blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Mój ma 2,5 roku i nosi 27
. Pierwsze buty do chodzenia miał 20 albo 21.
. Pierwsze buty do chodzenia miał 20 albo 21.Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
. Pierwsze buty do chodzenia miał 20 albo 21.
Za to kupiłam 2 pary niedrapek jako prezent dla dwóch znajomych co też sa w ciąży
Włoże im do kartek świątecznych.

-jestem krótkodystansowiec, szybko się męczę i zniechęcam, jak czegoś nie mogę znaleźć), tak więc kupiłam na allegro kilka bluzeczka ciążowych, takich bawełnianych; nie są może szczytem elegancji, ale są dobrej jakości, długie, rewelacyjnie się układają na figurze i posłużą na pewno do końca ciąży,
przy moim wielkim brzucholku 

bo dla Maleństwa jeszcze nic nie kupiłam
ale ciągle mi się wydaje, że tyle miesięcy przed nami...również polecam, mi też uratowały życieJa polecam jeszcze jedną rzecz dla przyszłej mamy
AVENT- silikonowe osłonki, 2szt, NOWE!!! (795977461) - Aukcje internetowe Allegro
Pewnie nie wszytskim pasują, ale mnie uratowały, bo strasznie mi popękały brodawki przy karmieniu. Ponieważ chciałam bardzo karmic naturalnei to nie zrezygnowałam - kuzynka mi sprawiła taki i sie super sprawdziły. Przez tydzień karmiła przez nie, piersi sie podgoiły no i mogłam dalej karmic bez problemu. Ale mój mały na początku ich nie chciał, bo zanim zassał i coś mu poleciało, to się juz złościł. Więc najpier je przykładałam i czekałam aż sie napełniom, a później mu dawałam cyca.
Lekarz mnie oczywiście opierdzielił, ze trzeba było wczesniej myślec i brodawki hartować, a nie teraz przez takie badziewia karmic, noo ale jak sie ma ciążę zagrożoną to akurat duzo sobie można. Piersi za badzo "macac" nie wolno, a co dopiero hartowac.
A te co moga, to polecam im teraz różne "ćwiczenia" na to. Na necie powiiny byc omówione
i też lekarze mnie opierdzielił. Wprawdzie najpierw z najgorszych ran wyleczyłam laktatorem a jak było już troche lepiej to używałam te nakładki.
Lekarka nam radzila takei kupic no i podczas drugiego dnia uzytkowania wreszcie zaczal samdozielnei chodzic (a mial jz u15 miesiecy tylko wczesniej byl leniwy
)
Dlaczego najlepiej Bartki? Są kosmicznie drogie. Ja lubię Elefanteny - są mięciutkie (a buty powinny być jak najbardziej elastyczne) i kosztują o połowę mniej. A jak bym miała wydać 200 zł, to kupiłabym Ecco w outlecie, a nie Bartki. Co do obuwia profilaktycznego - my mieliśmy problemy z koślawością stóp i kiedyś kupiłam takie buciki, ale rehabilitantka zabroniła je zakładać - powiedziała "żadnych betonowych butów" ;-)Jasne ze mozna takei miekkie buto-paputki, ale do chodzenia lepiej kupic nowe (najlepiej Baretki, ale cen ypowalaja, wiec ja dla synka kupowalam inne).