reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

lopop - przynajmniej cos się dzieje, tu bywały takie dni, że codziennie rano pisałam co u mnie i wydawało mi się, że bloga prowadzę ;-):-p Co u CIebie ??
Ja się zbieram, już mnie oczy bolą od moich tabelek, trzymam kciuki za jutrzejszy poranek zuzy &&&&&&&&&&, bionda i katiuszka - za WAs ciągle też :)
mnie też dzisiaj oczy boją a siedzę dopiero 20 minut:)
a tak to nic muszę położyć dzieci syna i córkę szwagierki:):)
a potem może mało co nieco:-p

zuzanko, &&& zateścik i nie @
katiuszka i bionda :) i reszta dziewczyn &&&

reklama
:szok: Kochane dziś to poszłyście po bandzie :-D:-D:-D:-D . Ja zaczynam drukować posty i wydam książkę z naszymi postami. Tytuł będzie, JAK PRZETRWAĆ STARANIA PO 30-tce, CZYLI PRAKYCZNE PORADY SCHIZKÓŁKA. Oczywiście na pierwszej stronie będzie dedykacja dla GLUTA i dopisek, że cały patronat medyczny sprawowała MUMA :-D:-D:-D.
Właśnie nalałam sobie czerwonego winka bo wcześniej wyczytałam w poradniku NASZYM , że muszę zacząć profilaktykę na moje endometrium :biggrin2:. Ale tylko troszkę, żeby tylko dzioba umoczyć - więc nie krzyczcie na mnie jutro.
AniOk , przyszła wredna małpa? Tulę Cię jak mogę, nie przejmuj się tylko napij z nami winka na przyrost krwi. Argentyńczyka już u nas nie ma, wczoraj mała tak za nim płakała, że pojechał po kolacji :happy2:. Teraz taki śnieg, że do nas nie przyjedzie przez następne dwa tygodnie :biggrin2:. Wiem, wiem okrutna jestem:-p. Na temat dwudrożnej macicy też nic nie wiem, ogólnie to chyba w tych tematach to Muma Ci najwięcej pomoże. Ja już zaczęłam chodzić do gina z jej polecenia. Trzymam kciukasy za następny cykl !!!
Zuzanka, ja też mam dziś dzień, że najchętniej bym nożami rzucała. Tobie spodnie przeszkadzają a mnie ciągle majtki w tyłek wchodzą :-D. Widzę, że my razem mamy naprawdę dużo wspólnego. Nie dość, że taki sam cykl i bliźnięta to jeszcze sikamy w tym samym czasie. Ja zanim usnę to pięć razy wstaję na siuśki i następne pięć w czasie snu. Tylko jak obejrzę horror to trzymam ze strachu do rana :-D. Ty też tak dużo pijesz? Trzymama &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejsze II .
Muma, ty powinnaś w kabarecie pracować. Naprawdę nigdy tak się nie uśmiałam jak czytam Twoje posty. Jak nie miałaś gluta od pralki do umywalki to Ci się wokół szyi okręcił. Teraz czytam, że bloga pisałaś :-D:-D:-D:-D:-D:-D.
Kobito, musimy się spotkać jak będę w Łodzi, tylko boję się że na żywo tego nie przetrzymam. Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizualizacje i realizacje fasola :tak:.
Katiuszka , pewnie masz takis sam test do du.. jak ja . Nie ma to jak polskie. Te testy na nas nie działają tak jak na tubylców. Nie pij castangusa bo może fasolina już jest tylko się schowała. Idz najpierw na betę. Jakby mnie tak Y ze wszystkim nie hamował to ja już po tym teście bym na usg poszła nawet bez bety :tak:. Nas tu zasypało strasznieeeeeee. My dziś biegiem polecieliśmy do sklepu po zapasy jedzenia. Cały czas trąbią w telewizji i radio żeby robić zapasy, nie wychodzić z domu i tak dalej. Ma tak padać przez tydzień. Pamietam jak byliśmy w Londynie 2 lata temu w listopadzie był taki napad zimy, że na lotnisku koczowaliśmy w samolocie 5 godzin. U nas jest podobny wilgotny klimat jak u Was, przy -1 zimno przeszywa do kości.
Kasia.natka, super sprawa z tą pozytywkę. Też będę testowć. Mój Y jak mu powiedziałam o pozytywce to powiedział , że bedzie fasolowi Pink Floyd puszczał. Twój suwaczek naprawdę szybciutko się zmienia. Bardzo się cieszę, że już masz lepszy humorek i do nas piszesz i fluidki wysyłasz :tak:. Jak widziałaś wcześnie biorę z Ciebie przykład i leczę swoje endometrium, tak na wszelki wypadek :-p.
Lopop, tu tak własnie jest, nie ma Cię pare godzin i nie możesz nadążyć. Ale pamietaj jak nic tu się nie dzieje to i tak Muma pisze bloga :-D. Trzymam kciukasy za MAŁE CO NIECO :biggrin2:.
Brzózka, myślimy cały czas o Tobie i wspieramy psychicznie po cichutku.
Lumina, dziś nie przejmujcie się piecem ;-).
Kok.o, udało się wczoraj eMa dobudzić?

