reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
cześć dziewczyny :-):-):-):-)

ja dopiero teraz,ale wczesniej jakoś nie dałam rady.

M mi pyszna kolację zaserwował,zrobił hod-dogi ale takie wypasione że szok mniam mniam pychotka aż póltora zjadłam a były wilekie :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
pbjadłam się że szok :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

medeuska buciki sliczne,maksiu bedzie w nich wyglądał czadersko :tak::tak::tak::tak:

kerna, dorota zdjęcia śliczne :tak::tak::tak::tak::tak:

wiki wspólczuję ale ja bym nie pozwoliła n takie zachowanie:no::no::no::no::no::no:,jak teraz popuscisz to będziesz musiała mu usługiwać całe życie:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

luna fajnie ze juz jesteś i że ból głowy ustapił :tak::tak::tak::tak:

więcej nie pamiętam,wybaczcie:sorry:

hej kobitki

rano pisalam ze paskudne za oknem a akurat jak po 11 wyszlam z mala do szkoly to wyszlo piekne bezchmurne niebo:tak::tak::tak::tak: i tak bylo do konca dnia.

spacerek w sloncu zaliczony
kulig sie udal-bo w sumie dopoki bylychmury to byl mrozek na dworzu.dzieciaki zadowlone z calego dnia

Paulina teraz czyta "o krasnoludkach i o sierotce Marysi"-lektura,a mi sie przypomnialo ze mialam kiedys klisze na rzutnik wlasnie z ta bajka
sluchajcie znalalzm rzutnik,rozebralam go bo slabo swiecil.okazalio sie ze jest zakurzony i soczewki sie poprzestawialy.
poskladalam jak trzeba i dzieciaki mialy pokaz technologii PRL-u :-D:-D:-D:-D:-D
ten moj sprzet jest tylko troche mlodszy ode mnie:-)
klisz nie mam za wiele,reszta gdzies wsiakla,ale jak patrzylam na allegro mozna jeszcze je dostac,bo w ogole sam taki rzutnik to ponad 200zl:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

dzieciaczki juz spia, tez juz cos chrapie a ja...
ide poczytac

jak milo ze jeszcze ktos jest:-D:-D:-D:-D
kochana uwazaj bo jak sie w czwartek tak rozmarzylam tymsloncem to malo pod samochod z zwokiem nie wlazlam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
dobrze ze amm jeszcze dobry reflex:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

i sie okazalo dzis wieczoremze Paulina ma jutro kulig:szok::szok::szok::szok:
mieli miec przed feriami jak te mrozy wielkie wyskoczyly wiec odowolali
to jutr ma byc
w sumie pogoda ma byc ladna a na bcznyc drogach jeszcze jestsporo sniegu i teraz jest mroz to rano jeszcze cos bedzie na ziemi
dobrze ze refleks zadzialal
kulig - jak mnie sie tej zimy kuliga chcialo ... - zazdroszcze :tak:
gratulacje!!!!!!!!!!!1
moja jeszcze w nocy sika i nieraz calkiem sporo:eek::eek::eek:
daje jej jeszcze ze 2-3mieisacePaulina miala 2,5roku wiec Weronice tez dam podobnie

planuje ja od smoka na sen odzwyczaic jak p bedzie za tydzien na nocy
bo w dzien wcale nie ssei tylko do usypinia ajeszcez:-:)-:)-:)-(

Pati juz masz dobry net?
a gg to wlaczasz czasami?
moj chrzesniak do 3 roku mial smoczka do spania... :happy:
a czy dobry net ?? czasem zasiegu nie ma i ciezko zlapac bo mamy modem z play'a dalej ro samo co mielismy... a co do gg to nie pamietam kiedy go wlaczylam ostatni raz :sorry: zapomnialam o nim ... hhhhehehehe
M zrobił dzisiaj śniadanko dla mnie:sorry:
chyba się chce podlizać:rofl2: jajeczniczkę na boczku:-p:-p
a ja ide sie kąpac i szykowac bo z mamą na zakupy idziemy;-)

