blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Mój ma 2,5 roku i nosi 27
. Pierwsze buty do chodzenia miał 20 albo 21.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
również polecam, mi też uratowały życieJa polecam jeszcze jedną rzecz dla przyszłej mamy
AVENT- silikonowe osłonki, 2szt, NOWE!!! (795977461) - Aukcje internetowe Allegro
Pewnie nie wszytskim pasują, ale mnie uratowały, bo strasznie mi popękały brodawki przy karmieniu. Ponieważ chciałam bardzo karmic naturalnei to nie zrezygnowałam - kuzynka mi sprawiła taki i sie super sprawdziły. Przez tydzień karmiła przez nie, piersi sie podgoiły no i mogłam dalej karmic bez problemu. Ale mój mały na początku ich nie chciał, bo zanim zassał i coś mu poleciało, to się juz złościł. Więc najpier je przykładałam i czekałam aż sie napełniom, a później mu dawałam cyca.
Lekarz mnie oczywiście opierdzielił, ze trzeba było wczesniej myślec i brodawki hartować, a nie teraz przez takie badziewia karmic, noo ale jak sie ma ciążę zagrożoną to akurat duzo sobie można. Piersi za badzo "macac" nie wolno, a co dopiero hartowac.
A te co moga, to polecam im teraz różne "ćwiczenia" na to. Na necie powiiny byc omówione
Dlaczego najlepiej Bartki? Są kosmicznie drogie. Ja lubię Elefanteny - są mięciutkie (a buty powinny być jak najbardziej elastyczne) i kosztują o połowę mniej. A jak bym miała wydać 200 zł, to kupiłabym Ecco w outlecie, a nie Bartki. Co do obuwia profilaktycznego - my mieliśmy problemy z koślawością stóp i kiedyś kupiłam takie buciki, ale rehabilitantka zabroniła je zakładać - powiedziała "żadnych betonowych butów" ;-)Jasne ze mozna takei miekkie buto-paputki, ale do chodzenia lepiej kupic nowe (najlepiej Baretki, ale cen ypowalaja, wiec ja dla synka kupowalam inne).