reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Roksi a nie macie w okolicy przedszkola na godzinki? Krystian zaczął chodzić jak miał 2,5 roczku do prywatnego przedszkola, on wprawdzie zostawał na cały 7 godzin, bo ja pracowałam ale w tym przedszkolu była możliwość przyprowadzenia dziecka na dowolną liczbę godzin i wtedy liczone było godzinowo (wychodziło nawet taniej niż niania).
Ja byłam bardzo zadowolona z tego, że Krystian chodzi do przedszkola, bardzo się rozwinął pod wpływem starszych dzieci.
W sumie to powinnyśmy te posty na rodzeństwie pisać, bo robimy offtopic.

reklama
nie mam w okolicy takiego przedszkola:no: moja jest zapisana na przyszły rok normalnie do trzy latków:tak:
ja zawsze biorę subskrypcje tematów i sumie dawno nie zerkałam jakie nowe tematy sie pojawiły:sorry:

U nas właśnie kończy się remont i jeszcze w tym tyg zabiore się za ciuszki, a wy dopiero we wrześniu........ja we wrześniu to już pewnie będę rodzić.Bo za miesiąc mam zdjęcie szwu.......
Może doczekacie do października:tak:

Ja się bardziej boję ataków bezsenności :sorry:..
To ja wtedy będę prasować ;-);-)

Ja juz wczoraj wypralam pierwsza partie ciuszkow ( dla uspokojenia;-)). Dzisiaj udalo mi sie wylicytowac na Ebay dresik,a musze dodac ze uwielbiam postacie Disney'a:-D
Super dresik. Ja na razie to mam tylko body, pajacyki nie mam żadnych spodenek itp. ale to będę na bieżąco kupować.
Ja już większość poprałam i popakowałam w woreczki śniadaniowe :-D. Tyle, że ja wiem już na 100%, że do października nie dotrzymam.
W Twoim wypadku to lepiej się rzeczywiście wcześniej przygotować, później to ciężko z dużym brzuszkiem wszystko robić.

Zaczyna mnie pobolewać krocze w charakterystyczny sposób, trochę się tego boję, bo poprzednim razem jak zaczęłam mieć problemy z kroczem to poród odbył się w ciągu miesiąca od wystąpienia problemów, a za miesiąc to za wcześnie.
Spytam dziś lekarza czy możliwe, że drugi mi się już w kanał rodny ustawił (to właśnie oznaczały te bóle krocza przy pierwszej ciąży).
Może mały tylko ćwiczy ;-)Wkłada nogę i wyjmuje no bada teren ;-);-);-)

witam wszystkie mamuśki. Ja jeszcze nic nie kupiłam, tylko oglądam na razie. Planujemy z mężem wybrać się na zakupy dopiero jak skończy się 32 tydzień, żeby za szybko dzidziusia nie wywoływać. Moje kochanie jest dość przesądne:-). Teraz robimy listę i zastanawiamy się co będzie potrzebne na samym początku. Chodzi mi o ubranka i inne rzeczy, które będą potrzebne do szpitala. Bo resztę kupimy jak już maleństwo będzie z nami. Widzę, że tu są doświadczone mamy. Może mi coś doradzicie? Bo to moja pierwsza ciąża i wszystko zupełnie nowe dla mnie jest.
Pozdrawiam

:szok:jeju Wy juz pierzecie i się przygotowujecie, ja to ostatnio tak leże w wannie, patrze na swój brzuch wystający z wody i se myśle... kurcze, w ciązy jestem;-):-D... ale po sierpniowej wypłacie to już zacznę coś kupowac...

no to prawie wszystko wyprane i wyprasowane:tak: chyba za dużo do kupienia nie zostało;-)
1602zjn.jpg

264gb3m.jpg

nieźle. ja kupiłam dopiero 14 rzeczy licząc razem z dwoma czapeczkami :tak: no i łóżeczko, ale to już ze 3 msc temu na wyprzedaży w ikei mi się jedno bardzo spodobało. chyba trzeba będzie się niedługo rozejrzeć za wózkiem...

reklama
to wszystko jest od 0-6 miesiąca z tym że moja córcia szybko rosła i tak praktycznie miała te ubranka do 4 miesiąca:tak: reszta jeszcze zalega u babci:tak: przy Natalci nie lubiłam spiochów i pajaców więc po miesiącu ubierałam ją w spodenki i bluzeczki:tak: są już od 62 rozmiaru (moja córcia miała 57cm jak się urodziła):tak:

Do góry