wczoraj mamuśka kupiła butki dla Maksa:-):-):-)
ngx7k6.jpg

za 70zł nowe:-p:-p:-p
buciki zaj...e, no i fajnie ze babcia zrobila prezent :tak:

witam porannie
Paulina juz oddelegowana na kulig:tak::tak::tak:
mala jeszcze spi
dzisiaj tylko sprztane,nic nie gotuje bo trzeba najpierw zjesc to co w lodowce,tesciowa dala nam troche roznych rzeczy i mam wczorajsza pomidorowke:tak::tak::tak::tak::tak:

mialo w nocy padac ale jak widze nic ne psadlo i dobrze
mrozek maly trzyma,to mzoe sie ten kulig uda
pochmurno i mglisto,czekam na slonce

WIOSNO PRZYCHODZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wolajmy wszystkie razem to moze wywolamy na dobre:tak::tak::rofl2::rofl2::rofl2:

siedze wlasnie na allegro i szukam butow dla Pauliny,nieszczesny rozmiar 37-ni duzy ni maly:eek:
musze jje i jakies pantofle czybaleriny i sportowe jakies kupic...
kasa kasa kasa

Medea fajne buciczki
nie za wczesie?:-)
No wiec WIOSNO PRZYCHODŹ :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Witam sie poniedziałkowo:rolleyes:

Patrysia widzę ze wszystko zaczyna sie normować ,bo wpadasz do nas na częściej:tak:Ty sie przejmujesz tym ,ze zapaliłas raz,a ja prawie cała ciaże z Klaudia paliłam to było 12 lat temu ,ale jakoś wtedy ludzie mniejsza wagę do tego przywiazywali ,dzis sie wstydzę tego ,ze taka głupia byłam:zawstydzona/y: ,ale wtedy.no po prostu tak było.Ksawek mój sam fajki odstawił ,paliłam mały początek ciazy,a potem nie mogłam ,bo wymiotowałam:tak:a z Klaudia wybornie mi smakowały,dziś jakby sie czas cofnoł to bym nie paliła ,bo wiem ,ze moje papierochy mogą być powodem ich alergii ,kaszlów i skłonności do infekcji:szok:
tez sie ciesze ze jestem Wami - brakowalo mi tego :tak:
moja kuzynka tez palila w obydwoch ciazach i dzieci zdrowe ma :tak:
Moje kochanie miało wczoraj imprezę casto początek o 20 i imprezka planowana do 5 rano:sorry:i mnie zaskoczył ogromnie bo cały czas mówił że idzie wracam z pracy a on że postanowił zostac ze mną:szok:spędzić miły wspólny wieczór:szok:bo miałam ostatnio jakiegoś doła i sobie popłakiwałam w poduszkę i postanowił zostac ze mną pogadać napić się piwka :tak:gadaliśmy do 1 potem sex jeszcze bo nas naszło o 2 braliśmy razem prysznic koło 2.30 zasneliśmy a o 6.30 jak zadzwonił budzik to byłam nietomna:-D:-D:-D:-Dale kawa działa cuda;-)miło mi było że postanowił zostać ze mną kumple dzwonili do niego a on im że ma inne plany że spędza miły wieczór ze swoimm kochaniem i to jest dla niego ważniejsze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie jak mnie to podbudowało:tak::tak::tak:
a WIOSNO PRZYCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D
uuuuuuuu to Pietrucha zaszalal ... super z jego strony :tak:
Dopiero teraz położnej się przypomniało? :szok:
Dla Sewka wielkie GRATKI! :tak::-)Teraz to już z górki.;-)

Ja mam dziś przedszkole w domu:confused2:, z racji tego, że szkoła ma dziś wolne:tak:. Mamy dziś Święto tradycyjne ,miastowe. Wstępy. :tak::-) Radom: W Skaryszewie trwają Wstępy (zdjęcia, video) - 2 marca 2009

