reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kurczę, a mój pojechał po 11 do tego Lidla, ciekawe, czy coś jeszcze złapie... Jeszcze telefonu nie wziął, więc jak nie będzie tego, co mu powiedziałam, to nie wiem, co on tam bidak zrobi. :<

Nie wróci ze strachu pewnie do domu hyhyhyhy :-);-):-)

Kurcze ja dopiero chciałąm sie tak po 14 wybrać do Lidla ale widze że to chyba już będzie się mijało z celem jak po 8 rano towar mega przebrany już był :cool:

reklama
DZIEŃ DOBRY:-)
Dziewczynki ja jestem po usg:-)
Wszystko jest ok, choć termin u mnie przesunął się z 02.01.2010 na 28.12.2009..........
Mały waży 1,8 kg:-) i bezwstydnie wywalił jajeczka.....łapał się rączkami za stópki, czym zasłaniał buźkę......Uśmiałam się do łez....

wow jaki klops:-Dmoje maleństwo w 29 tc 1,131 kg różnica co:rofl2:

cześć
z dobrych wieści:
jestem po kontroli u gin. - mały zdrowy, chłopak na 100000000% , ułożony główką w dół (z czego moja ginka sięi bardzo cieszy), moja choroba mu nie zaszkodziła:-)waży ok 950g (26tydz) i ma odpowiednią ilosć wód płodowych. Szyjka mój kaszel przetrwała, choć lekko się skróciła... Ale nie jest źle:-)

ze złych wieści:
musieliśmy z teściową jechać na izbę przyjęć bo tak ją serce bolało.. Czeka na wyniki badań, mój mąż odwiózł mnie do domu i właśnie wraca do niej do szpitala... Cholera jak nie urok do sraczka no... :-:)-(

super wieści i zdrówka dla teściowej:tak:

Witam kobitki:tak: Gratuluję udanych wizyt:tak:Widzę że jest jeden duży Pan:-) Jej prawie dwa kilo:-)
Ja wczoraj dostałam info od koleżanki która rodziła w 33tydz. i dzidzia ma się dobrze, leżała troszkę w inkubatorze ale już jest w domku:tak: Nie było żadnych oznak wcześniejszego pojawienia się małej. Normalnie poród się zaczął. I dostałam dobrą radę:-) żeby torbę mieć skompletowaną wcześniej bo nigdy nie wiadomo. Wczoraj się natomiast obudziłam że kompletnie nie wiem do którego szpitala mam się udać. Niby mam iść tam gdzie moja lekarka i ona mnie ciąć ale z drugiej strony tak myślę jaka jest szansa że na jej dyżur akurat trafię:confused2:

dobrze się czyta rtakie optymistyczne wieści:tak:gratulacje dla koleżanki:tak:ps.no ja teraz też już musze myśleć o pakowaniu a marze aby chociaż dotrwać do konca listopada i wtedy pójdfzie już z gorki:tak:

Cześć dziewczynki:-)
Wczoraj miałam wizyte u ginekologa i jestem zadowolona. Niestety nie mialam USG, ale chociaż posłuchałam bicia serduszka mojego dzidziusia:-D Wszystko jest dobrze, a jesli chodzi o mój wynik testu glukozowego to poeiedział, że jest na granicy czyli wporządku. Miałam napisać wczoraj, ale tak mnie rozłożyło przeziębienie, że jak wróciłam to wypiłam tylko cherbatke z malinami i położyłam się do łóżeczka.
Życzę miłego dnia;-)

najwazniejsze że dzidzi ma się dobrze:tak:

Patrysia mi zaproponowała pesar dla bezpieczeństwa, bo i tak za darmo mi założyli w szpitalu, w którym mam swoja lekarz prowadzącą. Generalnie u mnie wskazaniem było rozwarcie na 11mm czyli opuszek palca w 22tc. szyjkę miałam 31mm, więc nie najgorszą, ale skrócona z 40mm;-)Przy pesarze tez się może lekko skracać, ale tu chodzi oto, że naciskająca główka na ujście opiera się na tym krążku własnie i u mnie rozwarcie ani drgnęło odkąd mam pesar, a szyjka od skóczy troszke poszła w dół i mam w badaniu na fotelu 0,5-1cm(czyli nie najlepiej"), a w USG w sumie jakieś 25mm:tak:Szew zakładają tylko na rozwarcie i ja ci szczerze mówię, że bym się nie zgodziła na szew, bo ryzyko jak dla mnie zbyt duże(szew robią w narkozie i mogą uszkodzić pęcherz płodowy i zaczynają wody wyciekać, ect..) założenie pesara jest bezbolesne, bez żadnego znieczulenia i nie stwarza niebezpieczeństwa dla dzidzi żadnego-wkłada krążek silikonowy na fotelu- minutka i chodzisz i nie czujesz, że coś ci włożyli, a odciąża szyjkę:-) Ale to nnie znaczy, że można biegać-raczej też leży się ile można i zero dźwigania czegokolwiek...ty już masz 29tc. ja miałam 22-3 przeleżalam, ale lepiej nie było więc musiałam się ratowac pesarem, żeby mi rozwarcie nie poszło dalej:eek: A sterydy chcieli mi podac od razu jak zakładali pesar w 25tc. ale odmówiłam wtedy, bo uważałam, że z pesarem dotrzymam dziecko do końca i nie chciałam nic na zapas-chciałam dac małej szansę, żeby wszystko samo jej wyrosło i mam nadzieję, że zrobiłam dobrze, ale na razie niczego nie żałuję!... No i jak powiedziała moja ginka - jak tylko cos się będzie działo to zdąrzą mi te sterydy podać, więc sie nie martwię tym...(ta dr w szpitalu, która chciała mi podać sterydy powiedziała mi, że wg niej urodzę w 27tc.-no i nie ufałam jej totalnie, bo moja ginka nie wypisała mi skierowania na sterydy, a w końcu lekarz prowadzący chyba wie najlepiej jaki jest mój stan i dlatego tez odmówiłam)

