reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

mi takie wygadanie się bardzo pomaga :tak:
co u ciebie kochana??

a ja leze msobie i musze isc do miasta a tylka nie chce mi sie ruszyc :-) hihihih ja do owulki mam jeszce 5 dni... test owulacyjny zrobie w niedziele tak na wszelki wypadek...w niedziele albo w sobote napisze wam moje temp. to moze mi pomozecie cos wywnioskowac z niej ;-) jak na razie mam niska temp bo tak w granicach 36.3 do 36.5... ale ostanio od 2 dni ta sama 36.3 wiec czekam i czekam i doszekac sie owulki nie moge bo pozniej to juz z gorki i czlowiek mysli o testowanku... :-) hihihih tak na wszelki wypadek kupilam pre-seed i zobaczymy co to bedzie... a tak pije siemie lniane (brrrrrrrrrrr) i lykam wiesiolek...
a jak tam twoje staranka kochana?? wklejaj suwaczek z cyklem :tak::tak::tak:

reklama
Siema dziewczyny, ja tylko na chwile wpadlam.
Mam pytanie do LILU : kochana, jak spoznial Ci sie @, to mialas bole okresowe codziennie ?
U mnie cykl caly czas sie wydluza i to moj 28 dc z 23/24 juz nie wiem o co chodzi. Zaczynam myslec, ze moze to przez BB, ze znowu sobie cos wkrecam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zwariuje normalnie. Wczoraj bylam pewna, ze @ sie pojawi, bol brzucha indentyczny i trwal od 12 do 22 i NIC, nawet jednej plamki. Dzis boli bardzo delikatnie, w skali od 0-10 to 0,5 doslownie :szok: Z jedenj strony chce juz @, bo czekaja w klinice zeby mi monitoring zrobic, a z drugiej juz rozne mysli mi do glowy przychodza i znowu bede ryczec jak @ sie pojawi.
Eh, co za obsrany dzien :no:

Sorka, tez musialam sie wygadac :dry:
Pozdrawiam Wam :sorry2:

koncowka mnie powalila na kolana :-D:-D:-D kochana lec po tesciora i sprawdzaj... moze to fasolinka (trzymam kciuki:tak:)?? kiedy masz ivf??

U mnie cykl caly czas sie wydluza i to moj 28 dc z 23/24 juz nie wiem o co chodzi. Zaczynam myslec, ze moze to przez BB, ze znowu sobie cos wkrecam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zwariuje normalnie. Wczoraj bylam pewna, ze @ sie pojawi, bol brzucha indentyczny i trwal od 12 do 22 i NIC, nawet jednej plamki. Dzis boli bardzo delikatnie, w skali od 0-10 to 0,5 doslownie :szok: Z jedenj strony chce juz @, bo czekaja w klinice zeby mi monitoring zrobic, a z drugiej juz rozne mysli mi do glowy przychodza i znowu bede ryczec jak @ sie pojawi.

witaj - to czekanie potrafi zabic - ja teraz co dzien budze sie z mysla, ze kolejny dzien musze czekac...o niczym innym nie mysle... wakacje za pasem a ja nawet nie mam pomyslu gdzie jechac a wogole to nie chce mi sie jechac...

koncowka mnie powalila na kolana :-D:-D:-D kochana lec po tesciora i sprawdzaj... moze to fasolinka (trzymam kciuki:tak:)?? kiedy masz ivf??

No tesciorow, chyba pierwszy raz w zyciu mi zabraklo. Zawsze mialam zapas. Tym razem mam tylko testy owu. Tak, czy inaczej poczekam do konca tygodnia. Podobno raz do roku jest tak, ze @ spoznia sie tydzien. Moze to wlasnie taki cykl. Poki co nie testuje, zobaczymy co z tego wyjdzie :confused: IVF transfer mam miec we wrzesniu:sorry2:
Buzka, uciekam do wanny.

HELLO:-)

Czesc Dziewczynki ja tylko na sekunde z obiecanymi fotkami torta!!! :-)

suuuuper:-)

Dziekuje dziewczyny za wasze wielkie wsparcie jestescie niesamowite.