Ogarnę szybko chałupkę, odmrożę mięsko i wybywamy z domku co by pochodzić po mieście.:tak: Może konikom fotki popstrykamy.:tak:
ona mi pisze smsa kiedy bedzie - jeszcze tylko jedna wizyta - jak dla mnie skoro dziecko jest zdrowe w domu ok to za duzo jak na 4 wizyty :sorry::confused2:
fajnie ze miewacie takie imprezki :tak:
\

PATRYSIA ZAPOMNIAŁAM POGRATULOWAĆ SEWKOWI NOCEK BEZ PAMPKA ,NO PROSZĘ JAKI ZDOLNY CHŁOPAK:tak:
a dziekuje dziekuje
Madziula czytałam ile dostała za prąd:szok:no witaj w klubie płacących duże rachunki za prąd:wściekła/y:
co Wy takie ogromniaste rachunki macie za prad - ja sie ciesze ze dostalam za prad 110 zl :sorry: a za czynsz 275 zl :tak:
witam :-( zła jestem bo przeniesli przychodnie na drugi koniec miasta ja nie mam leków ("SETALOFT"):wściekła/y: wściekła jestem bo czuje sie jakbym była na "głodzie" no ibardzo kiepsko sie czuje bo przeciez nie odstaiw sie od razu :no:
szkoda ze przeniesli ta przychodnie - nie na reke :-(
Witam :-) wpadłam sie przywitac i lece dalej sprzątac zachciało mi sie układac w półkach z ubraniami.
Poczyam później a byłam z Kamilkiem u lekarza dzisiaj bo ma wysypke pod lewą pachą doktorka przepisała masc i mamy smarowac.A wczoraj gosci mielismy był brat z zonąi synkiem Wojtusiem i wojtus ugryzł Kamilka w policzek teraz bidulek ma ślad ząbków
a co to za wysypka byla ??
gratulacje dla Sewka, fajniusio a z tym w nawiasie dowalilas hehehe parsklam smiechem.Wariatka.
Jak dziecko duzo pije przed snem to ma parcie na pecherz i napewno ciezko mu wytrzymac do rana
Ja pamietam ze lali robila siku przed spaniem i jak miala 20mc kladlam jaj na noc bez papmpka to zanim szlam spac czyli kolo poonocy na spiku ja wysadzalam.Odpukac mielismy tylko 1 wpadke
przed spaniem juz picia nie dostaje... :no:
oj bo bylo by nalane jak nie wiem :eek:
No to teraz sie witam
Mlodzi mi szaleja ja cholerka:-)Dominik zostal w domu bo jak sie obudzil to mial stan podgoraczkowy a pozniej od razu Jemu przeszlo i teraz szaleje jak dziki dzik a dziewczynki z Nim:no:Wlasnie Klaudia zaliczyla zderzenie czolowe z Dominika drzwiami,myslalam ze bedzie mega ryk a ta klotka sie smieje jak szalona:szok::szok::szok::szok:i biega dalej:szok::-D:-D:-D:-D
Slonce u mnie swiece ale znowu wieje:no::no::no:
To ja sie tez pochwale sandalkami ktore wtedy na zakupach kupilam dla Wiktorii:tak::tak::tak:To jest rozmiar 19,5 ale mam nadzieje ze do lata beda dobre

heh smiesznie musialo to wygladac...
fajne buciki :tak:

cześć laski M w domu i nie mam jak posiedzieć na kompie, ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-) Przyznano nam rodzinne wiec coś więcej kaski będzie, ale brakuje nam drzewa więc dodatkowe wydadtki...qwa zawsze coś:sorry:
moze coś jeszcze poczytam:rofl2:
no slicznosci.... :laugh2::tak:
Dowikluś śliczne te sandałki:tak::tak:a Toni ma rozmiar 22:tak::tak::tak::tak:duże co:-D:-D:-D
o malina ja mam po Sewku buty jakbys chciala to bym Ci przyslala... takie wiosenne - nie sa zniszczone na rzep... tylko po wyplacie ok??
Gratki dla Sewka :tak: ja nie wiem kiedy to moje się nauczy korzystać z nocnika :sorry: jak go sadzam to on w sekundę wstaje i ucieka bo goły tyłek ma :sorry:
haha smiesznie to musi wygladac :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Patrysia ja uzywałam przy jednym i drugim aftin,szybko powinno jej pomóc nacierasz czystym gaikiem buzie ,cała jame ustną,a jak nie chce dać to mozesz czystym palcem ,ja tak robiłam ,bo Ksawe materiału za cholerę do buzi nie dał sobie włożyć .Stad pewnie małej problemy z jedzeniem ,bo boli bidulke:tak:

