reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Bombusiu u mnie była dzisiaj świetna pogoda...ale chyba chmura od Ciebie nadciąga....co kupiłaś ciekawego?

Pajko bez względu na to czy po Kubicy będzie bolało czy też nie i czy będą plamienia to jedźcie, dobrze Bombusia mówi! nie ma sie co bać.. miej w tyłku opinie innych na ten temat czy pojechałaś słusznie czy też nie.. po prostu jedź.. i się spakuj, bo jak znam życie to zostaniesz:tak:

SGC (ja Cię w skrócie będę traktować;-)) widzę że załapałaś bakcyla.. fajne tu sa u nas kobitki.. nie ma starć jak na niektórych podforach, ogólnie sie lubimy , podnosimy na duchu, to taka nasza odskocznia od codzienności.. co do spacerków to wiesz jak to jest, jak człowiek z nieznajomą osobą sie umawia. Posiedź troszkę u nas, daj się poznać, wciągnij się a spacerek sam przyjdzie:tak:

Isia10 czy Ty również chciałabyś dołączyć do grona? chyba że tak sobie przeglądasz nasze forum, bo jakoś tak z dawnym tematem poleciałaś:-)

leżę....i jem....

reklama
No ja już po zakupkach...jedzenie kupione - jutro jeszcze na targ po jakieś warzywka i do mięsnego po wędliny:tak:

Oczywiście w realu wyczaiłam piękny komplecik dla mojego Olka - jeansy rozpinane w kroku i koszulka za 29.90:-):-) rozmiar 68. i czapeczkę...w załączniku macie zdjęcie:tak:
No a jutro zaczynamy 32 tydzień:szok: no i wizyta u gienka - czyli spotkanie z Olkiem:-p - zamierzam zapytać o pępowinę czy przypadkiem gdzieś tam Olek się nie zawinął...(oczywiście przez naszą czerwcówkę, sama bym o tym nie pomyślała)

pati1982 koniecznie weź ten magnez - 3x dziennie na pewno nie zaszkodzi, może tylko pomóc:-) To samo wapno na ząbki...

Izunia23 jak jest rozwarcie to bezdyskusyjnie musisz bardzo na siebie uwarzać!!!!!!!!!!!! Z tego co wiem żadna sierpniówka rozwarcia jeszcze nie miała - ale nie martw się sa inne dolegliwości:tak: Zalecił Ci lekarz jakieś leki? Ja nie miałam rozwarcia tylko twardy brzuszek i biorę nospę, magnez i luteinę... Słońce dbaj o siebie, nigdzie sama nie wychodź:-) Trzymam kciuki za Ciebie:-D

Pajkaa kochanie po pierwsze chcę ci powiedzieć, że doskonale Cię rozumiem bo ja zawsze boję się jechać do szpitala, czy np. wezwać pogotowie, bo boję się być odebrana jak przewrażliwiona wariatka...Niestety chyba przyczyna nie leży do końca w nas tylko w klimacie jakim Nasza kochana służba zdrowia nas traktuje - zawsze z buta, zawsze z łaską...Natomiast chcę Ci powiedzieć, że najlepszym rozwiązaniem jest teraz właśnie jazd a do szpitala!!!!!!!!!!!!!!! Więc słońce nie ma co się zastanawiać, krwawienie jest niebezpieczna, a zdrowie Twoje Sebastiana najważniejsze:tak: Musisz koniecznie to sprawdzić, a jak trafisz na tego samego lekarza...ehhh ja chyba bym nic nie powiedziała, bo może będziesz skazana na pobyt w szpitalu pod jego okiem...tym bardziej, że jestem prawie pewna, że będą Cię chcieli zostawić na obserwacji, żeby się upewnić, że krwawienie to właśnie naruszenie wziernikiem...Więc niestety nastaw się na pobyt w szpitalu:-:)-( Przykro mi na prawdę, ale tak pewnie będzie dla Was lepiej...zaopatrz się w książki i prasę...
A lekarzowi delikatnie zasugeruj, że przy wyciąganiu wziernika poczułaś ból
Ja również jestem badana wziernikiem, nie wiem czy to norma czy nie, nie na każdej wizycie, ale tak co drugą...
TRZYMAJ SIĘ SŁOŃCE, JESTEŚMY Z TOBĄ:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gorzka_Słodka_Czekolada masakra, płacimy składki i jeszcze musimy przepraszać, że przyszłyśmy sprawdzić czy wszystko w porządku...współczuję kochana przeżyć w tym szpitalu - mam nadzieję, że nie będziesz tam rodzić:no:

Bombusia no i co tam w castoramie kupiliście?:-D

Bogusiu86 witaj, tęskniłyśmy:-p:-p jaką pidżamkę kupiłaś?:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC_3623.jpg
    DSC_3623.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC_3622.jpg
    DSC_3622.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Bombusiu u mnie była dzisiaj świetna pogoda...ale chyba chmura od Ciebie nadciąga....co kupiłaś ciekawego?

leżę....i jem....