Asiq83, Wikulla, Szafirek83, Gosia, PM, Mari27, Eve84, Patrysia86, Zaniepokojona, Kingus, Romka, Andzia_S WIELKI BUZIAK
Rozmawialam z M, po wizycie w klinice okazala sie, ze nie wywine sie przed laparaskopia a to znaczy operacje (za kazdy razem gdy mialam operacje zawsze cos bylo ze mna nie tak) on sie strasznie o mnie boi. Twierdzi, ze powinien miec powtorzone badania nasienia, bo moze nie bedzie potrzeby by mnie ciac. Zobaczymy co sie bedzie dzialo w najblizszych tygodniach. To nie to ze on nie chce poprostu musimy to troche odwlec w czasie. Glupio mi jest, ze nie pomyslalam o jego uczuciach, przeciez nie jest mu lekko ze swiadomoscia, ze ma zle wyniki, ktore wplywaja na nasze staranka.
Zawsze mowie, ze on jest dla mnie najwazniejszy a dzidzia bedzie dopelnieniem naszego zwiazku i uczucia jakim sie dazymy.

dziękuje za buziaka również buziak dla ciebie:-) kochana niesmutaj się jedno wielkie szczeście już masz swojego M a dzidzia wasza upragniona także będzie zobaczysz :tak:

Siemacie Baboki w ten zajebiście piękny dzień:):)
Najpierw wpadłam się przywitać. bo jak zobaczyłam to ile od poniedziałku napisałyscie to aż mnie w pupie strzykneło:D:D o Matulo....Kropeczka szalała na pewno ale może i Jasniewielmożna sie pojawiła??
Melduje ze wczoraj byłam u ginki z wynikami. Moje Jajowodziki po HSG bezbłędne żadnego labirynta.
Wyniki LH i FSH są gites. Najważniejsze żeby LH nie było większe niż FSH (bo wtedy PCO) a u mnie jest mniejsze. Przepisała mi tylko siakieś tablety na wzmocnie owulki...ale mam nadzieję ze mi sie nie przydadza już:)

Całuski tyfuski, spadam czytać...

no to działać:-)

Jezuuuuu, ale jestem kamikaze:-) przeczytałam wsio...tylko czy ja zdąże odpisać!?!?!
jak to nie ma Cie?????? no wiesz co?????
Ale ok-rozumiem, sila wyższa:tak:-kochanie-bede trzymala kciuki za wizyte!
A serniczek...masz jak w banku:-) pewnym banku ma sie rozumiec...bo w tym kryzysie to i z bankami roznie bywa;-) Sciskam!
Szalony P., gdzie mój serniczek??? My slałam że wtrząchnę rano do kawuni i nie ma:baffled::dry:
Hej!
U mnie prawdziwy 13 pech ...beta 1< znowu dupa...nie wiem co dalej nie mam nawet sił już płakać...
:angry::angry::no::no::no: Tak bardzo mi przykro Kochanie.... Aż się sama popłakałam:-:)-(
Ale dobrze że podjęliście już konkretne decycje. IUI może rzeczywiscie nie ma już sensu. Grunt to nie załamywać sie i próbować. Przytulam mocno i całuje
Czesc Laseczki;-).w srode ma przyjsc @ ciekawe jak bedzie,ale pewnie dostane,bo tak sie czuje,piersi mi strasznie bolą,ale spiąca jestem,Buziaczki:-p;-)
Cześć Madziu:-) Może jednak małpiszon nie przyjcdzie. Choć w tej sytuacji, moze lepiej jakby przyszła, skoro jeszcze do października tam jesteście.
Martynko przykro mi bardzo...
A tak w ogóle to witam po kilkudniowej przerwie związanej z weselem mojego braciszka.
Ślicznie wyglądasz, ale już Ci pisałam:-) A jaka jestes podobna do mamy :-)
wcale nie smiesznie,oj nie,ja nie mam kibla od czwartku i wanny i umywalki,zreszta sama zerknij na fotke mojej obecnej "lazienki"
a w ogole to witam sie w nienajlepszym nastroju,siedze sama w domu i ryczec mi sie chce...
Szafirku...ty w końcu dostałaś @ czy nie.... bo już zakręciłam się w tych postach:baffled: Jak dzisiaj samopoczucie??

I aż smutno mi się zrobiło choć powinnam bardzo się cieszyć (i bardzo się cieszę w sercu), bo choć dziś nie doszłam na betkę, wróciłam do domu i wykonałam ostatni test ciążowy jaki miałam w domu. I......... dwie kreski!!!! Nareszcie......
Joasiu...na razie ciche ale baaaaardzo serdeczne gratulacje!!!

