reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam:-):-)
Ja dzisiaj Maję do przedszkola wyszykowałam ale mąż przywiózł ją z powrotem do domu bo po drodze skarżyła się na ból brzuszka i mówiła że jej się zbiera na wymioty:sorry::sorry:
Tak więc siedzimy dzisiaj razem w domu:tak::tak:
A tak przy okazji mam pytanie do mam dzieci czteroletnich i większych: czy wasze maluchy też się skarzą na ból brzuszka?:sorry::sorry::sorry:
Miałam jechać dzisiaj po prezent mikołajkowy ale przełożyć muszę to na jutro bo przecież nie będę kupowała prezentu przy Mai:-D:-D

olbo to na tle nerwowym,czy tez dobry spsob zeby nie isc do pzredszkola labo gorzej.u mojej sasdaiadki dzieciak majac 7 lat miala podobnie.ze 3 razy co 3tygodnie-ze rano wymioty,bole brzucha i mdlosci.i tak pare dni,pozniej ok i za jakis czas znowu.ona i lekarz mysleloi ze to jelitowka.w koncu zrobia badanie na pazotyty ale nic nie wyszlo.ale kazala mu zrobic kue na gazete(bo nie ma juz nocnika) no i sie okazalo ze dzieciak ma owsiki!!!!!!!!!dostal leki i wszytsko sie ksnczlo.wez to pod uwage

Dzięki, jednak mam wypalanke:crazy:

Dorcia kciukasy za tel i szczepienie.

ja już wczoraj nie dałam rady wejść. W przychodni byłam o 18.18 a wyszłam z gabinetu o 22.05! Masakra normalnie, ile kobitek było, a ja oczywiście prawie na szarym końcu.
W dodatku P miał problem z Małą, przze z 2 h nie mógł jej uspokoić aż się zanosiła, późńiej jej aż tchu brakowałao, a ja abiedna, jeden autobus mi uciekł, drugi spóżniej się już 17 min to ruszyłam dupe i biegiem przez całe miasto do domu, dolecialam w 22min.!!! Nie iwem jakim cudem, a mała zdążyła zasnąć 3 min przed moim przyjsciem. Zjadałm kawałek chlebka i ległam , poległam.
Na wypalankę umówiłam się na dzis , ale kurcze okazało się, że źle wyliczyłma, tzn tygodnie mi sie pomyliły i za późno juz po okresie jestem, musze do niego zadzwonic i podać te daty, na drugi miesiąc bedzie pewnie zabieg, wg moich obliczen 21gr.
to mialas tempo:-)
u mojego tez nieraz nizel poslizgi sa:-D:-D:-D:-D:rofl2:

wita,m dziewczeta
ja tylko na chwile
my juz po sniadanku wiec zaraz zmykamy na mieszkanie robic dalej...
bede sama z Sewkiem bo m na rano do roboty...

ale mamy juz skonczone wc i lazienke... - kafelkowanie sie zakonczylo... ale sie ciesze
wczoraj czyscilam z fug no i wanne mylam - szczerze to mi sie juz odechcialo jej mycia na dobre pare miesiecy :confused2::sorry::laugh2:

ja wczoraj polozylam gladz w duzym pokoju na scianach wiec mamy biale sciany jak narazie (a co chwile trzeba gladzic albo tynkowac te sciany bo sa tak krzywe ze konca nie widac) ale dzis zabieram sie za sufit i kuchnie...
m wczoraj kupil gladz wiec powinno starczyc :cool2:

ale ogolnie to jestem genialna tak sie ostatnio zabralam za szlifowanie scian oscelacyjna ze sie spalila... - dobrze ze kosztowala 30 zl bo to tescowa ale jakby tak kosztowala 200 zl to bylby problem bo chcielismy dac ja bo jest na gwarancji ale ja za duzo na glowie mam i nie wiem gdzie jest paragon - trzeba bedzie kupic nowa albo m ja zreperuje :laugh2:

dobra ja zmykam bo chce dzis to skonczyc
a w piatek - WKONCU przychodzi elektryk - na niego czekalismy odkad zaczal sie remont i wkoncu znalazl dla nas czas :sorry::tak:

milego dnia Wam zycze

Pati kobieto uwazaj na WAs!!!!!!!!!!!!!!
moze chociaz zostaw ten sufit w spokoju co??????????:eek::eek::eek:

Było by miło, b pói co to co 30 dni powinna być podbijana-paranoja, ja wczoraj bez podbitej poszłam, na szczescie do spoko lekarza, hihi, ale na drzwiach było: przed wejsciem do gabinetu zgłaszać się do rejestracji z ważną legit.....

u mnie w osrdoku nie sprawdzaja,ale gdzies indziej potrafia

No i umówiliśmy sie na wypalanke na 21grudnia. Troche tak sobie przed swiętami, no ale powiedzial, że nie ma co czekac, bo i tak zaniedbałam:zawstydzona/y:.

No pewnie, po co wyciągać i lateksowo się bawić:-D. A cyto, no wizisz, przynajmniej za darmo będzie:tak:

a moze chemicznie co?ja mialam kwasem 2 czy 3 razy wypalane,nie boalalo nic,normlanie w gabinecie chwile.takie uczucie jak przy cytologii.pozneij jakis czas bez seksu ale dualo mi sie wyleczyc,a spora juz mialam.od tamej ory to mam Igrupe nawet:-)

Antonio padł (zwany przez dziadka banderasem:-)) dzieciaki czytają tzn adam przysypia znów gorączka julka udaje że umie czytać :-Dj miałam spokojnie kawulca z wami wypić ale chyba nic z tego bo w kuchni sajgon pospolity i może by tak to ogarnąć:sorry::sorry::sorry:

ja to mysle o nim Toni Soprano:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jednak Antek podlapala grype od Julki?a jak oa?a Tonis jak?

Malina ,ale ci sie pochorowali ,zdrówka !!
Mój Ksawek wczoraj dostał 5 w zerówce za zaśpiewanie kolędy ,której se pięknie na pamiec nauczył:tak:
Zaś moja panna wczoraj doznała kontuzji pleców i z rykiem czekała na mnie po w-f w szkole zebym ja odebrała ,bo nie była w stanie sie uczyć.....ta.........
dokładnie pokazała mi miejsce w okolicy krzyżowej po lewej stronie kręgosłupa ,czyli mięsnie chyba ,a co najlepsze to po maśći i tabletce przeciwbólowej które dostała wzoraj dziś NIC ją nie boli,wnoisek nasuwa sie sam ,ze z mojej córki panikara i że wszystko co mówi trzxeba przez 2 dzielić:tak:

dziecii...

witam i ja

troche powalona choroba ale jestem:)
Dzis mniesnie mnie nie bola ale ciekawe co bedzie wieczorkiem.Biore leki wiec mysle ze choroba sie nie zgniezdzi na dobre:-p
Laura lata mi tu z fletem:crazy: glowa az boli
Wydrukowalam jej Hello Kitty do kolorowania i Cliforda Cliforda pokolorowala a Kityy jeszcze nie tknela:cool2:

lece na row

zdowka

A bo on taki lek na całe zło, pogadac, poświrowac, baaaaardzo dokładnie zbadać, wywiad przeprowadzić, wczoraj np babka od niego się dowiedziala, że ma tarczyce, naprzepisywał jej badań, polecił dobrego lekarza itd. Jak której ciąże prwadził to i o dzidziusi pamięta pogadać, dobre rady sypie, no bardzo fajnie, ale coś za coś. No każda nażeka ze tak długo sie czeka, ale zadna zrezygnować z niego nie chce.
,

to calkiem jak z moim ginem.o wszytsko pyta.a niby kto mi dal leki na zylaki????????:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
A JA CHORUJE NA LAPTOPA ale moge sobie tylko pochorowac :-(
A ja w ramach urozmaicenia nie kochalam sie juz prawie od roku :-)

dlugo

Witam poweekendowo
Nie odzywałam się bo przez cały weekend u teściowej byliśmy, a dzisiaj od rana biegam jak głupia wkurzona na maksa bo przez Carrefoura pół dnia straciłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A teraz opiszę o co chodzi. Maja zażyczyła sobie od mikołaja barbie muszkieterkę i w gazetce z carrefoura były takie po 78,99zł, więc dzisiaj rano pojechałam i ją kupiłam, a ponieważ kupowałam jeszcze inne rzeczy to na paragon nie spojrzałam, no i dopiero w domu patrzę a tam cena za lalkę 119zł, więc wkurzona powiedziałam sobie że nie popuszczę i znowu się wyszykowałam do tego marketu (a dodam że godzinę przez Lublin się jedzie a autobusy rzadko) i dalej do obsługi klienta że oszukują, a ta do mnie że może mi zrobić zwrot i oddać kasę bo jak to mi tłumaczyła tylko lalka w różowej sukience kosztuje 78,99zł a inne (ja wzięłam w niebieskiej) kosztują 119zł, więc ja do niej gdzie tam jest to napisane i dlaczego w takim razie wszystkie lalki są na półce z jedną ceną 78.99zł i mówię do niej że mi nie chodzi o to że mi oddadzą kasę i po sprawie bo oszukują klientów itd i wzięłam nazwisko osoby odpowiedzialnej za dział zabawki i tak tego nie zostawię, dosyć już masz oszustw na każdym kroku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Szczerze powiem nie doczytałam wszystkiego, ale postaram się później nadrobić.
rzuciło mi się tylko w oczy że nasza Dorotka męczy się w małżeństwie i chce rozwodu, którego nie dostała. Dziewczyno olej tego bydlaka i nie męcz się niepotrzebnie, dużo życia jeszcze przed tobą, a jak ty będziesz spokojna i szczęśliwa to i twoja córcia też:tak::tak::tak:
A i jeszcze piesek Patrysi jest na pierwszym planie rozmów. Ja się nie wypowiem ale skoro to duży pies będzie to i dużo przestrzeni będzie potrzebował, ale na zdjęciu wygląda ślicznie:tak::tak::tak:

celowa roborta,mysla ze ludzie w zakupowym szlanstwie nie spojrza na rachunek

dorota tak jak dziewczyny pisały patryk to mój pasierb-w listopadzie skończył 13 lat:-p:-p:-p

co do zarazków to pewnie i tak mniej ich sie wydostje z zamkniętego pokoju niż jakby był otwarty, a patryk nie potrafi nauczyc sie zasłaniać jak kaszle:eek::eek::eek::eek::eek::crazy: u nas ciągle gdzieś okno otwarte więc chyba zarazki uciekają;-)

dobrze robisz ze wietrzysz.a na Patryka krzycz zeby kaslaa w rekaw.do skutku az zrozumie!skor moja Paulina to wie .....

h
moi rodzice się pogodzili:-D:-D:-Dtata zawiózł mamę do tego szpitala aż mi ulżyo:tak::tak::tak: mama jutro ma operację, strasznie długa ta operacja bo od 8.30 do 15 planowo:szok: mam nadzieję, ze wszystko pójdzie dobrze bo to operacja na otwartm sercu i przez jakiś czas serce pracuje tylko dzięki maszynie:-:)-(trzymajcie kciuki

dobrej nocki dziewczyny;-)

no i co z mama?

Witam się..... głodna:crazy:

a nie moge juz nic zjesc- bo późno- ćwiczenia codzienne zrobione, na skakance też poskakałam i tylko śniadanie obiad i monte przyniesione przez teściówkę dziś zjadłam ostatni raz o 17:tak::-)
dobrze robisz ze wietrzysz.a na Patryka krzycz zeby kaslaa w rekaw.do skutku az zrozumie!skor moja Paulina to wie .....
Anabuba on dużo rzezy nie wie ktore małe dzieci wiedza:eek:
a możesz gadac i gadać- ale ojciec go tak rozpieścil:sorry:

dzisiaj znow miałam załamke bo matme mu tłumaczyłam....:eek: 5-1/2? nie wie!!!!!!!!!:crazy:

straszne to bo jak syzyfowa praca- pól roku temu wiedział teraz juz nie wie:eek:
zalegości od przedszkola i dlatego tak to potem wychodzi- za dużo materiału naraz do opanowania i nie umie- przecież jak on nie wie ile jest 12-5 od razu, tylko musi na palcach policzyć:confused2::confused2:

czasem az brak słó i płakać się chce........

za Maksa nauke na szczęście od początku się wezmę ja i nie dopuscze do tego żeby nie wiedział takich prostych rzeczy:cool2:

ide spac bo jeszcze będzie nie korcic żeby coś zjeść:-p

Witam,
weszłam sie tylko przywitac i spadam bo posprzatac trzeba:-p

Patryk chory siedzi wdomu- nie pozwalam mu wogóle z pokoju wychodzić żeby zarazków nie roznosił bo onj ak kaszle to ma całe mieszkanie, bo nie przegadasz zeby sie zasłanial:eek::eek::eek::eek: wczaraj prawie wpier.... ode mnie dostał jak przylazł do pokoju i kołlo małego mi kaszlał prosto na niego:crazy:

chybatak wszyscy w koło sie będziemy zarażać:eek:

niech jak njamniej wychodzi z pokoju,obwiazkow wietrz u niego pokoj kilk razy dziennie, i niech jak najczesciej myje rece

Hej laseczki,ja na popołudnie do pracy więc mogę na chwilkę zasiąść.Byłam rano z Julem u doktorki i przepisała Hydoksyzynę,na te nocna budzenia bo to szok powypadkowy:-(.A żeby jakie odszkodowanie za uraz psychiczny wyciągnąć to musiałabym Julowi żółte papiery załatwić i wariata z niego zrobić:surprised::tak: tak więc Dorotka dziękuję z chęci;-):tak:.Zupka kalafiorowa na obiad gotowa.
Lunka,ja robię te gołąbki z gazetki Przyślij Przepis i kaszy manny nie czuć ale ryz gotowany daję:tak:.

Julu właśnie wsypał rybom opakowanie 150ml karmy i mówi MAMO NIE MA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy:.

ja gloabki robilam 2 razy i z przepisu Malinki na naszym watku kulinarnym:tak::tak::tak::tak: i wyszly super
wlasnie niedlugo znow zrobie

ostatnią miesiączkę miałam 17 października w niedziele zrobiłam test ciążowy nic nie wykazał zastanawiam się czy gdybym, była w ciąży to już by coś pokazał czy za wcześnie na to
nie mam kasy na prywatną wizytę a na kasę chorych termin za miesiac ;/

kochana zrob test z krwi beta HCG!kosztuje o 30zl ale daje 100%penosci czu jest ciaza

znaleźlismy mieszkanko i dogadaliśmy sie co do ceny pod koniec tego tygodnia mamy podpisac umowę i zaczynamy załatwiać w banku kredyt bo trochę nam bedzie brakować nieduże ale i tak się cieszę jednak zwolnią je dopiero pod koniec maja wiec do tego czasu jeszcze musimy się przemęczyć

między nami jest zdecydowanie lepiej póki co uważam ,że decyzja wyprowadzenia się z Warszawy dla naszego związku była dobrą decyzją
tutaj juz nie ma jego kolegów którzy go gdzieś wyciągaja teraz mnie wyciągaja ale nie wykorzystuję tego nadmiernie
zawsze inaczej jak ma się w poblizu swoich przyjaciół

Laura nadal w okresie buntu ma odpały straszne ale szybciej pojmuje że się źle zachowała i łóadnie przeprasza więc się naprostowuje ;]

ogólnie na dzień dzisiejszy nie mogę narzekać i oby tak zostało
o idealnie nigdy nie jest

super ze sie prostuje!a jak mala?

o Mlenko skarbie jesteś:happy::happy::happy:
ciąża...myślę że test by już pokazał a ja mam też zawsze takie jazdy jak tylko zaczynam myśleć że może a jednak bo...to mi się @ spóźnia a zresztą cztyałam kiedyś że u kobiet może w cyklu rocznym jedna @ wypaść i jest to normalne:tak:ja zawsze robiłam test z dzidziusiem i mnie nigdy nie zawiódł:no:
dobrze że wszystko u ciebie się układa:tak::tak::tak:
madziula a ty co tak na cito do gina??? czyżbyśmy czegoś nie wiedziały????:-p
a wogóle mam focha na ciebie byłaś w szczecinie na zakupach już 2 raz i nawet mnie w pracy nie odwiedziłaś:-:)-:)-:)-:)-(
okno w pokoju umyte:tak::tak:i już nic mi się nie chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja tez te z dzodziusem robalm:tak::tak::tak::tak:

no kochane wiecej nie dam rady nadrobic bo mnie glowa boli
no i jak tu wpadlam to zadnej nie ma:-:)-:)-:)-:)-(
moze ranio mi sie uda
dobranoc

Witam się..... głodna:crazy:

a nie moge juz nic zjesc- bo późno- ćwiczenia codzienne zrobione, na skakance też poskakałam i tylko śniadanie obiad i monte przyniesione przez teściówkę dziś zjadłam ostatni raz o 17:tak::-)
Anabuba on dużo rzezy nie wie ktore małe dzieci wiedza:eek:
a możesz gadac i gadać- ale ojciec go tak rozpieścil:sorry:

dzisiaj znow miałam załamke bo matme mu tłumaczyłam....:eek: 5-1/2? nie wie!!!!!!!!!:crazy:

straszne to bo jak syzyfowa praca- pól roku temu wiedział teraz juz nie wie:eek:
zalegości od przedszkola i dlatego tak to potem wychodzi- za dużo materiału naraz do opanowania i nie umie- przecież jak on nie wie ile jest 12-5 od razu, tylko musi na palcach policzyć:confused2::confused2:

czasem az brak słó i płakać się chce........

