reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja wczoraj kupiłam synkowi do pokoju żyrandol :tak: taki chłopięcy, do tego muszę znaleźć firanki z autkami i będzie pięknie:tak:, chciałam kupić naklejki na ścianę, ale jednak zrezygnuję z nich, bo robimy gładź i kolorek (niebieski wpadający w fiolet), a gdyby naklejki nam się znudziły to klej może z farbą i gładzią odłazić więc szkoda ścian, ale jeszcze coś fajnego wymyślę, chyba, że macie jakieś pomysły?
a oto żyrandol dla Patryka:

reklama
fajniusi tem żyrandol.....:tak:
ja szczerze mówąc pomysłów nie mam...
bo po co się wysilać jak tu rzadko można komuś coś na ściany przyklejać czy jakoś tak:sorry2: z regóły właściciele się nie zgadzają ... więc wolę nie kombinować....

co do przeyłki ... patrzyłam że kurier z DPD kosztuje 44e za 30kg...
więc nie jest tak dużo.... a przesyłkę skompletuję wózek i łóżeczko więc będzie ok13kg+ok 18 kg... chyba się zmieszczę;-)

A dlaczego na początek oryginalne? Fajnie, że teskowe polecacie, właśnie ostatnio oglądałam. Rożnica w cenie diametralna, a jak w użytkowaniu?

Co do tego dlaczego na poczatek pampersy orginalne-bo wchlaniaja wiecej i kupke rzadka a taka jest wlasnie na poczatku.Ja z tych teskowych bardzo zadowolona bylam,niezbyt grube przewiewne bardzo podobne do pampersow .

a i kupilam 1 zabaweczke :) misia z pozytywka :) powoli bede puszczala maleństwu niech slucha muzyczki i pozniej zobaczymy jak juz bedzie na swiecie czy rozpozna :)

J puszczalam malemu takiego misia,po porodzie bardzo sie uspakajal sluchajac tej melodyjki,do dzis ma do niego sentyment:tak:

wczoraj przyszlo nam lozeczko i przewijak oto jak mniej wiecej bedzie wygladal kacik malej amelci:-) nie wiemy jeszcze jak ustawic lozeczko:sorry2: naklejki sama nakleilam a tatus pomalowal pokoj :)
sliczny pokoik..a gdzie naklejki kupilas w jakim sklepie i jaka cena bo sa super a ja tez mam mmozliwosc kupienia czegos w anglii
Dziewczyny czyli mam kupić 4 komplety śposzków z kaftanikiem i body z długim rękawem tak ???
Wszystko w rozmiarze 62 tak?
Na ile czasu to wystarczy? Nie przypuszczam, że moje dziecko będzie miało 60 cm po porodzie i ważyło 4000 kg :-)

Zakładam, że będzie miało 53 cm i ważyć będzie max. 3 400.
ja tez bym chciala zeby moje dziecko wazylo 3.400 i mialo 53cm ale zycie zyciem i nastawiam sie na drugiego olbrzyma:-)
Hmmmm :-)
Dobra to zamawiam teraz na allegro rozmiar 62 (3 komplety: spicohy, kaftaniki, body z dł. rękawem) jak będzie źle to wam zbiję tyłki :-)
Poza tym:
-czapeczkę 1 szt-taka cienka
- 3 kaftaniki rozmiar 68
- body 3 szt
pochwal sie linkami do ubranek ktore kupilas:-)

chciałam kupić naklejki na ścianę, ale jednak zrezygnuję z nich, bo robimy gładź i kolorek (niebieski wpadający w fiolet), a gdyby naklejki nam się znudziły to klej może z farbą i gładzią odłazić więc szkoda ścian, ale jeszcze coś fajnego wymyślę, chyba, że macie jakieś pomysły?
a oto żyrandol dla Patryka:

Madziek Żyranol świetny. A co do naklejek, sama się nad tym zastanawiałam jak urządzałam pokoik dla synka. Szkoda mi było tego pięknego koloru i gładkich ścian, ale spróbowałam i nie żałuję. Kupiłam z Disneya "Cars" są naprawdę dobrej jakości, nieodklejają się i nawet na czas remontu można przeklei na inną ścianę a potem z powrotem na swoje miejsce :tak:

Nasza Oliwia napewno przez pierwszy rok będzie w naszej sypialni. Narazie robię miejsce na jej ciuszki w komodzie i szafie :)
A i zakupiłam już kombinezon na zimę: baby mac PIĘKNY KOMBINEZON FIOLETOWY 0-3M (681058906) - Aukcje internetowe Allegro

