reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja właśnie szaleję na allegro :-) Zlicytowałam 2 dresiki:
za 13 zł i za 23,50 :-) z przesyłką

Teraz poluje na jeszcze jeden :-)

Załączniki

• 729110971.jpg
    729110971.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 57
  • oebraz_04019.jpg
    oebraz_04019.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 68
reklama
mam jeszcze pytanko w sprawie buteleczek... zamierzam kupic 2 duże i 2 małe albo 2 duze i 1 małą.... jednak zastanawiam sie nad firmą dużo osób mówi wśród moich znajomych ozeby albo z firmy Avent albo Nuk co Wy na to....
oczywiście chce karmić piersia ale na przyszłość...

co do podgrzewaczy to nie mam pojecia a co do buteleczek to ja kupilam aventa bo byly razem w zestawie ze sterylizatorem, na razie mam 2, jedna 125ml a druga 260ml powinno wystarczyc na poczatek w razie czego, a jak nie bede mogla karmic piersia to zawsze mozna pozniej dokupic;-)

A ja zamówiłam już łózeczko - w sumie ostatni z większych zakupów :-):-)
Takie jak w załączniku tylko z szufladą na dole i misiem zamiast zajączka
Zostały już naprawdę drobiazgi
super lozeczko:-)
Kochane Listopadóweczki przy wypisie ze szpitala dostaniecie receptę na spirytus do pępuszka:tak:
ja tez nie dostalam zadnej recepty...ale co szpital to inny obyczaj!
siostra kupila mi sliczny kombinezonik z misiem, bialutki, jak nowy, z kapturkiem, rekawiczkami i zakrytymi stopkami za £1.50
a gdzie zdjecia kombinezonu dla nas??
Ja kupowalam w Tesco w sobote i zaplacilam £10.99 za sterylizator (to jest taki do mikrofali, wklada sie na 4 min. i w komplecie sa 2 butelki 150ml gratis, smoczki na butelki, jeden zwykly smoczek dla dzidzi 0-3 m-cy, szczoteczka do czyszczenia, do tego nie uzywa sie tych tabletek czyszczacych). Reczny laktator kosztowal £12.22 i do niego sa dwa takie dozowniki gratis i jedna butelka 150ml. Kupilam tez 3 buteleczki na 260ml w komplecie ze smoczkami, za £5.49. Sterylizator elektryczny tez byl przeceniony ale nie pamietam ile kosztowal. Przelicz sobie na zlotowki po kursie i porownaj:)
a byly te laktatory tez elektryczne??tanio te butelki kupilas:-)i to tez ta firma TT??
kupiłam wózek!! :sorry: średnio szczęśliwa jestem, bo podoba mi sie jeszcze mneij niż średnio no ale co robić. Nie można narzekać tylko brać co jest :-(może jak przyjdzie to mi sie spodoba.
a gdzie zdjecia wozka??

sliczne dresiki:-)

No a ja też właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam przewijak na łóżeczko, becik usztywniany, 2 koszulki, 2 śpioszki, 2 czapeczki, 2 niedrapki, 10 pieluch tetrowych, 2 flanelki, kocyk i sama nie wiem co jeszcze:)

No a ja też właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam przewijak na łóżeczko, becik usztywniany, 2 koszulki, 2 śpioszki, 2 czapeczki, 2 niedrapki, 10 pieluch tetrowych, 2 flanelki, kocyk i sama nie wiem co jeszcze:)
No to niezłe zakupki :)))) My sie wybieramy jutro do jednego ze sklepow w miescie bo niby od 18 (czyli jakby po zamknieciu) ma byc wyprzedaz jakas. Zobaczymy, moze faktycznie cos sie trafi. Jak tylko cos wyhacze, to wrzuce zdjecia

mam jeszcze pytanko w sprawie buteleczek... zamierzam kupic 2 duże i 2 małe albo 2 duze i 1 małą.... jednak zastanawiam sie nad firmą dużo osób mówi wśród moich znajomych ozeby albo z firmy Avent albo Nuk co Wy na to....
ja mam tylko jedna małą nuteleczkę na razie, dostałam jakiś czas temu i jak będzie taka potrzeba to wypróbuję. Wygląda fajnie, choć w sklepach jej nie widziałam http://www.dydus.pl/dydus.html na razie butelek nie kupuję, w razie podbramkowej sytuacji ta mi wystarczy, a potem jesli będzie potrzeba (choć mam nadziję, ze nie będzie) to kupie najprawdopodobniej baloniki canpola. Z Kubą najpierw jak musiałam trochę dokarmiać używalam tommee tipee ale szybko zrezygnowąłam, bo z tych smoczków sraszliwie się lało, wystarczyło, ze mały otworzył dziobka, wcale nie musiał ciągnąć. Potem używałam dr' browns'a bo miał kolki i rzeczywiście kolki natychmiast minęły. Póxniej przez dluższy czas nie musiałam dokarmiac i jak chciałam po pól roku zacząć dawać butlę np z kaszką to musiałam z tych butelek zrezygnować, bo kasza te rurki zapychhała i w ogóle koszmarnie się te butle czyści - te rurki wszystkie, no i ciekną niestety, nie są szczelne. Próbowałam dawać malemu aventt ale protestował. Byc moze gdyby dostal go od poczatku to nie byłoby problemu, ale aventt ma dośc twarde smoczki i takie ścięte, więc nie były podobne ani do piersi ani do poprzednich butelek. W końcu przekonals ię do balonika canpola, a mnie to cieszyło, bo to tanie butle.
A podgrzewacz mam tteż capola i wchodza do niego wszystkie butelki i małe i duże : zwykłe, aventu i nawet tommee tippee.

słodziutkie, zwłaszcza ten po prawo. Szkoda ttylko, ze z kapturkiem, (choć on właściwie calego uroku dodajje), bo to potem nie wiadomo co z tym kapturkiem zrobić, w domu za ciepło w kapturku, zdjąc to dziecku nie wygodnie.

a gdzie zdjecia kombinezonu dla nas??
eee, no tu

Załączniki

• f7e668eb1c2edf9985424b3cc80f5fce.jpg
    f7e668eb1c2edf9985424b3cc80f5fce.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 58
Ja tez bym chciała piersia karmic, ale mam 2 duze i 1 małą tommee tippee oraz 1 dużą i 1 małą aventa. Nie zastanawiałam sie czy potrzebuje tyle czy nie, po postu kupilam i juz z głowy.

reklama
Ja kupiłam jedną butelkę z firmy dr. Browns pojemność 240ml. Na dobry początek myślę że wystarczy bo i tak będę karmić piersią i nie mam zamiaru odpuścić!!:-D
Jeszcze muszę sprawdzić czy oby na pewno kupiłam dobry rozmiar:)

Do góry