reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

kochane teraz w czwartek jest dzień pączkwy:eek::eek:tzn tłusty czwartek:sorry:bo ja się pogubiłam czy to teraz czy za tydzień:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

ta juz w ten czwartek
i w sobote ostatki:-)

Lali rozwalila kredki i gada do mnie: mama sprzataj teraz:szok::szok:
A ja do niej: rozwalilas to teraz posprzataj
Na to Laura: no dobraaaaa, sprzatam- to byla odpowiedz z laska:szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

No u mnie większą karą by była brak kaszki niz bajki :-D:-D:-D:eek:

A ja zamiast kawki herbatka laktacyjna :eek: Ale chyba się juz przyzwyczaiłam do ich smaku :-p

u mnie tezwikesza kraa brak kaszki:-D
a te herbatki nie sa takie zle

U nas ksiazki to tylko jak wezme i dam Laurze sama woli bawic sie innymi rzeczami boje sie ze bedzie miala wstret do ksiazek jak mamusia:sorry:

Teraz lece do zabawy: robimy z klockow wieze i zbijamy pilka:rofl2:

ja ja tylko zaczynam czytac ktorejs ksiazke to zaraz ziewam i w 5minut oglabym zasnac:-D:-D:-D
ale obie kochaja ksiazki,ale to po tatausiu:tak::tak::tak:

A to macie jakieś zajęcia na ferie dla dzieciaków w tym centrum kultury? :confused:
tak:tak::tak::tak:
naszeMrozy sa bardzo brotne w atkich sprawach
niby wies,ale spokojnie moglaby byc mistem bo jzu mamy wiekoszosc zadan splenionych,ale bylo referendum i ludzie sie nie zgodzili
wiadomo wyzsze podatki,oplaty itd
a Paulina wczoraj wrocila z kotkiem namalowanym na twaryz
pozniej jakies fotki wrzuce
i bardzo zadowlona:tak::tak::tak:

Z

Piotrunio czuje się lepiej - jest zdecydowanie weselszy i więcej je niż wczoraj, chociaż cały czas na paracetamolu, bo temperatura się podnosi co jakiś czas. Jednak wydaje mi się, że na gorączce się skończy i interwencja lekarska będzie zbędna. :tak: Prawdę mówiąc to wcale nie mam ochoty na wyjście gdziekolwiek z domu :eek:

a oze to trzydniowk?

Malinka ty mi lepiej nie przypominaj. :szok::szok::szok:
Wybrała sobie trzy figurki littlest pet shop za 35zł - toż to rozbój w biały dzień bo za takie badziewie to ja bym 10zł nie dała, ale skoro obiecałam Mai że kupię jej to co sama sobie wybierze a reklama swoje robi to z płaczem musiałam potem płacić

moje obie kochaja pet shopy
najpierw Paulina od chrzestnej dostala,zreszta prawie wszytskie od niej
malej kupilam podrobke pet shopow-za 8zl 3szt,wygladja prakycznie identycznie tylko im leb nie lata:-D
ciagle wojny o to mam

ANACONDA ona ma angine teraz a goraczka to nie wiem z czego.Moze na zeby bo goraczka od soboty i juz 1 zabek wyszedl od tego czasu:sorry:.
G w osrodku.Ale byl jakis czas w domu wic sie nim nacieszylam juz .

jezeli ona ma angine i bierzez antybiotyk i dale ma goarczke-ile dni ma goraczke i ile bierzez antybiotyk?
jezeli kilka dni i nadal ma goarczke tzn ze antybiotyk nietrafiony i warto ja pokzac lekarzowi jeszcze raz

reklama
i to bedzie moj 3post jeden pod drugim:-D:-D:-D:-D

Ja od wczoraj wogóle niewidzialna jestem:baffled::zawstydzona/y::confused2:.
widzimy

UWAGA UWAGA
poproszę sprawdzony przepis na faworki, taki żeby nie były tłuste ( tzn nie nasiąkały )
:-D:-D:-D
.