Madziek Żyranol świetny. A co do naklejek, sama się nad tym zastanawiałam jak urządzałam pokoik dla synka. Szkoda mi było tego pięknego koloru i gładkich ścian, ale spróbowałam i nie żałuję. Kupiłam z Disneya "Cars" są naprawdę dobrej jakości, nieodklejają się i nawet na czas remontu można przeklei na inną ścianę a potem z powrotem na swoje miejsce :tak:

Nasza Oliwia napewno przez pierwszy rok będzie w naszej sypialni. Narazie robię miejsce na jej ciuszki w komodzie i szafie :)
A i zakupiłam już kombinezon na zimę: baby mac PIĘKNY KOMBINEZON FIOLETOWY 0-3M (681058906) - Aukcje internetowe Allegro

wklej zdjecie pokoiku z naklejkami:-)

Jednak narazie kupiłam tylko kaftaniki rozmiar 68 (7,90 /szt), mniejsze dostanę od kuzynki, która ma 2 tygodniową córeczkę :-)
Dodatkowo kupiłam rożek (16,70/szt), czapeczkę po kąpieli (4,80/szt) i 2 prześcieradła do łóżeczka (14,00/szt)
Za śpiochami i body rozejrzę się we Wrocku w jakichś sklepach skoro tak piszecie, że nie wszystko się opłaca kupowac na allegro ze względu na koszty za przesyłki.
Oto fotki moich pierwszych (prócz wózka i maty edukacyjnej) zakupów :-)

safari_zwykly.jpg

2002d3889ba69b22.jpg

b26099af7f9554b3.jpg

pistacjowy_piesek__nowe.jpg

bananowe_koniki.jpg

pistacjowymis_sm.jpg

Cześć dziewczyny, ja do tej pory bałam się większych zakupów, ale... już chyba czas się zacząć za wszystkim rozglądać :-) Model wózka już mam wybrany. Postawiłam na model tradycyjny
ROAN MARITA, KOLEKCJA 2009! OD 24h, WYS. O ZŁ (678001255) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajnie buja się w nim dzieciątko, a gondola jest naprawdę duża :-)

Widzę, że są na forum osoby z Wrocławia więc od razu podpytam. Do tej pory byłam tylko w jednej hurtowni ASKOT na sztabowej, czy może ktoś słyszał o innej? Będę wdzięczna za podpowiedź :-)

Olica byłaś może w hurtowni BAJKA we wrocku?? tam jak ostatnio patrzyłam to ceny jak na allegro ale plusem jest to że widzisz co kupujesz i możesz dotknąć a pieluchy chyba były nawet tańsze...

reklama
Jednak narazie kupiłam tylko kaftaniki rozmiar 68 (7,90 /szt), mniejsze dostanę od kuzynki, która ma 2 tygodniową córeczkę :-)
Dodatkowo kupiłam rożek (16,70/szt), czapeczkę po kąpieli (4,80/szt) i 2 prześcieradła do łóżeczka (14,00/szt)
Za śpiochami i body rozejrzę się we Wrocku w jakichś sklepach skoro tak piszecie, że nie wszystko się opłaca kupowac na allegro ze względu na koszty za przesyłki.
Oto fotki moich pierwszych (prócz wózka i maty edukacyjnej) zakupów :-)

safari_zwykly.jpg

2002d3889ba69b22.jpg

b26099af7f9554b3.jpg

pistacjowy_piesek__nowe.jpg

bananowe_koniki.jpg

pistacjowymis_sm.jpg
super zakupki a daj linka od kogo kupilas rozek bo bardzo mi sie podoba..i faktycznie na allegro czasami nie jest taniej niz w sklepie
Cześć dziewczyny, ja do tej pory bałam się większych zakupów, ale... już chyba czas się zacząć za wszystkim rozglądać :-) Model wózka już mam wybrany. Postawiłam na model tradycyjny
ROAN MARITA, KOLEKCJA 2009! OD 24h, WYS. O ZŁ (678001255) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajnie buja się w nim dzieciątko, a gondola jest naprawdę duża :-)

Widzę, że są na forum osoby z Wrocławia więc od razu podpytam. Do tej pory byłam tylko w jednej hurtowni ASKOT na sztabowej, czy może ktoś słyszał o innej? Będę wdzięczna za podpowiedź :-)
oj hurtowni we wrocku jest troche:-)jest baby maxx na bielanach wroclawskich, i w psarach..bardzo duze hurtownie to sa.jest Bajka na dlugosza,askoty na sztabowa,braniborska i jeszcze gdzies..kolo factory tez jest hurtownia dziecko sie nazywa...

Do góry