reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek kulinarny

Za połączenie śledzia (którego uwielbia) z ananasem chyba by mnie zabił.:-D:-D:-D

:-D:-D:-D
zrób i daj mu spróbować, naprawdę najwięksi sceptycy przekonali się do tego połączenia:tak:

makaron z sosem-bez nazwy

składniki:
-świeży szpinak (młody)
- ser pleśniowy
- śmietana
- czosnek

przygotowanie:

szpinak wrzucić na oliwę, dodać trochę czosnku, jak się podsmaży dodać pokrojony ser pleśniowy. I na koniec śmietanę, popieprzyć, koniec.
(można dodać na koniec krawetki, wyjdzie sos z krawetkami i szpinakiem;-))

a też robię rybę z tym sosem, dodaje tylko mniej śmietany. A rybę dokładam przed serem pleśniowym i śmietaną.

reklama
makaron z sosem-bez nazwy

składniki:
-świeży szpinak (młody)
- ser pleśniowy
- śmietana
- czosnek
rozumiem, że do tego trzeba ugotować makaron :-p chyba że miało być "makaron z sosem - bez makaronu":-p a tak poważnie, brzmi ciekawie:tak:
i sałatka... mmmm:-) nie chce mi się spod kołdry wychodzić a co dopiero do sklepu:sorry:;-)

hej sluchajcie to ja jadlam u znajomego teraz w Pl cos podobnego co Toska napisala-dla mnie super. Tez taka papka ze szpinaku (sorry hehe) + kawalki pomidorkow suszonych i taka papke sie wklada do ugotowanych duzych makaronow w ksztalcie muszli, ale kumacie te takie wielki makarony-muszle :-) jako przystaweczka albo na ipreze wieczorkiem-dla mnie super. Mozna dodac mieso do szpinaku.

rozumiem, że do tego trzeba ugotować makaron :-p chyba że miało być "makaron z sosem - bez makaronu":-p

:-D:-D:-D
No tak, zapomniałam o makaronie, ostatnio mówię/piszę skrótami myślowymi;-)

hej sluchajcie to ja jadlam u znajomego teraz w Pl cos podobnego co Toska napisala-dla mnie super. Tez taka papka ze szpinaku (sorry hehe)

O wypraszam sobie, mój sos bynajmniej nie wygląda jak papka;-):-D

A ja sie wydurnie teraz:zawstydzona/y: Gdzie swiezy szpinak mozna kupic i jak sie z tym obchodzi? Kroi sie liscie? Ja zawsze w mrozonkach kupowalam:rofl2:

Toska-bo widzisz u Ciebie jest w sumie sos, a u tych znajomych to wlasnie byla taka papka szpinakowa wiec moze to bylo bez smietany tylko mrozony szpinak podgrzany na patelni z dodatkiem pomidorkow i przyprawiony, no taka papka :-)
Fantazja-sluchaj jest albo mrozny to wlasnie daje papke :-) , a swiezy to chyba w warzywniaku. Wiesz co ja w stanach kupuje go w postaci lisci w zamknietych pojemnikach o wadze 100-150 g. mozna tez saltki z niego zrobic oliwka, ocet winny, bazylia :-)

Fantazja szpinak można kupić w warzywniaku czy supermarkecie, najczęściej jest w torebce foliowej i zwie się młody szpinak;-). Sa to małe liście i nie trzeba go kroić, wystarczy wrzucić na patelnię z oliwą i chwilę poddusić na małym ogniu, wtedy "wiotczeje" (nie wiem jak to inaczej określić:-D) i jest gotowy.

Izka ja żartowałam z tą papka;-) Masz rację, znajomi prawdopodobnie użyli posiekany mrożony szpinak.

reklama
Do góry