ja kiedys robilamze smetaa i dolewalam troche octu,ale ze malanie moze smietany to teraz zamiast smietany doleje piwa:tak::tak::tak::tak::tak:
moja mama wyprobowala oststnio.mniej tluszczu pija,sa bardziej chrupiace a alkohol i tak przy smazeniu wyparuje:tak::tak::tak::tak::tak:

e
jeszzce wczoraj pisa~ł~ąm wam że z Oliwk~ą lepiej.w nocy zaczę~ła cos chrypieć,pokas~ływać,rano wsta~ła zaczę~ła skarżyć się na gard~ło,to polecieliśmy z samego rana do lekarza.o dziwo nas przyjeli szybko.
co się okazalo?
początki anginy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dosta~ła antybiotyk,siedzimy przymusowo w domu,za tydzień we wtorek do kontroli.zeswirujemy z nia jak ona ma siedziec tyle w domu :no::no::no::no:

kochana lepiej ze to pocztake bo angina potafi wymeczyc,oja Paulina zanim dostala goraczki to najpierw mi wymiotowala a drugiego dnia dopeiro goraczka
antybiotyk koniecznie 10dni!!!!!!!!!!!!!wiec oniecznie na kontrol!!!!!!!!!!!!
zdrowka dla melj

Długo czekałam owej godziny,
aż wreszcie nadeszły Twoje urodziny.
Więc chce przed Tobą serce otworzyć
i najlepsze życzenia Ci złożyć.

Wszystkiego naj dla Beaty Ania z rodzinka:-)

Wszystkiego najcudowniejszego dla Amelki Justyny

dolaczma sie do zyczen:tak::tak::tak::-):-):-)

No i przebrnęłam przez wczorajsze popołudnie:-D:-D:-D

A ja jak zwykle mysle co zjeść , mam rurki z bita smietana może kto chętny :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ja chętna i to bardzo:tak::tak::tak:

swoją drogą bez obrazy ale paskudne to to:eek:

Mi też się nie podobają, ale skoro dziecko wybrało:sorry::sorry:

No jakąś swoją urodę to to ma,skoro dzieci się tym bawią.
Kubuś poznaje świat przez scenki.
Młody kocha zwierzątka i jest zakochany w tych pet shopach.On się z nimi utożsamia jakby to byli jego kumple.Dzieci autystyczne przywiązują się do rzeczy martwych a nie do ludzi :-:)-(
Dlatego kupujemy mu różne zestawy i terapeutka przynosi też swoje a ma tego ,że ho ho( chyba wszystkie,które się na rynku pokazały)
Mając masę tych zwierzątek można zaaranżować różne scenki,które moga się przydarzyć w rzeczywistości np:
pobyt w sklepie czy przyjęcie urodzinowe.
Dziecko w ten sposób zapamiętuje przeżyte historie i w przyszłości umie odwzorować prawidłowe zachowanie.
Warunek w przypadku Kuby kazdą scenkę trzeba powtarzać kilkadziesiąt razy oczywiście co jakiś czas.

Moja właśnie też tak się tym wczoraj bawiła:tak::tak: i lalkami też tak się bawi:tak::tak:

No to fotki zrobione
to moje firanki i woalki uszyte moimi rączkami , woale i organtyny kupuje na metry:-p:-p:-p
1 to na wejsciu mam taki ganek ja to tak nazywam
2 i 6 to W sypialni mam teraz te fioletowe bo sciany pomalowałam dwie na fiołkowy kolor ale wczesniej własnie miałam te złote bo sciany były żółte

a 3 i 4 to gościnnego bo ja mam dwa okna na konc sa przyszyte ręcznie koraliki

5 fotka to kuchnia

No to faktycznie masz talent - firaneczki cudne. Pamiętam jak ja jeszcze byłam panienką i kupiłam 7m firanki do naszego pokoju takiej na 2,5m długiej, a że nie mieliśmy maszyny do szycia ręcznie obszywałam boki i wszywałam taśmę oj ale to mi czasu zajęło:szok::szok::szok: - teraz chyba już by mi się nie chciało:no::no::no:

Fajne macie to mieszkanko, ile metrów?

