kciuki
To fajnie, że ma takie podejście. Mój mam wrażenie, jakby chciał trochę na siłę wpisać mnie na wizytę za 2 tygodnie. Tak też uczynił… w sumie sama pójdę z ciekawością, co tam u Fasolki. Czytałam trochę o tym, że do 7 dni to raczej spoko różnica, sama też miałam podobnie w poprzedniej ciąży, więc liczę, że będzie wszystko ok. Tego Nam życzę 🙂

reklama
Dziewczyny z takich dziwnych objawów jeszcze… może któraś też tak ma 🙈 rano, zaraz po przebudzeniu muszę natychmiast iść do łazienki, mój brzuch jakby dostawał cynk, że się obudziłam i od razu jest 💩 dzień w dzień od około 4/5 dni 😬
Czy może któraś ma podobne objawy? 🙈 albo słyszała o czymś takim?

Do góry