Buziaki Laski, do jutra ;-).

P.S.
A u mnie już tak...

Zobacz załącznik 436052
Zobacz załącznik 436052

hoop hooppp...jest tu ktoś????:-);-)ja myślałam, że tu dziś gwarno, dziewczyny prześcigają się w gratulowaniu zuzance...a tu cisza:baffled:
No nic, jestem pierwsza:tak:
zuzanka jakby coś...ja jestem na posterunku i czekam na wynik teściora:-) testuj Kochana, bo ja muszę zabrać się za jakąś robotę a nie mogę, bo kciukasy trzymam:-D:tak:
A ja wczoraj padłam do łóżka, ledwo się położyłam a już spałam. Chyba przeziębienie mnie wymęczyło. A dziś jeszcze gorzej,chyba mi nos urwie. Tak więc zwiedzanie odpada, pojadę tylko na kawkę i do domku.

bionda, no ładnie tam teraz macie!!! śniegu jak w Zakopanym:tak:no masz rację, klimat mamy w Anglii do doopy, wilgoć w powietrzu duża i nawet przy plusowej temperaturze odczuwa się jakby było dużo zimniej, a jak zaczną się słynne angielskie wiatry i mgły, to nie wiem jak by się człowiek ubrał i tak zimno jak cholera. Byłam we Włoszech jakies 5 lat temu, w środku lata...no to powiem, że było cudnie!!! a gorąco!!!! Wiedziałam, że będzie ciepło, ale jak wysiadłam z samolotu, aż mi tchu zabrakło, jak buchnęło gorącem:-) My, spragnieni słońca, upałów, jak walnęliśmy się na plaży, to chyba z tydzień leżeliśmy prawie non stop, no a efekty, to skóra schodząca płatami i warstwami, jedna po drugiej:zawstydzona/y: No i właśnie we Włoszech mój M. wręczył mi pierśionek zaręczynowy:-):tak: Tak więc z Włochami mam same piękne wspomnienia:happy2:

muma, oj ...masz rację, już za mojej kadencji na BB bywały tu "ciche dni", a w weekendzie to już znalaźć jakiś wpis graniczyło z cudem:szok: tak więc, dobrze, niech się coś dzieje, niech będzie dużo czytania i odpisywania, a gdyby jednak kiedyś następiła nieoczekiwana cisza...to liczymy na Ciebie i na Twój blog:-D

kok.o, co tam u Ciebie? nie udzielasz się ostatnio, mam nadzieję, że wszystko w porządku u Ciebie!!!:tak:

brzózko, Kochana trzymajcie się jakoś!!! bądźcie dobrej myśli, nie załamujcie się!!! może będzie dobrze.....

cześć dziewczyny
nie dawno wstałam a sikacza zrobiłam i dupa blada I kreska,ale niczego innego się nie spodziewałam :no::-)
idę się ogarnę i poczytam co tam wczoraj naklikałyście?

katiuszka a Ty robiłaś test??

katiuszka właśnie doczytałam ,że robiłaś test ....no ale @ brak ,więc już zgłupieć można,czasami testy nie wychodzą?oj pisze a sama w to nie wierzę ...:-(ja dzisiaj miałam leżeć cały dzień pod kocykiem ale muszę puścić się na miasto do rossmana,a później ma wpaść znajoma na farbę do włosów ;-)wieczorkiem sobie poleżę ...
bionda ja mam taką nerwówkę ,że mogę kogoś rozszarpać mam napady złości ,że hoho, ja dużo pije :-D:-) a później są takie skutki ...biegam jak opętana a śniegu to ładnie tam macie :-) zazdroszczę troszku :tak:
lopop ja jak czytałaś już pewnie I kreska na teście @ na razie nie ma ale nie spodziewam się innej obcji jak poniedziałek najpóźniej mnie nawiedzi jak do pracy będzie trzeba iść,zresztą brzuch od wczoraj mnie pobolewa i wiem ,że to zwiastun tej cholery....
Muma mnie również rozbawiłaś....ale tak też było,że Muma bidulka sama pisała :shocked2:a później się rozkręciło ,że oho!i bardzo dobrze przynajmniej nie szukam niczego w necie tylko z Wami piszę :-)
Ani@k no to współczuje takiego cyklu,ale może wróci do normy?ja niestety nic nie słyszałam o tej dziwnej macicy ale ja mam tyłozgięcie macicy np. i też mówią,że jest ciężko z zajściem ...eh szkoda mi słów bo ja zaraz się ostatnio szybko złoszczę...
Brzózko ściskam cieplutko.
kasia.natka Was też dziewczynki tulę...

