reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

A w sumie jak jesteś w temacie, to może będziesz wiedziała - co to właściwie znaczy słaba owulacja? Bo ja czytam sprzeczne informacje na ten temat. Z jednej strony widzę informacje, że jeśli pęcherzyk dojrzał na tyle, by wypuścić komórkę jajową, to wszystko jest ok i nie ma co rozdzielać owulacji na lepsze i gorsze. Ale z drugiej strony widzę na własnym przykładzie, że te późne owulacje nie dają u mnie ciąży lub kończą się biochemem. Więc czy może być tak, że wtedy ta komórka jajowa w pęcherzyku, który tak długo dojrzewał, jest po prostu gorszej jakości?
U mnie drugi cykl stymulowany dał ciążę, nie sądzę, że to przypadek. Tylko ciąża się nie rozwijała, więc znowu pytanie - czy mimo stymulacji, gdzie te pęcherzyki ładnie rosły, komórka jajowa mogła być słabej jakości? Przepraszam, że tak wypytuję, ale strasznie mnie to nurtuje, a nie mam z kim o tym pogadać. Mam wrażenie, że nawet lekarze jakoś tak się w to nie zagłębiają, mają swoje schematy i tyle.
A ja za każdym razem jak badałam estradiol to miałam w tych dolnych granicach, to też o czymś świadczy
Tak, jak najbardziej, może być tak, że pęcherzyk pęka ale nie uwalnia komórki jajowej albo właśnie słabą. Może to być kwestia stylu życia, suplementacji ale też farta - raz na jakiś czas taki cykl może się zdarzyć.
Co do tego czy jest gorsza bo dłużej dojrzewał - nie powiedziałabym, znam szczęśliwe ciaze z owulacji w 40 dc. Samą stymulacja lekami też nie poprawia istotnie jakości komórki jajowej 😊

reklama
Ja też nie mam pojęcia 😁 może któraś z bardziej doświadczonych koleżanek pomoże i wytłumaczy. Chciałabym być w stanie sama ocenić czy szyjka jest wysoko czy nisko, albo czy jest twarda czy miękka, zamknięta czy nie.... ale nie mam pojęcia jak to zrobić XD czego ja mam tym paluchem moim szukać? co powinnam "poczuć"? wytłumaczcie mi to proszę łopatologicznie 🤣

Noooo... to już jest porządna krecha 😍

@Bandytka_hej
czekam na bete z niecierpliwością 🍀

Takie cus znalazłam, akurat w temacie kubeczka menstruacyjnego

Dzień dobry kochane moje po weekendzie. Pozdrawiam z Warszawy🫡

Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i ślę pozytywne myśli dla tych zrezygnowanych, z chwilowymi dołkami nastroju.

A teraz wszyscy trzymamy kciuki 🍀 za mojego męża, który jest właśnie w studio nagraniowym Jaka to melodia i czeka na spełnienie marzenia i spotkanie pana Roberta Janowskiego. Ja dwa lata temu spełniłam swoje marzenie w 1z10 by poznać pana Tadeusza Sznuka, wiec niech i on się sprawdzi w teleturnieju.
I tak, to ja zgłosiłam go na casting jako niespodziankę 🤭
O wow!

@Kaalaa no kurde ten mózg to mnie wykończy. Nie mam żadnego wpływu na to co tam się we mnie dzieje ale ciągle myślę, i to nie są dobre myśli. Przecież są tydzień najszybciej mogę cokolwiek próbować stwierdzić ale nie.. ja już wiem, że to nie ma sensu. I siedzę, analizuje czy dobry termin, o której co jak, w jakiej pozycji i co czułam. A może nie trzeba było prac prysznica przed, a może coś dłużej leżeć... No przecież wiem, że to nie ma nic do rzeczy ale mózg mi się dziś wyłącza i zdrowy rozsądek został chyba w łóżku. Buuuu hormony są bezlitosne

Hej wam! Na chwilę się odsunęłam od forum, zetknęłam teraz na pierwszą stronę, poproszę tutaj więcej ciąż! 😊
Nie nadrobię tyłu stron, chorobsko mnie rozbiera dodatkowo i mojego chłopa też. Rozmawialiśmy na temat dalszych starań, daje jeszcze kilka cyklów na naturalne próby bo chłop twierdzi, że to był jego pierwszy taki cykl świadomych starań z jego strony więc nie chce go cisnąć. Ten cykl raczej na straty, nie wiem jak w okolicy Wigilii zorganizować u rodziny za granicą chwilę igraszek gdzie jest dziecko w domu 6 letnie. 🤣 Jakieś pomysły?