Mamita ,a czemu tak wcześnie was odwiedza,no trochę nie wypada:szok:
no to bede musiala to wykupic :tak:
Zuza nie miała pleśniawek ale to chyba nie aftin a APTIN?
mnie powiedziala AFTIN :eek::confused2::sorry:
Martynka własnie zrobiła mi kanapke z szynką a co niech sie uczy samodzielnosci nie tak jak ojciec
no super gratki dla Martynki :tak:
:tak::tak: a ja slyszałam jeszcze nasączonej moczem dziecka pieluszce tetrowej i tym posmarowaniu języczka. :sorry:

Udało mi się kilka fotek pstryknąć.:-) Niestety do koników nie doszliśmy.:no::-( Za dużo ludzi, straganów. Za duży tłok. Może potem jeszcze raz wyjdziemy, gdy sie przeludni.:tak:
moczem :eek::eek::szok::szok::confused2::confused2:
zdjecia sliczne... :tak:
Wiki domyślam się że ciężko z kimś takim wytrzymać ja wszystko rozumiem przyzwyczajenia wychowanie maniera.......no ok ale Ty twoje uczucia to jest ważne....pomyśl że jak dzieci na to patrzą to w przyszłości będą takie same......bo taki będą miały przykład...sama iszesz że on wychodzi czasami np do baru,że gdzieś jedzie.....że idzie do mamy......a ty??????????kiedy kochana zrobiłaś coś tylko dla siebie ???????tylko dlatego że miałaś na to ochotę?????????????kiedy mogłaś posiedzieć z koleżanką napić się kawy???????wyjść z domu bez dzieci choćby na spacer co by psychicznie odsapnąć zebrać mysli do kupy?????????
kochana jak teraz nie znajdziesz w sobie zdrowego egoizmu....odwagi na rozmowę z nim taką szczerą od A do Z żeby powiedzieć mu to co myślisz a nie to co on chce uszłyszeć żeby go nie zdenerwować nie urazić ważna jesteś Ty i mów to co myślisz a nie to co on chce usłyszeć!!!!!dla świętego spokoju!!!!! kochana powiedz mu że nie w takim nim się zakochałaś że jak teraz czegoś nie zmienicie to ten płomień miłości który w tobie słabnie zgaśnie wogóle i odejdziesz!!!!! jak teraz tego nie zrobisz to kochana albo odejdziesz od niego albo będziesz z nim dla dobra dzieci ,bo tak wypada,bo co ludzie powiedzą ,bo gdzie ja pójdę...i będziesz szybko zgorzkniała i wypalona z wszystkiego......a jego mówienie że zabierze ci dzieci to!!!!!!nie jedno słyszałam kochana przed rozstaniem.....a mam dzieci przy sobie i jestem szczęśliwa....człowiek nie żyje po to by tylko uszczęśliwiać innych ale też po to by samemu być szczęśliwym:tak::tak::tak:no to tyle ode mnie na ten temat:tak:
swieta prawda!!!
Pediatra dala cos do smarowania dziaselek.To nie jest na szczescie zapalenie :tak:.
Bylam na klachach i bylo bardzo milo.Pozniej na spacerku z kolezanka bylam.W domu obiadek i sprzatanie.G dzis nie idzie do klubu wiec mamy czas dla siebie.Zaraz idziemy sie wszyscy pobawic z Oliwka:tak:.Wejde wieczorem .
to fajnie ze nic powaznego
super dziewczynka juz z niej :happy:
No to moge się w reszcie przywitać.
10 mega stron!!!