Ciamajdko mamy remont na koniec czerwca jak Adi skończy szkołę , wygląda to tak, ze ja z synem przeprowadzam sie do rodziców 4 przystanki od nas, do domku z ogródkiem, a M z kolegą będą remontowac pokój tzn. malować, zakładac nowe listwy, kupiłam sobie karnisz nowy i kupiłam szablon taki na ściane i będe mieć takie jakby wiązanki kwiatów na ścianie no zobaczymy co z tego wyjdzie, wybrałam kolor na ścianę w odcieniu zieleni tym razem mi sie zachciało, (bo teraz mamy pomarańcz) a ten szablon będzie na łosoś, mam nadzieję, ze jak wrócę to mi sie wszystko spodoba liczę na M.
Oglądałam też zyrandole i straszliwie mi się podoba taki z kryształkami, za 350+ lampka za 150 ale jeszcze pojedziemy gdzie indziej popatrzeć na ceny.
Leje deszcz:(

Ja się nafutrowałam obiadu, bo po tej wycieczce to głoooodna byłam okrutnie, więc teraz leżę i kwiczę hi hi:)

Ehtelko sliczne ciuszki :) Jak to cieszy wiem ja dziś jak głupia oglądałm te rzeczy od psiapsiółki:) bawiłam sie grzechotkami:)
Odpowiedź powyżej:)

Ostatnia edycja:
Bombusiu, no u Nas w śródmieściu też ciemno się zrobiło i już grzmi :no: Idzie burza, ale z jednej strony to nawet dobrze, bo już taka duchota była...:tak:
I mi także podobają się bardzo takie żyrandole, lampy z kryształkami, ale cena...uhuhu...;-)
Bogusiu86, gratuluję zakupów :tak::tak::tak: Będziesz miała małe kociaczki....mmm super :-D Będziemy czekać na zdjęcia kluseczek, jak już przyjdą na świat :tak:
Ciamajdko, leżysz i jesz...arbuza???? I znów mi smaka narobią :-p
Ehtele, gratuluję super zakupu :tak:U mnie jutro 31 tydzień, u Ciebie 32...wow :-D Trzymam kciuki za wizytę jutrzejszą. Super, że zobaczysz Olusia, ja dopiero Szymka zobaczę 14 czerwca. Podobnie jak Ty, od razu zapytam o tą pępowinę :tak:
Czekoladko, powoli wszystkie czujemy się jak 80-latki ;-) Tu strzyka, tu zaboli, tu zdrętwieje... ;-)

Ja dziś na obiadek zrobiłam pieczonego kurczaczka, młode ziemniaczki i taką szybką sałatkę z warzywek, typu pomidorek , rzodkiewka, ogórek, bazylia, i wyszło super :tak:
Odpoczęłam trochę i....zjadłabym coś znowu ;-):-p

Ostatnia edycja:
Ehtele.... jak czytałam posta i mówiłas o tym komplecie to od razu wiedziałam że na pewno kupiłaś... a tu pisze "zdjecie macie w załączniku":-D ja mam wizytę we wtorek, pierwszą bez T., chyba... i na dodatek teraz mi głupio bo mój lekarz pracuje w szpitalu i był na 3 dyżurach jak leżałam, a g***no sie mna zajmował, że tak powiem.. pewnie pomysli też, że jakaś przewrażliwiona jestem... ale mam to gdzieś, też zapytam o pępowinę....

wszystkim wizytującym jutro życzę powodzenia i słodkich spotkań z maleństwami... (w zasadzie to lekarz spotyka się z naszym maleństwem, a nie my, bo my mamy je na co dzień, ale wiecie o co chodzi:-D)

