Witam. Jestem tu nowa, Moja dzidzia urodzi się końcem listopada. Zastanawiam się nad wózkiem graco Trekko, Quattro lub tako warrior. Czy możecie coś napisać o tych wózkach. Chodzi mi ogólnie o coś lekkiego, małego po złożeniu. Zastanawiam się czy w ogóle opłaca się kupować twardą gondolę (trochę trudno wszystko upchać w aucie), wózek 3w1, czy właśnie zainwestować w dobrą spacerówkę np. graco?
reklama
aqgi musisz się zastanowić na czym Ci konkretnie zależy w wózku, ja po szperaniu o wózkach, cenach wybrałam się na jupera x, choć warrior wchodził w grę, wygrało losowanie. każdy wózek swoje waży, mój jak wnosił go na 2 piętro, to już podobno po pierwszy piętrze był trochę zdychany, ale wnosił cały wózek tj. gondole, spacerówkę, stelaż jednocześnie, mama tylko fotelik miała w ręku. zaś po domu mi się fajnie go prowadzi, nie mam problemu, a jak jestem u rodziców i tam stoi wózek mojej bratowej spacerówka z nosidełkiem to naprawdę ciężko mi ruszyć.
więc kochana zależy jakie masz oczekiwania bo może rzeczywiście w Twoim przypadku będzie Ci lepiej kupić osobno spacerówkę, tu każda mama co innego chwali, ale i każda też ma fajną furę dla swojej niuni
więc kochana zależy jakie masz oczekiwania bo może rzeczywiście w Twoim przypadku będzie Ci lepiej kupić osobno spacerówkę, tu każda mama co innego chwali, ale i każda też ma fajną furę dla swojej niuni
AnnaJ007
Fanka BB :)
Zgadzam się z Aneczka 87 samemu trzeba zastanowić się co dla Ciebie jest ważne w wózku. Może wypisz sobie na kartce i później szukaj według cech...Dla mnie waga wózka nie miała znaczenia bo po pierwsze nie wniosłabym gondoli z dzieckiem po schodach...nawet najlżejszej, po drugie mieszkam na parterze gdzie nie ma żadnych schodów i nigdzie nie planuję go dźwigać. Dla mnie ważne były duże pompowane koła i przednie skrętne (takie koła ważą wiecej niż plastikowe czy piankowe).
Gola84
mirelka jeśli oglądałaś na żywo i wydaje Ci się ok, to weź. Ja mam Mutsy, tylko wersję z pompowanymi i skrętnymi kołami. Do tego stelaża pasują foteliki też z maxi cosi, trzeba tylko adaptery dokupić. Adaptery jakoś chyba 140 zł kosztują + fotelik nie wiem jaki byś wybierała. POpatrz sobie też na Allegro bo ludzie sprzedają całe zestawy z fotelikami, foliami itp i cena nie raz niewiele wyższa. Ale tak jak pisałam opłaca się. Sam stelaż kosztuje ponad 1300 zł
B
Bryszka
Gość
Wtacając do tematu wózków TAKO już gdzieś się rozpisywałam na ten temat ja mam Wariorra wagowo jest jak Jumper X
Nie są to najlżejsze wózki to fakt. Ja podczas poszukiwań też zasadziłam się by był lekki no to facet w sklepie pokazał lekki w podobnej cenie tyle że by wjechać na głupi krawężnik trzeba było się barrrrdzo wysilać ... i sprzedawca zadał ptanie czy częściej będe go nosić czy prowadzić... bo że nie jest lekki to fakt ale prowadzi sie jakby 5 kg ważył i się zdecydowałam, owszem są wózeczki i lżejsze i równie zwrotne ale i o ok 1000 zł droższe (ja z mój zestaw zapłaciłam 1260 zł) więc wszystko zalezy też od zasobności naszych portfeli, mnie na droższy niż 1500 zł nie stać dlatego też uważam że w tej kategorii cenowe dokonała dobrego wyboru.
Mirelka świetnie wygląda ten wózeczek, mi się bardzo podoba
Nie są to najlżejsze wózki to fakt. Ja podczas poszukiwań też zasadziłam się by był lekki no to facet w sklepie pokazał lekki w podobnej cenie tyle że by wjechać na głupi krawężnik trzeba było się barrrrdzo wysilać ... i sprzedawca zadał ptanie czy częściej będe go nosić czy prowadzić... bo że nie jest lekki to fakt ale prowadzi sie jakby 5 kg ważył i się zdecydowałam, owszem są wózeczki i lżejsze i równie zwrotne ale i o ok 1000 zł droższe (ja z mój zestaw zapłaciłam 1260 zł) więc wszystko zalezy też od zasobności naszych portfeli, mnie na droższy niż 1500 zł nie stać dlatego też uważam że w tej kategorii cenowe dokonała dobrego wyboru.
Mirelka świetnie wygląda ten wózeczek, mi się bardzo podoba
Gola a jaki ty masz model bo ten co ja wkleiłam to URBAN RIDER z pompowanymi kołami i z tylną skrętną osią, dodatki jakie daje sprzedawca to pokrowiec, torba, parasolka ja bym musiała dokupić tylko fotelik a adaptery to chyba były bo jak ściągała fotelik i zakładała gondolkę to ściągała takie coś czarnego plastykowego nie wiem czy to były te adaptery nie dopytałam, ciężko mi się zdecydować bo w sumie dołożę parę stówek i kupię nowy wózek 3w1, kolor wózka ładny jasny ale ja chciałam coś w fiolecie, szarym lub brązowym ;-)
Gola84
Mirelka ja mam Urban 4rider ze stelażem Single Spoke Next (wersja ze skórzaną rączką i 4 pompowane koła, przednie skrętne z możliwością blokady). Jeśli montowano fotelik to musiały być adaptery (to takie trójkąty z wyglądu). Fotelik mam ten rozkładany całkiem na płasko MUTSY traveller http://www.wozkidzieciece.pl/foto_plus/mutsy/traveller/regulacja2.jpg - taki ten fotelik jest tylko kolor mamy jakby wiśniowy, dokładnie to ten wózek i ten sam stelaż stelaż:Mutsy Stroller Frame - 4 Rider Single Spoke Next at Mega Babies i spacerówka. Jeśli jest w naprawdę dobrym stanie to myślę, że się opłaca wziąć ten wózeczekGola a jaki ty masz model bo ten co ja wkleiłam to URBAN RIDER z pompowanymi kołami i z tylną skrętną osią, dodatki jakie daje sprzedawca to pokrowiec, torba, parasolka ja bym musiała dokupić tylko fotelik a adaptery to chyba były bo jak ściągała fotelik i zakładała gondolkę to ściągała takie coś czarnego plastykowego nie wiem czy to były te adaptery nie dopytałam, ciężko mi się zdecydować bo w sumie dołożę parę stówek i kupię nowy wózek 3w1, kolor wózka ładny jasny ale ja chciałam coś w fiolecie, szarym lub brązowym ;-)
PS a ja właśnie chciałam taki jasny kawka z mleczkiem bądź beżowy kolor, ale mój w końcu stwierdził, że ten praktyczniejszy
reklama
tak to były adaptery też miała taki fotelik rozkładany na płasko w sumie te 2 modele różnią się kołami i stelażem, przed oglądnięciem tego wózeczka pojechaliśmy do hurtowni z wózkami sprzedawca zachwalał wózki Mutsy mówimy mu że mamy możliwość kupienia za 1100zł to powiedział że się opłaca kupić no nic ja nie kupię tego to wędzi inny ale ogólne podobają mi się te wózki dzięki Gola :-)