Jesli chodzi o zabawy plastyczne to ja ostatnio kupilam dziewczynkom taki fajny "zeszyt dwulatka" i sa w nim rozne kolorowanki,wyklejanki i zabawy w ktorych trzeba troszke pomyslec;-):-)
Moze jak jutro bedzie to kupie Im zeszyt trzylatka i dla Dominika bo ostatnio nie bylo
A wyglada to tak

Ja też kupuję Mai takie zeszyty i razem je wypełniamy, polecam też gazetkę FRANKLIN ale to tak dla czterolatka :tak::tak::tak:

A dzis to mnie zaszokowala.Ide z nia na miesice po schodach a ona do mnie wskazujac palcem na schodek: Mamo nie ma pieniazka
Mysle o co chodzi a potem mi sie przypomnialo ze kiedys jak szlismy Ona znalazla tam centa:szok::szok:pamiec to ma dobra:laugh2::laugh2:oby do szkoly jej taka zostala:rofl2:

No jaka spostrzegawcza:tak::tak::tak:

Ja od wczoraj wogóle niewidzialna jestem:baffled::zawstydzona/y::confused2:.

Widzialna, widzialna:tak::tak::tak:

UWAGA UWAGA
poproszę sprawdzony przepis na faworki, taki żeby nie były tłuste ( tzn nie nasiąkały )
:-D:-D:-D

Marta już ci napisała, musisz dodać spirytusu albo octu wtedy tłuszcz nie wsiąka:tak::tak::tak:

Wkleję Wam moją największą dumę czyli kuchnię,którą już kiedyś zresztą wklejałam.:sorry:

No kuchnia jak marzenie:tak::tak::tak:

A kurcze nie mogłąm go utrzymać:no: baba kłuła go kilka razy, no a jak skończyła powiedziała "no nie wiem":eek: zgłupiałam...no a potem spoko powiedziała co się będzie dziać z raną i takie tam..no ale to "nie wiem" nie daje mi teraz spokoju, czy aby dobrze jest zaszczepiony:baffled:
A nic takiego nie podpisywałam:no::no: co to w ogóle jest?? W ogóle za każdym szczepieniem nic takeigo nie było.:no:

To faktycznie dziwna baba - nie jest penw czy dobrze zaszczepiła:sorry::szok:

jeszzce wczoraj pisa~ł~ąm wam że z Oliwk~ą lepiej.w nocy zaczę~ła cos chrypieć,pokas~ływać,rano wsta~ła zaczę~ła skarżyć się na gard~ło,to polecieliśmy z samego rana do lekarza.o dziwo nas przyjeli szybko.
co się okazalo?
początki anginy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dosta~ła antybiotyk,siedzimy przymusowo w domu,za tydzień we wtorek do kontroli.zeswirujemy z nia jak ona ma siedziec tyle w domu :no::no::no::no:

Oj to angina dopadła Oliwkę - dużo zdrówka dla niej:tak::tak::tak:

Ja też mam królika przedstawiam wam naszego przyjaciela rodziny oto Kudłatek mojego syna:-):-):-) na jednym z psem sie bawił:-D:-D:-D

Śliczny sierściuszek, ja w przyszłości chcę Mai chomika kupić:tak::tak::tak:

ja mam jeszcze oprócz kudłatka dwa koty Miko i Tiko i dwa psy Misia i Łatek no i mężą Krzysztofa:-D:-D:-D

Ten ostatni najlepszy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Też się do życzeń przyłączam:tak::tak::tak:

Anaconda-ja z przyjemnością, tylko musze jeszcze wodę wstawić, bo jedno co zrobilam odkąd wstałam to włączyłam kompa i uszykowałam małej butle, hihi

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i ja sie dolanczam do zyczen:tak::tak:

Witam z rana
Dzis o 8 trzeba bylo wstac bo na 9 dentysta:eek::eek:
u mnie jeszcze wszyscy spia ale zaraz ich budze
ja sie musze tez jeszcze ubrac i pomalowac ale jakos mi sie czterech liter nie chce ruszyc:-D:-D:-D
Nadrobie potem bo czasu brak:tak::tak:

Ania tobie termin na wtorek o 15 30 zrobilam:tak::tak::tak:
Pisze zebym potem nie zapomniala dnia i godziny bo wiesz roznie to bywa z moja pamieciom:-D:-D:-D

Z godzinę chyba odpisywałam :-D:-D:-D:szok::szok::szok:
No ale w międzyczasie Piotruś się przebudził i musiałam go po pleckach podrapać, żeby dalej zasnął. :tak:

Piotrunio czuje się lepiej - jest zdecydowanie weselszy i więcej je niż wczoraj, chociaż cały czas na paracetamolu, bo temperatura się podnosi co jakiś czas. Jednak wydaje mi się, że na gorączce się skończy i interwencja lekarska będzie zbędna. :tak: Prawdę mówiąc to wcale nie mam ochoty na wyjście gdziekolwiek z domu :eek:

Ulepiłam dziś wreszcie te pierogi z serem co to za mną już od dawna chodziły i zjadłam ich od razu 12 :szok::szok::szok::szok: No cóż... Nie mam wyrzutów sumienia, bo to moje ostatnie podrygi :-p:-p:-p Za niedługo trzeba będzie udać się na dietkę, żeby mnie w lato na plaży ludzie z Green Peace nie chcieli do morza wrzucać :-p:-p:-p;-);-);-)
No to dobrze ze już Piotrusiowi lepiej.:tak::tak::tak:A ty sobie nie żałuj tych pierogów :tak:
Śliczne mieszkanko
Uwaga!!

Upieklam miske faworkow:-):-):-):-)

Agnieszka nic konkrtenego nie kupowalam takie duperelki do lodowki i do faworkow musialam dpkupic smietane i make:tak:

Dowikla ja Laurze kupowalam w Polcse zeszyt dla 2 l ale za latwe to dla niej bylo wiec kupilam dla 3 latka.Jeszce pamietam jak u siostry bylam i Lali to wyklejala hihi.Fajne sa te zeszyty:tak:Tu tez kupuje do wyklejania dzis widzialam bajke w ktorej trzeba bylo wklejic np ksiezniczke, ksiecia, stol, krzeslo...

Musze przyznac ze te firanki w rzeczywistosci sa piekniejsze:tak:
Podziel sie faworkami .:tak::tak:
Lunka to bardzo popularna metoda behawioralna.
Pracuję się na tym co dziecko lubi.
Ot cały sekret.
Zgadzam się z Tobą,że bez problemu taką zabawę można proponować dziecku w domu,w celu uniknięcia w przyszłości różnych wpadek.;-):-):-)
Wkleję Wam moją największą dumę czyli kuchnię,którą już kiedyś zresztą wklejałam.:sorry:

reszta co udało mi się odkopać.:tak::-):-)
pokój Klaudii

łazienka

hol

salon

klatka schodowa

sypialnia słaba jakość ,bo Klaudia ukradkiem telefonem robiła :-D:-D:-D

Nie mogę odnależć drugiej strony sypialni i Kubusiowego pokoju.
To tyle,co udało mi się odkopać.
Jak widziecie,duże ,przestronne a wszędzie coś leży.;-);-);-):eek::eek::-D:-D:-D
Super kuchnia a tej łażienki to ci kobitko zazdroszcze:tak::tak::tak::tak:
to stara fotka, i kiedyś je dawałam..a i tak nie widać całej kuchni bo kawałek dalej mam czerwone płytki... no i jeszcze bez piekarnika!!!
Też super z ladą podobająmi sie takie
ej no firanki boskie,masz talent :tak::tak::tak::-):-):-):-)

natalineczka gratuluję zafasolkowania :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny bardzo ~ładne te wasze mieszkanka :tak::tak::tak::tak:

co się okazalo?
Zdrówka dla Oliwki:tak:
cieszę się,że Wam kuchnia się podoba.
To moje marzenie było.
Pierwsze co wyremontowałam po 10 latach od wprowadzenia.
Teraz kolej na salon,ale to pewnie wiosną i potem też będzie ładnie.:tak::-):-)
W klatce jest królik Duet.
Oto jego portret.:-D:-D:-D

