reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

tak codziennie tak zaznaczone na opakowaniu a teraz sie naczytalam o herbacie z lisci z malin i pisały inne matki ze to wcale nie przyspiesza a tylko szyjka i macica staja sie cos tam cos tam eh :p
uelastycznia

Pozwolicie że się jeszcze raz zapytam :sorry::sorry::
dziewczyny szukam czegoś do ubrania chrzciny za trzy tygodnie, RATUNKU !!!, jednym słowem :-:)-:)-(, w co ja się wtedy zmieszczę, ale myślę o jakimś sweterku tylko nie wiem jaki rozmiar, bo ten mi się podoba: EST_MODOWY HIT DLA MODNEJ MAMY_KASZMIROWA MATYLDA (763057276) - Aukcje internetowe Allegro
ale to jego wymiary:

[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]biust 2x40cm do 105[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]dl ok 73cm ( nie wiem czy 73cm to nie za mało, teraz w brzuszku mam 107cm)[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif]

[/FONT]

[FONT=Times New Roman, Times, serif]rozmiar uniwersalny 36-42 [/FONT]​

[FONT=Times New Roman, Times, serif]akryl lycra[/FONT]​

Stronkę mam od was, któraś podawała :happy::happy::happy:
ładny,a le z tego co piszesz to wynika, ze raczej się nie zmieścisz

reklama
Pozwolicie że się jeszcze raz zapytam :sorry::sorry::
dziewczyny szukam czegoś do ubrania chrzciny za trzy tygodnie, RATUNKU !!!, jednym słowem :-:)-:)-(, w co ja się wtedy zmieszczę, ale myślę o jakimś sweterku tylko nie wiem jaki rozmiar, bo ten mi się podoba: EST_MODOWY HIT DLA MODNEJ MAMY_KASZMIROWA MATYLDA (763057276) - Aukcje internetowe Allegro
ale to jego wymiary:

[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]biust 2x40cm do 105[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]dl ok 73cm ( nie wiem czy 73cm to nie za mało, teraz w brzuszku mam 107cm)[/FONT]

[/FONT]

[FONT=Times New Roman, Times, serif]rozmiar uniwersalny 36-42 [/FONT]​

[FONT=Times New Roman, Times, serif]akryl lycra[/FONT]​

Stronkę mam od was, któraś podawała :happy::happy::happy:
Etna ja mam identyczny sweterk tylko ze ja kupowalam go dawno temu, jeszcze przed ciaza w LINDEX. Ja mam rozmiar XS i wyobraz sobie ze go ubieram do tej pory! A ja mam 171cm wzrostu, i spory brzuchol :o) Pod sweterek zalkadam koszule z dlugim rekawem, albo koszulke bawelniana dopasowana z dlugim rekawem. Ten sweterek co ja mam sklada sie z 60%akryl, 23%polyamide, 10%welna, 7%angora. Te sweterki mozna spokojnie ubierac i bez brzucha, ja go bardzo lubie, tak ze ci sie przyda i po ciazy. Ps. ten bialy kolorek jest super!

Dziękuję dziewczyny za te opinie o sweterku, jesteście wielkie !!! wszystkie przemyślę :happy:
Ale czy warto na końcówkę ciąży? Nie zmieścisz się w jakiś "normalny" ? Ja chodzę w swetrach z Reserved kupionych w zeszłym roku.
Wytłumaczenie proste: mam chrzciny w rodzinie i muszę się w coś wbić, a będę wtedy w 38 tygodniu :cool:, i szukam czegoś na tą okazję, a myślałam o swetrze bo bym jeszcze teraz ponosiła
mam pytanko a ten bepanthen to maść czy krem???
Ja mam bepanthen i Linomag MAŚĆ, bo pani w aptece powiedziała, że przy noworodkach nie stosuje się kremów, skora nie przygotowana jeszcze czy coś takiego...
Do szpitala biorę Bepanthen ponieważ: położna powiedziała, że to dobre na sutki i przy okazji na pupę - pieluszkowe zapalenie skory (chociaż u mnie w szpitalu mają maści dla dzieci), a Linomag zostaje i czeka na nas w domku :happy:, jest na pupę.
Poleciła nam do wyboru na pupę:
Sudocrem
Alantan
Linomag
maść z wit A
Tormentiol

Ja postanowiłam, że dam radę :-) W przypadku mojego Miśka sama zrobiłam taką księgę do 3 urodzin włącznie i teraz jak ma 9 lat to bardzo mu się podoba, pracy przy tym było dużo ale ile teraz śmiechu i radości :laugh2:
I doszłam do wniosku, że teraz ułatwię sobie sprawę i kupię jakiś ciekawy album, mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu :-D

reklama
Do góry