Takie cus znalazłam, akurat w temacie kubeczka menstruacyjnego
tak, tak, teorię z Internetu znam, ale jakoś nie jestem pewna tego co czuję. Kilka razy próbowałam sobie "namacać" szyjkę i nie jestem po prostu pewna to co raz udało mi się wyczuć to faktycznie szyjka macicy, pomimo czytania tych opisów nie jestem po prostu pewna czy ta "kulka" którą znalazłam to to. Z artykułów wynika, że tak, ale nawet jeśli to ja jakoś nie czuję tego czy ona jest wysoko czy nisko, a o tym czy jest miękka czy twarda to już nie mówię ... spróbuję w tym cyklu jeszcze się pobadać i może uda mi się wychwycić różnicę kiedy jest wyżej, kiedy niżej.... chyba będę na palcu robić kreski i mierzyć linijką, bo innego pomysłu nie mam 🤷‍♀️

Hej wam! Na chwilę się odsunęłam od forum, zetknęłam teraz na pierwszą stronę, poproszę tutaj więcej ciąż! 😊
Nie nadrobię tyłu stron, chorobsko mnie rozbiera dodatkowo i mojego chłopa też. Rozmawialiśmy na temat dalszych starań, daje jeszcze kilka cyklów na naturalne próby bo chłop twierdzi, że to był jego pierwszy taki cykl świadomych starań z jego strony więc nie chce go cisnąć. Ten cykl raczej na straty, nie wiem jak w okolicy Wigilii zorganizować u rodziny za granicą chwilę igraszek gdzie jest dziecko w domu 6 letnie. 🤣 Jakieś pomysły?
nie będziecie mieć osobnego pokoju? Jeśli nie to szybka akcja w toalecie w nocy 🔥 jak wszyscy śpią xD Jak ktoś Was nakryje to powiesz, że rzęsę z oka mężowi wyciągałaś 🤣

Dzień dobry kochane moje po weekendzie. Pozdrawiam z Warszawy🫡

Trzymam kciuki za dzisiejsze bety i ślę pozytywne myśli dla tych zrezygnowanych, z chwilowymi dołkami nastroju.

A teraz wszyscy trzymamy kciuki 🍀 za mojego męża, który jest właśnie w studio nagraniowym Jaka to melodia i czeka na spełnienie marzenia i spotkanie pana Roberta Janowskiego. Ja dwa lata temu spełniłam swoje marzenie w 1z10 by poznać pana Tadeusza Sznuka, wiec niech i on się sprawdzi w teleturnieju.
I tak, to ja zgłosiłam go na casting jako niespodziankę 🤭
Wow, dajcie znać jak wrażenia 🤩

nie będziecie mieć osobnego pokoju? Jeśli nie to szybka akcja w toalecie w nocy 🔥 jak wszyscy śpią xD Jak ktoś Was nakryje to powiesz, że rzęsę z oka mężowi wyciągałaś 🤣
Ja to jestem otwarta tylko myślę, że chłop w pełnym domu ludzi nie będzie chciał. Chyba że zabiorę ze sobą jakieś fajne wdzianko i to będę kusić haha
PS. Będziemy spać w pokoju dziecka a dziecko z rodzicami w sypialni. Także będzie trochę bardzo nieswojo haha

reklama
tak, tak, teorię z Internetu znam, ale jakoś nie jestem pewna tego co czuję. Kilka razy próbowałam sobie "namacać" szyjkę i nie jestem po prostu pewna to co raz udało mi się wyczuć to faktycznie szyjka macicy, pomimo czytania tych opisów nie jestem po prostu pewna czy ta "kulka" którą znalazłam to to. Z artykułów wynika, że tak, ale nawet jeśli to ja jakoś nie czuję tego czy ona jest wysoko czy nisko, a o tym czy jest miękka czy twarda to już nie mówię ... spróbuję w tym cyklu jeszcze się pobadać i może uda mi się wychwycić różnicę kiedy jest wyżej, kiedy niżej.... chyba będę na palcu robić kreski i mierzyć linijką, bo innego pomysłu nie mam 🤷‍♀️
Badaj się zawsze o tej samej porze, mi też kiedyś wydawało się, że tego nie ogarnę a teraz wyrywkowo sprawdzę i wiem co i jak. Musisz poznać swoje ciało po prostu. Daj sobie miesiąc obserwacji dzień w dzień o tej samej porze. Będziesz czuła i widziała jak zmienia się ułożenie, ile palca wkładasz,jaka jest w dotyku czy miękka czy twardsza i czy się otwiera. Bądź cierpliwa, nauczysz się. 😉

Ja już w tym cyklu wiedziałam, byłam pewna, okres idzie właśnie po zbadaniu szyjki. 😆

Do góry