Czesc Wam,
Hmmmm jak to wam powiedziec, moja wizyta w klinice wywolala dyskusje miedzy mna a M. Zakonczylo sie tym, ze staranka odlozone na...nawet nie wiem kiedy. Z jednej strony go rozumia ale emocje powodowane checia bycia mama sa silniejsze, nawet nie wiem czy mysle zacjonalnie.
Olesia...Nie opuszczaj nas na zawsze. Rozumiem Waszą sytuacje i pragnienia. Niby oboje takie same ale w innym czasie najlepiej. Całuski
Wieczór Babeczki
Coucou06.gif

Jeszcze żyje, nie zasypały mnie wszelakie owoce, za to @ mnie zalewa
NonNon25.gif
. Tzn daje mi popalić nie co do obfitości, ale co do bólu, od dzisiaj to tak mnie brzuch napie...., że mnie szlaczek trafia i humor mam
Feu12.gif
Dobra !!! Poddaje się, prosze już nie strzelać. Przytulańce z powodu@
wpadlam powiedziec tylko ze bylam u ginka..torbiel zniknela..@ sie zbliza..
jutro nadrobie..
No to dobre wieści:-) skąd pewność że to @?? no skąd??
wiesz gdybym mialam jakąkolwiek oznake ciaży to bym zrobila bete ale tak stwierdzilam ze 40zl piechota nie chodzi i szkoda mi bylo! :sorry2:
Hmmmm...No masz strasznie dziwny ten wykres. Może zrób drugi test..:dry:

a propo mojego wykresu.. dzis rano oczy wytrzeszczylam bo przedwczoraj 36,67 wczoraj 36,64 a dzis 36,8 wiec az test zrobilam ale nic nie wyszlo.. dziwne to strasznie powinna dalej malec na @
Może badanie krwi zrób zamiast test....Trzymam kciuki bardzo mocno, chucham i dmucham:-)
nie mam zamiaru testu robić bo ja w tym cyklu z góry założyłam że się nie uda i tak też myślę a jak sie tak zastanowiłam to jak miałam wysoka prolaktynę to mnie przed @ tak piersi bolały że wytrzymać nie mogłam i pewnie teraz to tez przez ta prolaktynę i jak tylko @ sie skończy to muszę pędzić na badania znowu
Jeszcze się nie zacęła a ty już planujesz co będzie jak sie skończy??? Ech te kobity;-):-)
Witam sie :-)
Testu nie robilam wczoraj, stwierdzilam ze jeszcze poczekam i zrobie w piatek a tu dzisiaj niespodzinka @ sie zjawila po 54 dc :sorry2:
od dzisiaj zaczynam brac metformax 500 :tak::-)
No to rzeczywiście miałaś "krótki cykl":-):-) Co to ca cudo ten metformax 500

hej hej:-)
ja dzis zajęta jestem , biegalam po miescie a teraz siedze i lutuje mężowi płytki pod diody hehe zagonił mnie do roboty no!:-D
i dla reszty buziolki :************ bo wiecej nie pamietam :sorry2:
Ale foch!!! o mnie też zapomniałaś:zawstydzona/y:;-)
Ja się pytam, co ty robiłaś??? LUTOWAŁAŚ????? o matko:-)
Czesc Dziewczynki ja tylko na sekunde z obiecanymi fotkami torta!!! :-)
no fiu fiu...wiem gdzie zamówić tort na urodziny:-)
Dziekuje dziewczyny za wasze wielkie wsparcie jestescie niesamowite.
Rozmawialam z M, po wizycie w klinice okazala sie, ze nie wywine sie przed laparaskopia a to znaczy operacje (za kazdy razem gdy mialam operacje zawsze cos bylo ze mna nie tak) on sie strasznie o mnie boi. Twierdzi, ze powinien miec powtorzone badania nasienia, bo moze nie bedzie potrzeby by mnie ciac.
Zawsze mowie, ze on jest dla mnie najwazniejszy a dzidzia bedzie dopelnieniem naszego zwiazku i uczucia jakim sie dazymy.
Pięknie to podsumowałaś Olesiu:-):-)
Może rzeczywiście M. ma racje. Niech on zrobi badania powtórnie, a ty czemu od razu laparo, a nie HSG??

ufff...ale się opisałam :) ja mam pytanie..mam teraz 24dc z 31 i plamienie takie bardzo delikatne..co to może byc?po owulacji już jestem, w poniedziałek endometrium miało 3mm - czyli nie fasolka...
:-D:-D:-D:-D Może buduje sobie gniazdko:-)
Justyś no to teraz nic tylko działać Wam zostało...!
Teraz to czekać nam zstało...;-)
a widzisz mówiłam ze poczekaj do wizyty u gina a nie czytaj głupot na necie
całuski Justynko ***
ps: w te maliny to sama wlazłam bo uwielbiam sok z malin a i uwielbiam moją rodzinke która mnie na te malinki zaprosiła choć mieszkają 200km odemnie to zawsze z chęcia ich odwiedzam :tak::-)
Dla Ciebie też ogromnie buziaczki:-):-) No powiem Wam że na internet jest ok, ale czasami człowiek moze sobie krzywde zrobic biorąc wszystko do siebie:-)
Malinki są the best. Podeslij trochę;-)
Jak mama się czuje, doszła już do siebie po operacji??

