reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Masa kreatywności, czyli Farma Świeżości!

    Wskakuj na Farmę Świeżości i sprawdź propozycje dla dzieci 3-10 l. Jasne, że wskakuję.

    Nie zapomnijcie wziąć udział w konkursie Netto: Zdobądź nagrody!

reklama

Cos pysznego dla naszych brzuszkow

martucha28

Mamy październikowe 2007
Dołączył(a)
13 Luty 2007
Postów
198
Miasto
Chesham.UK
Hej kochane,
Pomyslalam ze to swietne miejsce na zalozenie watku kulinarnego.
Tu mozemy wklejac nasze przepisy i dzielic sie poradami na ten temat.:-)
 
reklama

13x13

Fanka BB :)
Dołączył(a)
27 Maj 2009
Postów
4 473
Miasto
Warszawa
Naprawdę rewelacyjny -zrobiony przeze mnie przez przypadek bo znalazłam serca w zakamarkach zamrażarki i nie miałam pomysłu:no: znalazłam ten przepis -łatwy i szybki i powiem Wam szczerze -rewelacja:-)

Gulasz z serc wieprzowych

Składniki:

  • 60 dag serc wieprzowych
  • 2 cebule
  • 2 szklanki bulionu z kostki
  • 1/3 szklanki śmietany
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki maki pszennej
  • łyżka masła
  • 1/2 pęczka natki
  • sól
  • pieprz
Sposób przyrządzania:
Serca dokładnie umyć oczyścić
z błonek, pokroić na kawałki. Cebule obrać, pociąć w kostkę. Olej rozgrzać w garnku, wrzucić serca, zrumienić. Dodać cebulę, smażyć jeszcze 5 minut. Wlać bulion, dusić całość ok. 30 minut. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką.
 

aniam141

Wrześniowe mamy 2008
Dołączył(a)
17 Luty 2008
Postów
11 412
Miasto
Warszawa
Ja dziś jadłam obiad dyżurny czyli pierogi tesciowej wyjęte z zamrazalnika ( z kapusta i grzybami ) mniam mniam .. wczoraj nastepny obiad dużurny czyli bigos:-D:-D Nie ma jak to tesciowa i pierogi
 

aniez

Fanka BB :)
Dołączył(a)
7 Marzec 2007
Postów
4 903
Mnie na pomidory wzięło :-) dobrze, że zdrowe! I dlatego wczoraj była zupa jarzynowa z kapustka włoską i pomidorkami właśnie i leczo z kabaczka z pomidorami oczywiście :-) A jak pomyślałam o dzisiejszym obiedzie pomyślałam to zwizualizowałam sobie pomidorki z mozarellą :tak:
 
reklama

13x13

Fanka BB :)
Dołączył(a)
27 Maj 2009
Postów
4 473
Miasto
Warszawa
Dziewczyny no fajnie że się chwalicie czym się objadałyście ale może któraś opisze -jak to robi? Mnie rozwaliło to leczo -bo nie ukrywam dziś w nocy mi się przyśniło a nigdy nie robiłam:-) zna któraś dobry prosty sposób na leczo?
 
Do góry