A u mnie tak średnio na jeża.
W czwartek zalała mnie sąsiadka, w piątek do południa leciałam do tesciowej , od niej do brata i przeprawa to byla okropna.
Snieg mokry i wózek nie po śniegu jechał, ale w sniegu byl pchany, masakra, i tak przez całe miasto w tę i tamtą. Buty mokre w srodku, że szok, u góry spocona i umeczona na dole stopy lodowate, tak więc w sobote rano rozłożyło mnie na łopatki. Troszkę sie przespałam i myśłałm, ż ejuz lepiej, umówiłam sie na odbiór ryb w Toruniu i szlak mnie do końca trafił. A no właśnie. W niedziele o 14 zawieźliśmy mała do mojej mamy i pojechaliśmy do Torunia po ryby. Wróciliśmy do domu po 19, masakra, ledwo stałam na nogach.
Później wstawię fotki co tez pięknego kupiłam.
W tym tygodniu P ma na 14, więc c ały dzień rozbity, no fakt, pomógł mi rano sporo bo i zakupy i obiad i małą się zajął i posprzątał, ale nie mialam szans zasiąść dokompa. Później szybki obiad , on pojechał a mała w ryk, ze chce tatusia! No i tak trochę przy kompie na nadrabianiu, i sporo z mała na zabawianiu.
Na oczy ledwo patrzę, zatoki aż pulsują, nie mogę przełknąć śliny, bo mnie dusi, tak mnie zatkało. No ale jak juz mówiłąm, jak nie urok, to...
Mam tylko nadzieję, że Wiki nic nie złapie, póki co już kicha, liczę po cichu , że na tym się skończy, bo nie mam nawet syropku dla niej, a pieniądze dopiero najwczesniej w piątek. No ale może się uda ...
No i tyle, jak widzicie nuda, tylko to uzależnienie mi żyć nie dawało. Budziłąm sie rano, skoro świt, żeby zasiąść na bb, a tu dupa, mój juz nie spał i na kompie siedział:-D
no ales sie naodpisywala.... :-D:-D:-D
rybki przesliczne
a Ty kochana wyleguj w lozku i sie kuruj... :tak::tak::tak: no juz! :laugh2:
Aż mi sie do płaczu zrobiło ale taka jest prawda,on czasem potrafi byc chamski np.potrafi domnie powiedziec nie wkurw**aj mnie babo :-:)-(mało co i sie złości ech szkoda gadac ide zapalic zaraz wracam
przykro mi... szkoda ze dopiero teraz zaczelo mu wszystko przeszkadzac...!!
nie wiedzial co bral??
Wojtek mnie tak wpienił ze o malo co nie podarlam mu zeszytu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:naopisze jaka ma prace domowa
w podanych zdaniach podkresl rzeczownik wraz z okreslajacym go przymiotnikiem napisz w jakim przypadku liczbie rodzaju wystepuje
i zdania
Szypko (tak moj synek napisał)dogadałem sie z nowymi chłopakami
W pociągu opowiadał o sprzece narciarsim
wyciag narciarski jest blisko
Na zimowisko zabrałem wełnaiana czapke
MAMA nie kupiła mi nowego szalika
Jezdziismy po stomym stoku

w kazdym zdaniu podkreslil czasownik :szok:a jak mu podpowiedzialm i wytlumaczylam to czekal ze dalej mu podyktuje :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:pomijajc ze nie odrobil histori przyrody na jutro :crazy:
ach te dzieci i ich zadania... :no::sorry:
ide się myc do jutro kobietki :-) DOBRANOC
dobranoc

hejo
no i jestem
bylam popoludniu ale mnie sie net wylaczyl i nie odpisalam... :wściekła/y:
ale wkoncu dotarlam i nadrobilam...
teraz zrzucam zdjecia na kompa
i zaraz sie pochwale fryzurka - ale prosze nie smiejscie sie bo zdjecie wyszlo dosc dziwaczni a szczegolnie ja na tym zdjeciu bo to na szybko... - nie umiem sama sobie zdjec robic :sorry:

no ale wiecie co zapomnialam Wam powiedziec???
przedwczoraj zdrapalam sobie pieprzyka :szok::szok::szok:
myslalam ze mam jakiegos syfa na plecach :sorry::sorry::sorry: i zdrapuje twardo ale sie nie da - wyciskam i tez nic... a potem poszlam zobaczyc do lustra a tu duuuup wielka plama i teraz boli... dzis juz mniej ale jak ni przejdzie to ide do lekarza bo jeszcze cos narobie :sorry::confused2:

