dziubasek08
Fanka BB :)
Moje koleżanki albo dawno urodziły albo jeszcze nie urodziły i ciuszków w spadku brak niestety. Też sama muszę sobie radzić, ale damy dziewczyny radę
)) Nie ma co się oglądać!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
z rodziną najlepiej na zdjęciu i to najlepiej po środku żeby cię nie wycięli!!przy okazji dowiedziałam się od moich gości że nie mają już żadnych ciuszków bo miesiąc temu wydali biednej rodzinie
wcześniej mało co kupowałam bo miałam od męża siostry a teraz wyraźnie stwierdzili że nam się chyba lepiej powodzi i możemy sami sobie pokupować :-(
cikawe czy chociaż oddadzą to co ja im pożyczyłam
mata edukacyjna jeździk i kilka innych rzeczy
jestem zła bo wiedzieli że jestem w ciąży i nie przelewa nam się nikt nam nie pomaga nikt nam nic nie daje i sami musimy pracować na wszystko
mieszkamy w dużym mieście płacimy duży czynsz i kupa kasy idzie na córeczkę jej dietę leki itd...zreszta na mnie też bo choruję na jelita i tą upierdliwą astmę
pozostałe rodzeństwo mieszka przy mamusi i wszystko dostają
no ale trudno musimy liczyć tylko na siebie
z łóżeczkiem też jest jakiś problem mieli teraz przywieść i oczywiście nie ma
nie będę się stresować miesiąc przed porodem że nie mam w czym dziecka położyć więc jednak kupujemy
tylko to takie bez sensu tam będzie leżało puste i pewnie też komuś za darmo wydadzą
fajnie jest mieć taką rodzinkę nie ma co:-(
hahaha dobre!!!! :-)Kaśka mam podobnie. Przy pierwszym dziecku niewiele ciuszków kupowałam bo wiele miałam od brata. Więc w roz.56-62-68 mam tylko kilka śpioszków, koszulek i kaftaników. Parę ładniejszych rzeczy mi zostało. Teraz bratowa stwierdziła, że przecież oni planują drugie dziecko a to się poniszczy więc nie da mi nic, muszę kupic sobie sama. Wanienkę, fotelik itp. Druga bratowa ma dwie starsze córki, ale sukieneczki trzyma dla wnuczeka jej dzieci mają 7 i 11lat
Nie ma to jak liczy na rodzinę
![]()
Co do wózków: podoba się Baby Atlantic picasso, a mężowi nie i muszę znaleźć inny:-(
Mąż chce jednokolorowy, nie jaskrawy i mam dylemat:-confused:
Fajne i niedrogie. A sprawdzałaś czy butelki fisher-price wejdą do tego podgrzewacza?Kurcze, człowiek przez weekend tu nie zagląda i tyle do nadrobienia potem hehe :-) Może coś dopiszę o paru rzeczach, które poruszyłyście...
Jeśli chodzi o filtr to powiem Wam szczerze, że najlepsza jest osmoza. Moi rodzice mają go już od 10 lat i sprawdza się na 100%. Nie mają w czajniku ani grama kamienia. Woda filtruje się do 5-litrowego baniaka więc cały czas jest gotowa do użycia. Gotowałam na tej wodzie wszystko, nawet ziemniaki. Ja też taki planuje kupić. Moi rodzice płacili 10 lat 1800 zł ale teraz kompletny zestaw kosztuje koło 500 zł. Przykładowy zestaw: HIT ODWRÓCONA OSMOZA RO7-BIOREZONATOR-GRATISY (659004756) - Aukcje internetowe Allegro Szczerze mówiąc wolę kupić raz porządny sprzęt bo w te wszystkie brita jakoś nie wierzę. Woda musi być przefiltrowana przez kilka filtrów tak jak to się robi w prawdziwej oczyszczalni. Każdy filtr ma swoje działania i myślę, że nie da się porządnie przefiltrować wodę tylko przez jeden filtr.
Drugą sprawą, o której pisałyście jest podgrzsewacz i sterylizator. Kogo bym nie pytała wszystkie dziewczyny mówią, że to bardzo przydatne rzeczy więc zakupiłam już sterylizator razem z butelkami: Sterylizator mikrofalowy 4 butelki Fisher Price (661780758) - Aukcje internetowe Allegro Jeśli chodzi o podgrzewacz to upatrzyłam sobie taki żeby również móc używać w aucie podczas podróży: PODGRZEWACZ do domu i auta GRUBE BUTLE Avent TOMME (649195128) - Aukcje internetowe Allegro Spodobał mi się bo nie trzeba używać wody więc w podróży idealny.
ja tak samo. Z tym, ze sterylizator aventu mam jeszcze ten stary Avent I a tteraz są Avent II. Do mojego wcgodzą tylko 4 butelki. ALe kupiłam go na allegro za 20 zł.Aza ale zaszalalas:-)ja mam sterylizator aventa a podgrzewacz canpol i nie narzekam:-)
no mój mąz używał tyle samo co ja, bo ja chodzilam na spacery rano a on albo razem po południu i w weekandy 2 razy dziennie, ale jego średno interesowało jak ten wózek będzie wyglądałale to Ty czesciej wozek bedziesz uzywac wiec maz ma malo do gadania:-)