Kubusiowego pokoju nie odnalazłam :no:,ale go odnajdę :tak::-D:-D:-D
Ale fajny a dużo pracy przy takim króliku:eek:
Ja też mam królika przedstawiam wam naszego przyjaciela rodziny oto Kudłatek mojego syna:-):-):-) na jednym z psem sie bawił:-D:-D:-D
Fajne zwierzątka

I ja sie dołączam
Witam porannie:-):-):-)
Moi już wybyli więc ja z kawką na bb:-):-):-)
Oj ja też doła łapię przy tej pogodzie, nic mi nie pasuje, nic mi się nie podoba - oby do wiosny
Która się ze mną napije?;-);-)

Dzień dobry :rofl2:

jakie fajowe kudłaki:-) no milusie:tak:.. u mnie póki co koty...były chomiki, psy, duuuuużo kotów, ptaki, ryby, świnki morskie i dziwne gady....a wszsytko gdzieś pouciekało..w zaświaty:eek:
U mie same koty były, raz pies ale przez tydzień tylko i chomiki dwa i rybki a teraz nic ale chce kotka. Nic innego tylko kot, najlepiej czarny :tak:
Aga to zdrówka dla Małej :tak:
As super masz mieszkanko :tak: a ile ma metrów jeśli można spytać? :-)

A dziękuję ślicznie za życzonka i się dołączam dla Amelki :-D:-D
Oj ja też doła łapię przy tej pogodzie, nic mi nie pasuje, nic mi się nie podoba - oby do wiosny

Oj z miłą chęcią bym się takiej napiła :sorry:
Witami ja kawusie juz dopijam dzieci nakarmione zaraz biore sie za sprzątanko i prasowanko.
Dzisiaj bedziemy moze faworki robic a jeszcze przepis na oponki musze przepisac:tak:

No wstawac spiochy jest 8:37
Ja dzisiaj pączki będę robić z ziemniaków :-p

Witam ja wpadłam się tylko przywitać. Umieram, ósemka mi naciska na ząb i mnie przez to wszystkie na dole bolą :crazy: mam nadzieję że mama mnie umówi na wizytę dzisiaj bo nie wytrzymam.O 2 dopiero zasnęłam nic mi nie pomagało na ból :baffled: no masakra jakaś :no: M miał mieć służbę ale jej nie ma :sorry: ale dopiero za dwie godziny ma autobus do domu :dry: tylko znając jego, przyjedzie zje wykąpie się i spać a ty zapierdzielaj dalej :no: jeszcze na dodatek buzi nie mogę otwierać przez te zęby :no: no wyrwę wszystkie i sobie sztuczną szczękę wstawie :-D idę sprzątać i obiad robić bo dzisiaj siostra ze szwagrem na obiedzie będą :tak: zajrzę dopiero wieczorem jak dam radę :tak: ciepełka życzę bo u mnie zimno i pada -10 jest :sorry: papa :-)

reklama
Wszystkiego naj dla Beaty

OD CIOCI MADZIULI ,KTÓRA SIE PODPISUJE POD TYM:tak::-D

Wszystkie mieszkania śliczne i zadbane.

Ania odnosze wrazenie,że zajełaś miejsce Dowikli :-DDowikla ćwiczy i nie szaleje przy bufecie za to nasza Ania proszę -gofry ,hamburgery ,faworki ,kolejna szczupła szczęściara:-D

Jutro tłusty czwartek wiec najpierw rano sie zważe:-D ,a na drugie śniadanie zjem pączka luba dwa,jak tłusty czwartek to nie ma przebacz:-D

Ja bardzo chetnie:tak:

Do góry