reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

no mam, oba biodra, też wrodzone, chociaż całe życie myslałam, że tylko w jednym biodrze, a jakieś 10 lat temu wykryto, że w drugim też... nie jestem sama:rofl2:
moi rodzice uniknęli operacji, chociaż do 2 roku życia nie chodziłam i miałam gips, a później te korekcyjne buciki ze stelażem.
Gienek powiedział, że mam się skonsultować z ortopedą, i on ma wydać mi zaświadczenie jaki rodzaj porodu dla mnie przewiduje, ale od małego miałam powiedziane, że cesarka... wolałabym SN...:eek:

Mi też lekarz kazał się zgłosić do ortopedy celem wydania zaświadczenia... A co do porodu, to narazie o nim nie myślę... Chyba też wolałabym SN, ale jak pomyslę, że to mogłoby byc dla mnie (dla nas) niebezpieczne, to może byc i cesarka, byle bez komplikacji... Dużo kobiet całą ciążę nastawia się na SN, po czym okazuje się pod koniec ciąży, że dziecko jest źle ułożone i cesarka... Albo jeszcze gorzej - poród z komplikacjami kilkunastogodzinny a potem i tak cesarka... Więc chyba mam (mamy) lepiej, że mamy całą ciążę, by się do tej cesarki emocjonalnie przygotować :-) Będzie dobrze :-)

reklama
Mi też lekarz kazał się zgłosić do ortopedy celem wydania zaświadczenia... A co do porodu, to narazie o nim nie myślę... Chyba też wolałabym SN, ale jak pomyslę, że to mogłoby byc dla mnie (dla nas) niebezpieczne, to może byc i cesarka, byle bez komplikacji... Dużo kobiet całą ciążę nastawia się na SN, po czym okazuje się pod koniec ciąży, że dziecko jest źle ułożone i cesarka... Albo jeszcze gorzej - poród z komplikacjami kilkunastogodzinny a potem i tak cesarka... Więc chyba mam (mamy) lepiej, że mamy całą ciążę, by się do tej cesarki emocjonalnie przygotować :-) Będzie dobrze :-)

masz rację:-)

Ja ma wysokie ciśnienie w ciąży,z tego powodu w pierwszej odkleiło mi sie łożysko,teraz mam leki,ale brałam tylko 2 razy,bo ciśnienie w miarę.W domu ok.120/80,u lekarza miałam 150/95,no i lekarz na wszelki wypadek zalecił leki.
Pewnie od 6-7 miesiąca będzie ciśnienie skakało,oby nie.
A kawkę można,mi lekarz mówił,że spokojnie 1-2 filiżanki dziennie.Tylko trzeba pamiętać,że kofeinę ma też Pepsi,czy czekolada.Wszystko z umiarem.:tak:

Oooo no to mnie pocieszyłaś :-Dchyba czasami sobie strzelę kawkę z expresu tym bardziej, że nie piję w ogóle pepsi i nie jem żadnych czekolad (jeśli już coś ze słodyczy to dobre ciastko), więc od czasu do czasu kawusia:))):tak:

Dziewczyny narobiłyście mi smaka tymi lodami :tak::-) Noi kiwi. Ja dopiero od nie dawna mam smaki, tzn apetyt. Na początku nic, nawet wstręt do jedzenia, jadłam bo wiedziałam że coś muszę jeść. A teraz powoli wrócił mi apetyt. Dziś np na słodkie zjadłam, połowę czekolady w pracy. A teraz sama nie wiem co bym zjadła? :rofl2:

Oj kochana miałam pół godz. temu ten sam dylemat, coś mi się chciało, nie wiedziałam co iiiii zrobiłam sobie kanapki z takim świeżym żółtym serem i do tego szklanka letniego mleka, no poprostu miodzio na moje podniebienie. :szok:!!!
Jejku... ja i mleko, naprawdę dziwne klimaty mnie naszły hahaha:-)!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ze mną jest coś dziś nie tak :-D
najpierw jadłam lody, później dopadłam ogórki korniszony bo innych nie mam akurat ,a teraz zajadam się ciastkiem z bita śmietana :-D
no nie mogę sama z siebie :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oj kochana miałam pół godz. temu ten sam dylemat, coś mi się chciało, nie wiedziałam co iiiii zrobiłam sobie kanapki z takim świeżym żółtym serem i do tego szklanka letniego mleka, no poprostu miodzio na moje podniebienie. :szok:!!!
Jejku... ja i mleko, naprawdę dziwne klimaty mnie naszły hahaha:-)!!!

Ja przed chwilą ekscytowałam się kanapeczkami z serkiem w plasterkach + ogóreczkiem zielony... :tak:
Jak niewiele czasami potrzeba do szczęścia...:rofl2:

Nektarynka-tak na pobraniu krwi:tak: Ja już miałam jedno, bo też mamy konflikt, a teraz będę robić drugie:tak: Tyle, że ja jestem w drugiej ciąży, kiedy wzrasta ryzyko konfliktu i częściej się sprawdza:sorry2: __________________
dziekuj bardzo za wyjeznienie a czy to Odczyn Coombsa
Ze mną jest coś dziś nie tak :-D
najpierw jadłam lody, później dopadłam ogórki korniszony bo innych nie mam akurat ,a teraz zajadam się ciastkiem z bita śmietana :-D
no nie mogę sama z siebie :-D:-D:-D:-D:-D:-D
i nie było przytulania muszelki.. mnie troszke mdli jak zjem budyn a potem kiszone.. ale po chwili przechodzi.. dzis jest smak na truskawki w smietanie, rozmrażają sie własnie.. ale juz mi slinka ciekie..
a na jutro kupilam rzodkiewki i mam twarozek wiec wyzerka z rana bedzie boska..

dziekuj bardzo za wyjeznienie a czy to Odczyn Coombsa

i nie było przytulania muszelki.. mnie troszke mdli jak zjem budyn a potem kiszone.. ale po chwili przechodzi.. dzis jest smak na truskawki w smietanie, rozmrażają sie własnie.. ale juz mi slinka ciekie..

Tak dziś na śniadanie dokładnie miałam twarożek z rzodkiewką, czyli niebo w gębie. A Wiecie moja mamusia oważa sama twarożki więc teraz często mi przysyła, smak niepowtarzalny poprostu, ojej, ale się o jedzeniu rozpisałyśmy na noc!!!!
Ale z truskawek to bym wypiła taki koktajl zmiksowany tj. tuskawki+ maślanka lub jogurt naturalny mniammmm, trzeba mieć to na uwadze!!!!

reklama

właśnie nie było hihihi:-D:-D:-D:-D:-D
ja się przytulam z muszelka wtedy ,jak czuje zapachy które mi nie odpowiadają :szok:

Do góry