Witam sie poniedziałkowo:rolleyes:

U nas cała niedziele był mróz i w nocy tez ,zobaczymy czy w dzień dzis póśći troche ,ja tez wiosny chce:tak:W sobote taka chlapa była ,ze pływałam w butach zimowych,chyba takie szajsowate robia te buty wszystkie:tak:Muszę też pomyśleć nad butami na wiosne:tak:

Anabuba no faktycnzie wydatków masz co niemiara ,ale dobrze ,ze ci zwrócą ,zawsze to nawet łatwiej pozyczysz ,bo wiesz konkretnie ,ze będzie z czego oddac:tak:a co do nie chodzenia do przedszkola ,to nam nie chodziło o umiejetność czytania:-Dtylko o charakter naszych mruków:-Da ty jesteś szlachetnym wyjątkiem potwierdzającym regułe:rofl2:
?

dziekuje za ten wyjatek:-p:-p:-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2:
a co do butow
moja maja 5 lat wiec majaj juz prawo sie rozklejac ty,mbardziej ze ja w nich po takiej zimowej chlapie latalam jak w kaloszach i nic nie bylo az do teraz...

Madziula ma już - 20 na suwaczku:szok::szok:no gratuluję bo mi w tym tygodniu nic nie spadło:wściekła/y:a dietkę trzymam:tak:no nic może za tydzień spadnie ze 2 kg:sorry::sorry::sorry:

Moje kochanie miało wczoraj imprezę casto początek o 20 i imprezka planowana do 5 rano:sorry:i mnie zaskoczył ogromnie bo cały czas mówił że idzie wracam z pracy a on że postanowił zostac ze mną:szok:spędzić miły wspólny wieczór:szok:bo miałam ostatnio jakiegoś doła i sobie popłakiwałam w poduszkę i postanowił zostac ze mną pogadać napić się piwka :tak:gadaliśmy do 1 potem sex jeszcze bo nas naszło o 2 braliśmy razem prysznic koło 2.30 zasneliśmy a o 6.30 jak zadzwonił budzik to byłam nietomna:-D:-D:-D:-Dale kawa działa cuda;-)miło mi było że postanowił zostać ze mną kumple dzwonili do niego a on im że ma inne plany że spędza miły wieczór ze swoimm kochaniem i to jest dla niego ważniejsze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie jak mnie to podbudowało:tak::tak::tak:
a WIOSNO PRZYCHODŹ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D

ja poki co nic wiecej zgubic nie moge ale jakos trzeba sobie ta zimowa derechec zalogodzic i wszytskie problemy
czekolada nalpesza
do tego @ mi si echyba zbliza i duzo za wczesnie bo powinnam w nedziele dostac ale co czuje ze moze 1-2dni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Malinka to Ci dopiero skarb.......
tylko pozazdroscici moge:-(

Malinka to faktycznie miły gest ze strony Pietruszki:tak::tak::tak:
A u nas za oknem piękna wiosna, szkoda tylko że jeszcze ten śnieg całkowicie nie stopniał, ale na pewno zakładam krótką kurtkę a nie ten zimowy płaszcz po kolana:tak::tak::tak:
ja dzis juz wskoczylam w jeseinno-wiosenny plaszczyk:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
od razu lzej

cześć laski M w domu i nie mam jak posiedzieć na kompie, ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-) Przyznano nam rodzinne wiec coś więcej kaski będzie, ale brakuje nam drzewa więc dodatkowe wydadtki...qwa zawsze coś:sorry:
moze coś jeszcze poczytam:rofl2:
super fotki!

