• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Kurcze, tak sobie czytam ta wymiane zdan miedzy Wami i mysle sobie, to wszystko zalezy od charakteru czlowieka. Ja jestem po studiach z dodatkowym fakultetem nawet. W PL przez 8 lat pracowalam jako nauczyciel w przedszkolu. Ubostwialam moja prace i poswiecalam sie jej w calosci. Potem moje zycie sie zmienilo diametralnie, bo poznalam mojego pozniejszego meza i wyemigrowalam. Na poczatku bylam zielona jak szczypiorek na wiosne, nie znalam jezyka, nie wiedzialam jak sie tu odnalezc i bylo mi ciezko. Potem poszlam do szkoly...znowu. Naumialam sie jezyka, znalazlam kilka roznych krotkoterminowych prac typu baby-sitter, kolonie letnie dla dzieciakow itp. Potem jedna firma sprzatajaca mi zaproponowala prace na etat. Przez tydzien plakalam, ze ja wyksztalcona musze sprzatac cudze biurka zamiast siedziec za jednym z nich. Ale mam prace, ktora mnie nie stresuje, ide, zrobie i wracam szczesliwa do domu. Nie bede jej na razie zmieniac, bo dla mnie wanze jest teraz miec rodzine, dziecko, a przez ta prace bede mogla miec jakies socjalne. Po poronieniu, kiedy wrocilam do parcy, przyszla do mnie szefowa i mnie pocieszyla. Pogadala ze na jak czlowiek z czlowiekiem i mocno mnie podniosla na duchu. Tez moglaby narzekac na swoj los, bo widzicie jak skonczylam....ale rownowaga musi byc w przyrodzie. Jak mialam prace ktora kochalam, nie mialam kochajacego meza. Teraz mam jego, a prace....coz dobrze, ze jest, a moze kiedys dostane awans:happy:Ups...ale sie rozpisalam...

Gatto ja się z Tobą zgadzam coś za coś prawda? nie można mieć wszystkiego w życiu ,ale przynajmniej się staramy aby było nam lepiej :-)a ja się opiekuje dzieckiem i uwielbiam to w między czasie organizuje imprezy ,bo też to lubię i jest mi dobrze bo mam męża kochającego i przyjaciół ,których przybywa :-)

A no wlasnie, ja mam mnostwo rzeczy i nawet kilka druzgocacych problemow, wiec mialabym na co narzekac, ale co to da??? Czy placz, zdenerwowanie, stres czy narzekanie w czyms kiedykolwiek pomoglo??? Trzeba brac zycie za rogi!!

A no wlasnie, ja mam mnostwo rzeczy i nawet kilka druzgocacych problemow, wiec mialabym na co narzekac, ale co to da??? Czy placz, zdenerwowanie, stres czy narzekanie w czyms kiedykolwiek pomoglo??? Trzeba brac zycie za rogi!!

zgadza się ,każda z Nas jest po przejściach,załamaniach i tragediach ,ale użalanie nad sobą nic niestety nie da! a jak podchodzimy do siebie z dystansem i pozytywnym nastawieniem to ludzie do Nas się uśmiechają :-)

a ja dzisiaj na obiadek robię żurek z białą kiełbaską mniam mniam i do tego ziemniaczki z zasmażką :-)taką chęć mam na niego,że za nim go zrobię to mi język ucieknie :-D

Gatto - Witaj i rozgość się, a właściwie zadomów ;-):tak: Kosmiczny masz wykresik ale może coś jeszcze będzie z tego :tak:
niunia27 - ja nie wiem jak to jest z Hashimoto...A robiłaś badania hormonów, pewnie tak ? A badałaś eMa ??? Po 4 latach starań to już koniecznie musisz mieć pewność , że z nim wszystko OK.

ino objawy ciążowe.
Ja właśnie po wizycie i gin
USG nic nie wykazało mówił, że macica wygląda jakbym niedługo... miała dostać @.
Mąż ok
Hasi kontrola co 3 msc i ostatnio było ok ale doktor powiedział, że przy tym powinnam mieć badanie więcej niż tylko tsh i USG tarczycy, dostałam skierowanie na kilka innych w tym prolaktyna, jutro z rana robię.
I właśnie teraz jak M się całkowicie zdeklarował to musiało coś się spi.....:-(:angry::-(
Wyniki pewno będą dopiero do odbioru w poniedziałek więc do poniedziałku.

cześć kobitki

Muma ja ostatnio byłam na imprezie (na ognisku) i każdy piwko i wódeczka ,a ja prowadziłam więc piwo bezalkoholowe sobie wzięłam do kiełbaski i ja jako kierowca słyszałam "bezalk pijesz?jedno piwko jak wypijesz normalne to nic Ci nie wykaże,możesz pić śmiało!" pomyślałam sobie wtedy ,że gdzieś myślenie ludziom się wyłączyło :angry::nerd:a o kobietach w ciąży pijących nie będę się wypowiadać bo to już dla mnie całkowicie nie poważne !:wściekła/y:
bzzzz oj będzie się działo kochana ,a podanie o ładną pogodę już złożyłam mam nadzieję,że rozpatrzą ją w trybie natychmiastowym i pozytywnie :happy::tak:
caterina a u Ciebie ładny skok po owulacji więc teraz tak trzymać :-) a ja ostatnio też mam jakąś dobrą melodię do spania ;-)
Gatto no to ładnie Cię wywiało :happy:

lumina to ja mam dla Ciebie ostatnią radę ,daj sobie na luz i nie wchodź tutaj może to wtedy nikt nie będzie Ci udzielał rad i nie będziesz musiała czytać co piszemy bo Tobie się nie dogodzi a My już jesteśmy zmęczeni Twoim zrzędzeniem wiecznym!!!!
Dzięki,a ja taka nieświadoma jestem i zdziwina ze takie zyg-zaki mam na wykresie:eek:

A co do picia alko w ciąży to też jestem przeciwna.
Moja mama opowiadała mi kiedyś ze jak leżała na patologii ciąży( będąc ze mną w ciąży) , to miała zalecone od profesora że ma pić jedną lampkę wina czerwonego dziennie.
:confused2:Ale tak to kiedyś było w zamierzchłych czasach
:sorry:

Pozdrawaim z Poz :wściekła/y:

Dzisiaj na krzywej cukrowej ciężarną miałam może się od niej zaraziłam :-p

Witajcie!

Pewnie mnie nie pamiętacie, ale byłam z Wami krótki czas jesienią i wypadłam. Musiałam parę rzeczy sobie poukładać i jeżeli nie macie nic przeciwko, to chętnie wrócę.

W miedzy czasie podczytywałam Was trochę, gratuluję wszystkim którym się udało, za resztę trzymam kciuki:)

Wczoraj zalogowałam się pierwszy czas od dawien dawna i jak zerknęłam na suwak, to dech mi zaparło. Nie dlatego żebym miała się zaraz zadręczać i lamentować, chodzi o upływ czasu... prawie jedna dziesiąta życia spędzona na oczekiwaniu. Jakoś tak dziwnie. Wiem, że są wśród Was dziewczyny, które dłużej starają się o maleństwo, ale tak jak porównam to z trwaniem studiów, pracą innymi angażującymi przedsięwzięciami wydaje się oooogromnie długim okresem życia. A tu nowy cykl i znów gonią do roboty:happy::rofl2:;-)

reklama
A i ja do swojego gina powinnam się zapisać, coś skontrolować i w ogóle przeprosić bo tak nagle zarzuciliśmy temat nie informując go w ogóle, głupio mi strasznie teraz. Ale to super facet, powinien wybaczyć:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry