reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny ja to jestem głupia, przylazłam do tej pracy, bo zwolnienie miałam wziąć od srody ale w tym tyg nie mam jak, bo mam same popołudniówki a lekarz przyjmuje własnie popołudniu. Poza tym jest tak specyficznie teraz że muszę pracować do końca marca... od tego zależy wysokość mojego L4 bo po drodze do marca sa podwyżki i premia... więc trza czekać i na siłę tu być:nerd:

reklama
ciamajdko ale jesli dostaniesz podwyzke dopiero w marcu to nie bardzo ci to sie wliczy do wysokosci L4, bo to srednia z ostatnich 12 miesiecy i jeszcze teraz przez ostatnie 90 dni wstecz bodajze nie mozesz miec L4 bo srednia bedzie ci sie liczyla np. od listopada wstecz 12 miesiecy.
Mialam podobna sytuacje w pierwszej ciazy - czekalam na awans po czym nic nie dostalam z tego w L4.

Mój lekarz mówi, że ciąża to nie choroba i coś czuję, że zwolnienia - "bo jestem tak bardzo zmęczona" - nie dostanę. NIe chcę unikać odpowiedzialności i nie pracować, ale ciężko mi jakoś. A tak czy owak na dłużej to nie ma mowy póki co, bo nie ma zastępstwa za mnie jeszcze:/

co do wsyokoscie L4 to średnia z ostatnich 12 miesiecy ale o ile nie bylosie w ciagu bodajze 90 dni na innym zwolnieniu chorobowym bo wtedy srednia pójdzie stamtad...rozumeicie o co mi chodzi? ;-)

npw styczniu ide na l4 ale w listopadzie bylam3 dni..to srednia wezma mi z listopada wyliczona

co do wsyokoscie L4 to średnia z ostatnich 12 miesiecy ale o ile nie bylosie w ciagu bodajze 90 dni na innym zwolnieniu chorobowym bo wtedy srednia pójdzie stamtad...rozumeicie o co mi chodzi? ;-)

npw styczniu ide na l4 ale w listopadzie bylam3 dni..to srednia wezma mi z listopada wyliczona

ja nie rozumiem.ja jestem na zwolnieniu od 21 grudnia a w listopadzie bylam 16 dni za zwolnieniu z powodu grypy. i jak beda mi liczyc- w lutym dostane pierwsza wyplate z zus.

witam sie z rana ja już po wizycie .Powiem wam że koszmar w gabinecie byłam 5 sekund lekarka stara i baarrddzo mało delikatna jeszcze mnie wszystko boli po badaniu :wściekła/y:ale najgorsze jest to ze nie wiadomo czy mam powiekszoną macice czy jakiś guzek na jajniku :-(ciąża w macicy obecna ale lekarka nie potrafiła mi powiedzieć czy znią wszystko w pożądku i co się wiąże z tym guzkiem :-(mam straszny metlik w głowie i nie wiem co mam robić dała mi tylko na usg bez zadnych innych badań :-(poprostu tragedia:-(

witam sie z rana ja już po wizycie .Powiem wam że koszmar w gabinecie byłam 5 sekund lekarka stara i baarrddzo mało delikatna jeszcze mnie wszystko boli po badaniu :wściekła/y:ale najgorsze jest to ze nie wiadomo czy mam powiekszoną macice czy jakiś guzek na jajniku :-(ciąża w macicy obecna ale lekarka nie potrafiła mi powiedzieć czy znią wszystko w pożądku i co się wiąże z tym guzkiem :-(mam straszny metlik w głowie i nie wiem co mam robić dała mi tylko na usg bez zadnych innych badań :-(poprostu tragedia:-(

o kurcze, wspolczuje :(
to zapisz sie na to usg jak najszybciej

Witam mamuśki

Jestem w ósmym tygodniu ciąży , będę sierpniową mamcią. ,Jestem już grudniową mamusią z 2008 roku i mam synka Tomcia.
Jak znajdę chwilkę to czasem do Was zajrzę.
Pozdrawiam

ja nie rozumiem.ja jestem na zwolnieniu od 21 grudnia a w listopadzie bylam 16 dni za zwolnieniu z powodu grypy. i jak beda mi liczyc- w lutym dostane pierwsza wyplate z zus.

Z tego co ja pamietam to policza ci 12 miesiecy wstecz liczac od momentu gdy szlas na to zwolnienie w listopadzie.

Aneta idz czym predzej na usg.

reklama
o nie!!! to po co ja tu siedzę....?? dziewczyny wytłumaczcie mi to jak krowie na granicy!! plisss... byłam chora w grudniu przez te 4 dni...tzn że ZUS mi policzy średnią z 12 miesięcy od grudnia? chyba ich zastrzele..

Ostatnia edycja:
Do góry