Bombusia no to będzie remoncik, M. da radę... w końcu następny potomek rodu mu w brzuszku rośnie to się wykaże:-) ja jestem w kropce, nic nie remontuję... nawet z rodzicami rozmawiałam że może lepiej łóżeczko turystyczne kupić, bo ja nadal nie wiem, czy zostajemy w Polsce czy nie!!! no na wariackich papierach, pewnie decyzja zostanie podjęta jak się już Słońce urodzi... ale też nie będzie wiadomo kiedy wyjazd w razie czego, co zrobić z mieszkaniem, z babcią, znowu zmieniać otoczenie, pracę... nawet mi się mysleć nie chce...:no:

kalafior gotuje... będzie z bułeczką w maśle, zapraszam:tak:

ps. Kiniusia nie tylko arbuza, wtrąbiłam już dzisiaj:
1. 2 kanapki z serkiem Hochland
2. Kilo truskawek (znowu)
3. 2 kawałki arbuza
4. kilka cukierków "strzelających"
5. 2 kanapki i wielgachnego malinowego pomidora
6. i gotuje kalafiora...

rozgrzesz mnie:))))))))))))))))

burza jest....:/

Ostatnia edycja:
Bogusia86 - Witam :-) bardzo bardzo się podoba
Ciamajdka - no dokladnie mam zamiar sie zapoznac i posiedziec z wami zwlaszcza w takie dni jak dzis ze siedze sama w d ommku :-( hehe spoko moge byc SGC ;-)
ehtele - dokladnie placimy skladki wszystko a dla nich to przychodzimy z błachymi problemami. Jak dla mnie to byl duzy problem ten sluz bo to moja pirewsza ciaza i sie po prostu obawialam o dzidzi... Eh..

Dokładnie popsuła się pogoda w Lodzi zimny wiatr i pada no i tak troszke chyba nawet slysze burze hehe:-p
Ja tez sie obzeram wlasnie... arbuzem.. chyba zwariuje hehe tak mi sie chce ciagle cos jesc dzis :-)

A ile juz przytylyscie w ciazy? Ja 6-7kg. A to juz 7miesiac:-)

kalafior gotuje... będzie z bułeczką w maśle, zapraszam:tak:
Ja się chyba wproszę :-p

Dokładnie popsuła się pogoda w Lodzi zimny wiatr i pada no i tak troszke chyba nawet slysze burze hehe:-p
Ja tez sie obzeram wlasnie... arbuzem.. chyba zwariuje hehe tak mi sie chce ciagle cos jesc dzis :-)

A ile juz przytylyscie w ciazy? Ja 6-7kg. A to juz 7miesiac:-)
A dla mnie będziesz Czekoladką, no chyba, że i ja później zacznę ze skrótu Ciamajdki korzystać. :-p Ja jestem 10 kg do przodu :tak:
No nie, następna mi smaka arbuzem robi ;-):-p

Ostatnia edycja:
A dla mnie będziesz Czekoladką, no chyba, że i ja później zacznę ze skrótu Ciamajdki korzystać. :-p Ja jestem 10 kg do przodu :tak:
No nie, następna mi smaka arbuzem robi ;-):-p

hehe Czekoladką moge być :-) Słodko brzmi az mam ochote po tym arbuzie na czekolade białą hehehe :-) :-D Na prawde zwariuje z Moją Oliwcią :-) Chociaż przekonam się pod koniec czerwca czy na pewno Oliwcia bedzie na USG :-) Bo jakoś w 19 tygodniu jak miałam robione USG to mówili ze widać bardzo dobrze ze to dziewczynka , to i tak nie jestem jakos przekonana hehe :-)

ps. Kiniusia nie tylko arbuza, wtrąbiłam już dzisiaj:
1. 2 kanapki z serkiem Hochland
2. Kilo truskawek (znowu)
3. 2 kawałki arbuza
4. kilka cukierków "strzelających"
5. 2 kanapki i wielgachnego malinowego pomidora
6. i gotuje kalafiora...

rozgrzesz mnie:))))))))))))))))
Rozgrzeszam :-D
Punkt 2,3,4 i 6 pochłonęłabym teraz na raz z miłą chęcią w duuużych ilościach :-p
Teraz Ty mnie rozgrzesz :evil:

Czekoladko, może już Oliwcia zostanie Oliwcią :tak: No zobaczymy pod koniec czerwca :tak:

reklama
SGCZ (może tak???) a więc słodko-gorzka-czekoladko ja mam już plus 15 kg i staram się z tym żyć;P jest ciężko heheh....

Ciamajdko No nie mogłam tego zestawiku sobie (Olkowi;) odmówić;P już we wtorek 1 czerwiec...przemyślałaś sprawę...decyzja podjęta? czy ta decyzja będzie się wiązała również z ewentualnym wyjazdem do rodziców????

ja chce loda z MacDonalda - Bombusiu to przez Ciebie ;P;P;P
a Pinocio mi się skończyły....;(

Do góry