Hanka, się oczywiście nie pojawia??? Ech...bezkrólewie normalnie:-)

U mnie cykl caly czas sie wydluza i to moj 28 dc z 23/24 juz nie wiem o co chodzi. Z jedenj strony chce juz @, bo czekaja w klinice zeby mi monitoring zrobic, a z drugiej juz rozne mysli mi do glowy przychodza i znowu bede ryczec jak @ sie pojawi.
Kaprycha, nie szalej kobito... Zrób testa, ale się nie nakręcaj. Masz wyznaczony cel główny i tego sie trzymaj...ale popatrz na Babo..cuda się zdarzają:-)

Dziewczyny, sorki za tego długaśnego postaCo do mnie, to jak widać na sygnaturkach...czekam. Działanie było teraz oczekiwanie...
Powiedzcie mi tylko czy ja mogę biegać czy powinnam sobie darować żeby nie przeszkadzać...
Patrysiu, jak się czujesz ciężarówko??

nie chce cie bron Boze teraz straszyc ale wielopecherzykowate jajniki to inaczej pcos :dry: o ile dobrze kojaże ...
Eve - mi też to przyszło do głowy, ale to pzrecież by ju.z wcześniej gin Oli powiedział:szok:
Ale naskrobałyscie od wczoraj :szok::-D
Ja polazłam najpierw do miasta a potem sie u nas zrobiło deszczowo i burzowo i tak juz zostało do dzisiaj.Całą noc wliło u nas ze spac nie mogłam
Magda - przyjeżdżaj do mnie - u mnie piękna pogoda:tak:
Kolejny odcinek telenoweli wenezuelskiej..
Nektarine dostała telegram, iż za dwa dni przyjedzie do niej wredna ciotka.. próbowała wszystkiego by temu zapobiec.. niestety wszystkie znaki na niebie, temperatura powietrza na to wskazywaly i trzeba sie zaopatrzyć w niezbędne artykuły higieniczne jeszcze przed przyjazdem ciotki.. Nektarine juz dnia poprzedniego podjeła odpowiednie kroki by zakupić odpowiednie produkty.. teraz pozostało czekać i modlic się o jak najlżejszy przebieg tej wizyty:)
Pozdrawiam [/B][/COLOR]
:-D:-D:-D:-):-):-)
a może nie przyjedzie bo się jej pojazd zepsuje:-D
Kaprycha - Babo to jeden przykład - moja koleżanka co pisałam wczoraj drugi - bez szans na naturalne poczęcie, kwalifikacja do IVF i co - II krechy jak nic - czekaj do końca tygodnia i rób test - ja nie wytrzymam do piątku:szok:
a ja leze msobie i musze isc do miasta a tylka nie chce mi sie ruszyc :-)
Sandra - poleż sobie, po co się masz męczyć - miasto nie ucieknie:-D;-)
witaj - to czekanie potrafi zabic - ja teraz co dzien budze sie z mysla, ze kolejny dzien musze czekac...o niczym innym nie mysle... wakacje za pasem a ja nawet nie mam pomyslu gdzie jechac a wogole to nie chce mi sie jechac...
Gosiu - mo.ze jednak M coś wymyśli z wakacjami a Ty dasz się namówić - chociaz 3 dni odpoczynku by się Wam przydały:tak:
Dziewczyny, sorki za tego długaśnego postaCo do mnie, to jak widać na sygnaturkach...czekam. Działanie było teraz oczekiwanie...
Powiedzcie mi tylko czy ja mogę biegać czy powinnam sobie darować żeby nie przeszkadzać...
Zajączku - zamień bieg na marsz - kalorie też spalisz, powietrza łykniesz, kondycję utrzymasz a zagrożenia nie będzie:tak:

spadam do pracy:-)

reklama
Może badanie krwi zrób zamiast test....Trzymam kciuki bardzo mocno, chucham i dmucham:-)
u mnie nie ma takiej mozliwosci.. ale dzis tempka znow spadla na 36,54 wiec nie ma co nawet bety robic aaa i zaczal bolec juz wieczorem brzuch na @ w skali 1-10 dzis boli 3 a wczoraj 1
:-D:-D:-D:-):-):-)
a może nie przyjedzie bo się jej pojazd zepsuje:-D
podejrzewam z ma sporo pojazdów wiec jak nie cabriolet to jakis merol.. ta ciotka bogata.. wiec stac ja na kilka aut i dobrych mechaników:)

Do góry