obejrzałam już 4 odcinki z 6 serii gotowych na wszystko i powiem wam ,ze jestem rozczarowana jakoś wiecej czadu sie spodziewałam:tak::cool:

ja ciagle chirurgow 6 serie mecze,tzn ciagle szukam nowych odcinkow:tak::tak::tak::tak:

Na termometrze niby +2 ale lód na ziemi dalej jest,ja chcę gołej suchej ziemi w końcu.Wczoraj jak szliśmy na spacer ,Ksawek sie podniecał gdzie nie gdzie widocznymi packami golej ziemi ,albo zmrozoną zeszłoroxczna trawa:-D prawie wiosna:-D

hehhe Paulina tez juz z tego cieszyla
ae taki plus ze jak w dzien na plusie a w nocy na minusie to tak szybko nas nie zaleje:tak::tak::tak::tak::tak:

No tak juz jest bo tak tesciowa go nauczyła ze wszystko pod nos trzeba mu postawic to tak jakbym miała 3 dzieci:szok::szok::szok: a on nie powiem bo czasem zabawi ale nigdy np. dzieci nie kompał:crazy::crazy::crazy:nie karmił wszystko tylko ciągle ja no bo on cos ma do roboty i nigdy czasu nie mial ale zauwazyłam ze jemu dzieci czasem przeszkadzają kocha ich ale ja wiem ze tak jest i ja mu to wiele razy mówiłam a co do tej ostatniej kłutni to tez mumówiłam ze zle mi z tym ze mi to lezy na sercu a no mi powiedział zeby nie wymyslac i ja mi nie pasuje to moge isc:wściekła/y::-:)-(ale dzieci zostają z nim:szok:on był całkiem inny jak nie bylismy po ślubie teraz strasznie sie zmienił i czasem sobie mysle ze jak tak dalej bedzie to wygasnie to moje uczucie do niego bo płomyk z mojej strony jest coraz mniejszy:-:)-(
Ale powiem wam ze tesciowa z tesciem ma tak samo i ja mojemu mąwie ze to sie musi zmienic ale on uważa ze sie nie zmieni i dalej bedzie tak samo bo wszystko trzeba naszykowac jedzenie ubranie :eek::wściekła/y:mam czasem dosc

Wiki tak to jest jak chlop za granica pracuje niestety
on przyjezdza tylko raz na jakis czas na kilka dni
wiec podejrzewam ze w jego mniemaniu przyjezdza odpoczac,pobaiwc sie chilwe z dziecmi,polzezc,podupczyc,pojesc...
nie obraz sie ale takie malzenstwa na odleglosc to nie bardzo...
jeszcze jakby co tydzien przyjezdzal to co innego a tak raz na jakis czas to jak gosc i tyle
dlatego sie Wam nie ukada
i u tesciow tez dlatego tak samo
przeciez dzieci nie robilas sama dla siebie prawad?
dzieci tez potzebuja ojca

i wlasnie dlateo ja bym swojego na tak dlugo i przez takdlugi czasnigdzie nie puscila:no::no::no::no::no::no:

W

A na co konkretnie masz dofinansowanie? Ja składałam na turnus ale jeszcze decyzji nie mam.
A co do suo to ta cała kierowniczka nie chciała mi przyjąc podania ale powiedziałm jej że w rozporządzeniu jest tak i tak. Przyjęła podanie powiedziała swoje a na koniec dodała, że porozmawia z panią psycholog która podpisywała decyzję bo ma dyżury u nas w mopsie. jutro tam podjadę i zapytam jak sprawa stoi.
wiec tak.najpierw mialam dopfinansowanie na kompa z pfronu
na zdne turnusy nie bralam
teraz jest program "uczen na wsi" iwec na to,ale to przez gmine akrt jest zaltwiane
a ta kierowniczka to albo jest suka niedouczona albo powiedziala tak zeby Cie splawic i nie miec roboty
w wiekszosci przypadkow niestety tak jest

ale walcz!masz do tego podtsway!
jak to nic nie zadzila to rozporzadzenie w garsc i do burmistrza na skarge!niec wzywa kierowniczke na wyjasnienia
a gdzie Ty dokladnie mieszkasz?tzn pod jaki mops nalezysz>pod jakie miasto?