Kochane, do mnie jeszcze też zmora nie zawitała, ale napewno się jeszcze rozkręci. W końcu ma cały dzień i inne dni też. Dzisiaj zobaczyłam że nie mam w domu tamponów i podpasek, więc zakładam narty i do apteki.
Zuzanka, testy bardzo często nie wychodzą, nawet w tydzień po terminie. Weź poprawkę jeszcze na to co pani doktor Muma mówiła - dużo wypitych płynów zaciera wynik hcg. Ja się narazie tego trzymam. Tego testa też zrobiłam po kawie i dwóch szklankach zielonej.
Wczoraj w nocy chcieliśmy wybadać sytuację jakie pokłady śniegu są na ulicy i du... . Nie dało się wyjść z domy - drzwi od zewnątrz przywalone śniegiem :no:.

Dziewczyny...bez nastawiania budzika obudziło mnie siku o 6.00:szok:odpalam komórkę - nic...myślę sobie - pewnie jeszcze im się siku nie chciało;-)...kolejne wybudzenie ot tak sobie, miałam o 7.00:confused:, odpalam komórkę i nic...myślę sobie Zuzanka pewnie jak mówiła wstanie dopiero o 10.00...no ale nie takiej informacji chciałam usłyszeć...byłam przekonana że test pokaże Ci II:-(
Katiuszka wczoraj robiła test ale @ nadal brak więc...qrcze...no!!!
Bionda a moze powinnaś powtórzyć test, co? Oglądałam film z Twojej miejscowości...rozumiem ze Ty nagrywasz uciekającego Argentynczyka:-D
Lopop a przy komputerze powinnaś pracować w okularach? Ja miałam kiedyś taki ogromny ból, rozciągał się od oczu aż do zębow...cała głowa...nie wiedziałam w sumie co mnie boli...okulistka zrobiła mi szereg badań i stwierdziła że to przemęczenie...polecam patrzeć dużo na zieleń..np. jakieś kwiatki lub listki, oczywiście zielone;-)
Muma odkąd pamiętam (a już troszkę podczytuję ten wątek) zawsze byłaś takim "dobrym duszkiem" tego wątku. Swego czasu zostałaś nawet okrzyknięta "wróżką":tak:.
Tu jest tak, że jak nie chce się niczego pisać bo dół dopada i tylko się podczytuje, nawet jakieś "monologi" dotyczące złego lub dobrego samopoczucia osoby piszącej, przebywanie tu działa w magiczny sposób. Nie chodzi mi o poczucie ze komuś też jest źle, lub komuś też jest dobrze...to tak jak najlepszy przyjaciel...mówi się i wiadomo że nas wysłucha. Nie raz nie potrzebujemy tzw. "dobrego słowa", często potrzebujemy aby ktoś nas wysłuchał lub tylko z nami pobył...
Dziewczyny, wiem jak to jest zobaczyć jedną kreskę na teście:tak:ale nasza "dobra wróżka" Muma powiedziała kiedyś: WIOSNA BĘDZIE NASZA. I ja w to wierzę:tak:

Co do mojej @...i tak nawet się nie starałam więc i schizy nie było:baffled:...pomału zaczynam schizować przed marcową wizytą u gina:szok:
Za te wszystkie które już niedługo będą testować &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

hejka
zuzanko dupa blada
bionda to tak jakbyś była w Polsce:)
Ani@k kiedyś jak pracowałam w banku to nie miałam okularów a w sumie powinny być a teraz to inna branża

zmykam na chwilę obiadek dokończyć

reklama
zuzanka, szlag by trafił te testy!!!! może faktycznie za wcześnie...albo za dużo wody się opiłaś???:baffled: no nic...jak panuje ogólne przekonanie...nie ma @ -jesteś w ciąży;-) Czekamy na dalszy rozwój wypadków i kciuki nadal trzymam!!!!

bionda, o matko!!! jak jesteście odcięci od świata, to może my Wam zorganizujemy jakiś zrzut najpotrzebniejszych artukułów???:-D albo wyślemy kogoś, żeby Was odkopał???:-pa Ty Kochana nie kupuj żadnych podpasek ani tamponów, może jeszcze się okaże, że nie będą potrzebne. A gdyby jednak się okazało, że ich potrzebujesz, jeszcze zdążyć do apteki skoczyć. Ja tak co miesiąc robię, nie kupuję i koniec!!!! mam tak tylko na pierwszy "strzał", a w razie potrzeby lecę do sklepu po kolejne, ale nic na zapas. A po co? mają się zmarnować:-D;-)

ani@k, Ty to masz spanie:-D co godzinę pobudka, i tak całą noc??? ja jak padnę wieczorem, to dopiero rano oko otwieram:-D taki śpioch ze mnie:baffled::-)

Do góry