dziekuje za wytłumaczenie:tak:czyli tak skoro gin chciał szew założyć to mam pewnie rozwarcie ale za późno bo pewnie tak jak piszesz że jest ryzyko a ztego co wiem to synek jest nisko główka (nawet czuje jak napiera i pewnie gin nie chciał ryzykowac):sorry:zobacze jak bedzie wyglądac na usg szyjki 9 listopada i jeśli będzie coś nie tak to spytam się czy nie lepiej założyć pessaru i jakby wtedy było coś nie tak to szpital i sterydy bo jednak czemu nie dac szansy dziecku chociaż na te 3 tygodnie a odrazu sterydy i poród no chyba że byłaby konieczność ale TFU oby tak nie było:tak:

WITAM NOWE STYCZNIÓWKI I GRATULACJE:-)

PRZESTAĆ MI TU MYSLEĆ O PAPIEROSKACH:crazy:

ZACZYNAM 30 TC!!!!!!!!!

dziewczyny padnę ze śmiechu :-D:-Dotworzyłam okno w pokoju jak szeroko żeby pościel wywietrzyć
Po 2 godzinach wchodzę żeby je zamknąć i co?? Nasza garażowa kotka radośnie śpi zwinięta w kłębek na poduszce mojego męża - który ma b. silną alergię na koty:-D:-D:-D
Pierwsze wrażenie to ze śmiechu się zwinęłam:-Dno a teraz muszę mu pościel prać :-D:-D:-D

heh ja wlasnie wrocilam z biedronki :-p dziwnym zbiegiem okolicznosci tez przywiezli body dla chlopcow i dziewczynek z bawelny, jakies dresiki dla niemowlakow rozne kolory, spiworki do spania i wlochate kombinezony :-):-)
ale babcia nie pozwolila mi nic kupic bo wsumie wszystko mam:-:)-)

witam

moja córa spi wiec jak na chwilke na BB:tak:

Od rana siedziała i prasowałam wyprawke dla maluszka i najmniejszych rozm. mam 3 wielkie wory:-pa nic nie kupiłam... ale tylko sie cieszyc:tak:

Dzis lece na wiyte do ginki i mam stresa... , a teraz lece do łazienki sie porzadnie ogarnac:tak:

a wczoraj ściełam włoski, odrazu humorek lepszy!:-D

Miłego dnia mamusie:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja chciałam zakupy zakończyć w listopadzie a pakować w grudniu no ale teraz bede kupować i odrazu w listopadzie popakuje co nieco:tak:wezme się za pranie ciuszków ale to głównie po wizycie u gina bo może nie bedzie trzeba takiego pośpiechu:tak:

Co do pakowania torby to ja wsumie nie wiem co w nią spakować bo jak się okazało w szpitalu gdzie rodze wszytko dają ! nawet podpaski dla kobiety ! więc wsumie co... wezme laczki, szlafrok i koniec. bo ciuszki i pieluszki dla małej też sa na stanie :tak:

Wogóle to cała moja rodzinka siedzi na szpilkach bo moja siostra starsza jest też w ciąży z tym że dwa miesiące do przodka - ma termin na listopad - i była u lekarza i już ma rozwarcie na 2 cm, do tego wczoraj zaczął jej odchodzić czop jakiś - więc od czasu odejścia czopa może zacząć rodzić w każdej chwili i teraz siedze jak na szpilkach i czekam kiedy się zacznie ! Zazdroszcze jej że już się zbliża rozwiązanie..... albo wsumie nie - nie zazdroszcze hyhy :-);-) sama nie wiem ....
To już jej drugie dziecko więc siostra się już tak nie boi bo wie czego się może spodziewać :)

reklama
pasibrzuch masz jeszcze ten artykuł?:-) Chętnie bym swojemu pod nos podstawiła ..

mojemu chyba też brakuje i też ostatnio jakiś wredny jest.. Ale jak mówie "strasznie ostatnio nieczuły jesteś.." to przychodzi i przytula :-p
Mój to juz na wykonczeniu jest przez brak sexu:-D:-D:-D
witam

moja córa spi wiec jak na chwilke na BB:tak:

Od rana siedziała i prasowałam wyprawke dla maluszka i najmniejszych rozm. mam 3 wielkie wory:-pa nic nie kupiłam... ale tylko sie cieszyc:tak:

Dzis lece na wiyte do ginki i mam stresa... , a teraz lece do łazienki sie porzadnie ogarnac:tak:

a wczoraj ściełam włoski, odrazu humorek lepszy!:-D

Miłego dnia mamusie:tak:
Trzymam kciuki zeby w koncu było lepiej:tak:

Do góry