za Maksa nauke na szczęście od początku się wezmę ja i nie dopuscze do tego żeby nie wiedział takich prostych rzeczy:cool2:

ide spac bo jeszcze będzie nie korcic żeby coś zjeść:-p

jak milo ze jednak kto sjets:tak::tak::tak::tak::tak:
pislaa ci Luna co i jak z kasa?

to ja sie wkurzam na Pauline jak zpaomina ie to jest 8*3 i nie wie ze ti to samo co 3*8 a ona przeciez ma problemy.no coz musisz tlumaczyc i przypominac do upadlego.zobaczysz ze maluszkowi tez bedziesz 100razy powtarzac:-D:rofl2:

Witam wieczorowo wpadam na chwilke. Niestety nie dam rady Was poczytac dzisiaj:no:Dzisiaj rano zawiozłam Zuze do Chrzestnej a sama pojechałam kupic Zuzi szczepionke na pneumo bo w promocji jest jade z powrotem brat Młody dzwoni ze Mama w szpitalu, wiec zapierdzielam do szpitala. Mama od 1 w nocy miała biegunke i wymiotowała. Była tak słaba że nie mogła mówić i podnieść sie z łóżka żeby iść do wc wiec Młody zadzwonił po karetke. Mama zdążyła sie odwodnic przez jedną noc. Normalnie szok. Tam dostała temp. 38.5. Nie mogli jej zbić. Z młodym poszłam do przychodni bo też rozpalony i wymiotował. Myślałam że zatruli sie czadem bo wczoraj sie z pieca kopciło a maja go w kuchni i coś mi śmierdziało dymem jak weszłam do nich. Młodego też do szpitala położyli już sie wystraszyłam że to AH1N1 ale lekarz mówi ze RACZEJ nie. Zobaczymy jak jutro wyniki wypadna.

A As jak zwykle. Ja nie wiem, ta kobita ma tu szpiega jakiegos, temat leczenia, choroby lub cos koło tego i już jest:rofl2::rofl2::rofl2:. Szacun, hihi

Mój padnięty zasnął, mała doi butle kaszki, juz w pidzamce, zzaraz pojdzie na mini mini i spac.
A mi az oczy sie kleja...
No wpadam co jakis czas,zaznaczam ostatniego posta i w wolnej chwili odpisuję.:-D:-D:-D:-D

czarek tez juz spi sobie zsnal z butla w dziubku :sorry::sorry::sorry::sorry::-D:-D:-D:-D:-D

mam pytanie czy mozna sprawdzic takiemu malemu dziecku cukier w krwi za pomocą glukometru???
troche mnie to niepokoi, on ma duzo takich czerwonych krostek-plamek na buźce a ostatnio mial jakies krostki na jajeczkach
teraz to wogole juz sie boje :no::no::no::no:
Takie krostki czy plamki to bardziej pod objawy alergii AZS niż pod cukrzycę.
Nie panikuj.
:no::no::tak:;-):sorry::sorry:

As w tobie jedyna nadzieja :cool2::cool2::cool2:
dzięki :tak::tak::-D:-D

I jestem po pierwszych telefonach :tak:Nie bylo latwo Ludzie sa przerozni I jedni fajni a drudzy beznadziejni No ale udalo mi sie kolege umowic na 2 spotkania
Oni powiedzieli ze jak na poczatke to SUKCES :tak:
Oni zadowoleni wiec i ja zadowolona
Jutro postaram sie do kogos zadzwonic wczesniej Jak Oli pojdzie spac Jak ktos bedzie w pracy to mi nie odbierze albo powie ze czasu nie ma bo jest w pracy No ale moze sie cos uda A jak nie to jak mama wroci z pracy to wykonam kilka telefonow Przez ten czas mama z Oli bedzie Pozniej ja zas sie nia zajme Pozniej zas kilka telefonow I tak w kolko popoludniu :tak:

