reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

reklama
Buhahahaha... Elvie, bo przyjade... nie kus :-)

Kaczke chce robic... zazwyczaj robie z majerankiem i jablkami (taka tradycyjna), ale moze ktos mnie zainspiruje?
 
Zielona, mam coś dla Ciebie - sprawdzony przepis na pierniki:-)

Na majówkach 2012 jedna laska wrzuciła, podobno listopadówki 2009 od 2 lat wszystkie z niego korzystają:-D

Cytuję:
quote_icon.png
Napisał dziunka24
Składniki:
1kg mąki pszennej
1 szkl miodu
1 szkl cukru
1 kostka masła
2 całe jajka i 3 żółtka
1/2 szkl cukru - do jajek
2 łyżeczki sody
1/2 szkl kwasnej smietany
1 torebka przyprawy do piernika
2 łyżki kakao

Miod z cukrem zagotowac. Ostudzic. Dodac maslo,smietane,sode, przyprawe,make, kakao oraz ubite na parze jajka z zoltkami i cukrem. Wyrobic ciasto, rozwalkowac, wykrawac foremkami. Upiec w temp 160-180 stopni. Piec 12-15 min.

Maka musi byc dobra (odradzam ta z biedronki), miod kupuje najzwyklejszy sztuczny plynny ( za chyba 3 zł), zamiast masla margaryne kasie, a smietane mialam tym razem mackowy 18%. Pierniki wyszly pycha. Potem tylko ozdobic jak kto lubi (my w tym roku wyprobowalysmy pisaki lukrowe oetkera, potem częsc piernikow lukrem i wiorkami kokosowymi lub kolorowymi, a czesc zostawilysmy bez ozdob).
Smacznego!
 
Laski, co serwujecie na Wigilię?

U nas:
1. Filet z sandacza jakoś zrobiony, bo karpia nie lubimy.
2. Barszcz czerwony.
3. Uszka i pierogi do barszczu: Kruche pierogi do barszczu - sprawdzony przepis
4. Krokiety z pieczarkami i kapustą - ja uwielbiam!!
5. Bigos.
6. Śledzie.
7. Sałatka jarzynowa.
8. Galareta - w takich małych foremkach-babeczkach zrobię.
9. Kompot z suszu.
10. Ciasta - makowiec, szarlotka, sernik. Zastanawiam się, czy nie kupić, bo czasowo nie wyrobię, a ciasta jemy mało i tu piekarnik do dupy mam.
11. Pierniczki - zrobimy z Lenką:tak:
12. Tort dla M. bo ma urodziny 26.12. - też sama zrobię.

Zawrotnych ilości tego robić nie będę, bo nie przejemy, ale wszystkiego po trochę zrobię.
 
reklama
Do góry