witam
ja na syzbko w trakcie sprzatania
polozna juz byla, mnie dzis mala juz pomalu meczy... :sorry:
wiecznie potrzebuje uwagi albo cyca - ciezko cos zrobic tym bardziej ze ma problem ze smoczkiem - nie umie zassac.... :confused2: z butelka tak samo - otworzy buzie i nie umie smoczka zlapac... - meczace to jest :sorry:
no ale polozna stwierdzila ze mala ma plesniawki kazala kupic w aptece AFTIN - uzywala ktoras do swojego dziecka??
ide dokanczac sprzatanie bo potem chce farbowac wlosy i obcinac grzywke :tak:
wkleje zdjecia wieczorem ;-)
dobra zmykam sprzatac poki mala jeszcze drzemiw bo potem to sie juz usra z robota.... :sorry:

ja u swoich stosowalam ale zemialy sporo plesniawek to srednio pomagal
dopero nystatyna na recepte pomogla
a dawaj jej jeszcze jakis probiotyk do tego np lacidobaby lub cos innego przez 2tyg bo plesniawki to nic innego jak grzyby(drozdze) i od ust przeniosa sie do jelit a stamtad w inne rejony moga sie szybko przeniesc
a ze to dziewczynka to do sromu niedaleko i kolko sie zamyka

reklama
hej kobitki

rano pisalam ze paskudne za oknem a akurat jak po 11 wyszlam z mala do szkoly to wyszlo piekne bezchmurne niebo:tak::tak::tak::tak: i tak bylo do konca dnia.

spacerek w sloncu zaliczony
kulig sie udal-bo w sumie dopoki bylychmury to byl mrozek na dworzu.dzieciaki zadowlone z calego dnia

Paulina teraz czyta "o krasnoludkach i o sierotce Marysi"-lektura,a mi sie przypomnialo ze mialam kiedys klisze na rzutnik wlasnie z ta bajka
sluchajcie znalalzm rzutnik,rozebralam go bo slabo swiecil.okazalio sie ze jest zakurzony i soczewki sie poprzestawialy.
poskladalam jak trzeba i dzieciaki mialy pokaz technologii PRL-u :-D:-D:-D:-D:-D
ten moj sprzet jest tylko troche mlodszy ode mnie:-)
klisz nie mam za wiele,reszta gdzies wsiakla,ale jak patrzylam na allegro mozna jeszcze je dostac,bo w ogole sam taki rzutnik to ponad 200zl:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

dzieciaczki juz spia, tez juz cos chrapie a ja...
ide poczytac
no elegancki kulig bo udany.A ten rzutnik to ja pamietam jak sie bajeczki ogldalo.Fajny sprzecik super ze jeszcze cos takiego posiadasz:tak:
no ale wiecie co zapomnialam Wam powiedziec???
przedwczoraj zdrapalam sobie pieprzyka :szok::szok::szok:
myslalam ze mam jakiegos syfa na plecach :sorry::sorry::sorry: i zdrapuje twardo ale sie nie da - wyciskam i tez nic... a potem poszlam zobaczyc do lustra a tu duuuup wielka plama i teraz boli... dzis juz mniej ale jak ni przejdzie to ide do lekarza bo jeszcze cos narobie :sorry::confused2:
hmmm moja siostra tzn Iwcik miala wycinanego piepszyka bo ja bolal.Po badniu okazalo sie ze jej zaczal rosnac a to byl naczyniak:eek:Wiec jak bedzie bolalo koniecznie idz do lekarza
dobra dziewczyny pokazuje Wam zdjecie ale nie smiejcie sie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p
p22200923228176.jpg

no ciotka elegancka fota a ty jako zes dziolcha chudo:szok:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Laura spi chlop tez to korzystam

Do góry