NATALINECZKA ja nie chcialam nikogo nastraszyc Ja poprostu pisze to czego sie dowiedzialam Ale kochana nie martw sie na zapas Poczytaj o tym w necie Z wlasnego doswiadzczenia Tzn z tego co mowily mi te mamy
TO TE DZIECI NAGLE BARDZO ALE TO BARDZO DUZO PIJA NORMALNIE LITRAMI,PRZEZ TO DUZO SIKAJA
TAKIE DZIECKO JEST SLABE,TAKIE APATYCZNE I STRASZNIE DZIECKO CHUDNIE wiec mysle ze to was nie dotyczy :tak:
NATALINECZKA tak mozna takiemu dziecku sprawdzic cukier zwyklym glukometrem
Oliwce tak z ciekawosci sprawdzaly piguly w szpitalu bo je poprosilam Dostama glukometr i mam jej sprawdzac jak cos mnie bedzie niepokoilo
Tylko Natalineczka najlepiej naczczo Albo jakos 1,5 lub 2 godziny po posilku sprawdzic cukier Najlepiej czysta igla od nakuwacza to zrobic Wczesniej koniecznie umyj raczke dziecku I najlepiej kuc z boku paluszka
A wyniki w normie to mniej wiecej na czczo to od 70 do 110
jak juz jest sie po posilku np godzine po to moze miec 90-140
Mniej niz 70 a i od 160 to juz jest cos nie tak

Jednak czegos mnie tam anuczyli hihihi
Albo sa jakies paski co mozna kupic w aptece i do moczu dziecka sie zanuza i pokazuje czy jest cukier w moczu czy nie :tak:
No prawie tak ,ale nie do końca.:-D:-D:-D
Cukier można sprawdzić za pomocą testu i przez glukometr.
Glukometrem,aby były miarodajne wyniki robimy w ciągu dnia kilka testów.
Pierwszy rano na czczo.
Strzelamy długopisem do testu (takim od glukometru) i wyciskamy 1 kroplę krwi.Nanosimy na pasek i wkładamy do glukometru.
Po ok 1 minucie a nieraz szybciej jest wynik.
Drugi pomiar robimy godzinę po jedzeniu i 2 godziny po jedzeniu i sprawdzamy spadki cukru.
Ja kułam się 8 razy dziennie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ale byłam pewna,że spadki są dobre.
Ja miałam cukier skaczący ,więc nie zawsze jest tak prosto.

Na początek przy podejrzeniu robi się 1 test na czczo a drugi po obciążeniu 50 g glukozy lub po lekkim posiłku (max 2 kanapki) i sprawdza się spadki.
Jak są w normie to jest oki

Dorota czy ja dobrze widze ze szczepilas dzis swoja mala???????????????????????????????

j kobieto....jezeli dobrze pamietam to ona dopeiro miala antybiotyk....po antybiotyku powinnas z miesiac zaczekac ze szczepieniem,.jej organizma i tak jest oslabiony a Ty jeszcze jej wszepilas bakcuyle:no::no::no::no::no::no::-(
Kurczę lekarz Ci zaszczepiła małą?
Jakim prawem.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:.
Ona jest dopiero co po szpitalu i obowiązuje ją 6 tygodni ochronny w celu zdobycia odporności.
Sorry,ale co to za lekarz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nasza polska służba zdrowia ...niech ich szlag.....
Twoja mała ma podejrzenie jakiejś choroby(jakiej to nie pamiętam...:zawstydzona/y::sorry::sorry:),więc na ten czas w ogóle powinna mieć wstrzymane szczepienia ,dopóki się wszystko nie wyjaśni.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Po zwykłym przeziębieniu okres ochronny jest 2-3 tygodnie ,po antybiotyku 4-6 tygodni a po szpitalu minimum 6 tygodni :sorry::sorry::sorry::sorry:
Uciekam babeczki
miłej nocy.

reklama
Hej u nas nocka masakra Pol nocy Oli nie spala Bo chciala sie bawic A pol poplakiwala jakby cos ja bolalo No ale zyjemy hihihi
AS o tej cukrzycy to ja to tez tak wiem ale Ty to super opisalas :tak:

A CO DO SZCZEPIENIA TO NIE BADALA NAS NASZA PANI DOKTOR ALE WIEDZIALA ZE MIALA ANTYBIOTYK
NIE PISZCIE MI NAWET O JAKIS SKUTKACH UBOCZNYCH BO JA JUZ WIECEJ O MARTWIENIE SIE O ZDROWIE OLIWKI TO JUZ NIE WYTRZYMAM WIEC MAM NADZIEJE ZE NIC JEJ NIE BEDZIE PO TYM SZCZEPIENIU
Napiszcie tylko czy skoro do teraz jest ok to juz tak bedzie???????????
Oliwka patrzy na bajki Zaraz jakies sniadanie i Brzydule z wczoraj zobacze

A skuli tego szczepienia Jak jej do teraz nic nie ma to mam nadzieje ze nic jej nie bedzie Wczoraj to Oliwka byla taka fajna MALA SMIESZKA teraz tez jest ok :tak:

Do góry